05 / 05 / 2024

mütekabiyet yasası

mütekabiyet yasası

Büyükekşi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla gerçekleştirilen, Cityscape'in bilgi ortaklığı,DEİK, İTO, MÜSİAD ve TİM desteğiyle düzenlenen "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" etkinliğinin son gününde konuştu.

Kentsel dönüşüm yasası, ‘müsadere’ yasası mı? Uzman isim açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasının ‘müsadere’ yasası, yani devletin belirli kişilerin malına istediği zaman el koyması olduğunu öne süren Cumhuriyet gazetesi Köşe Yazarı Av. Erol Türk, bugünkü köşe yazısında anayasanın yasakladığı bu sistemin geri getirildiğini söyledi.

3'te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu başladı mı?

Milyonlarca ev hanımı emeklilik yasasının çıkması için gün sayıyor. Devlet destekli olacak olan ev hanımına emeklilik şartının detayları merak ediliyor. Peki, 3'te 1 prim destekli ev hanımlarına emeklilik şartları neler? 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü burada! İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasasında son durum ne?

Emeklilerin akılında da dilinde de aynı soru intibak yasası çıkar mı? Çünkü bu yasa ile maaşlar eşitlenmiş olacak. Peki son durum ne?

Emeklilerde Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? EYT yasası kimleri kapsayacak? İşte EYT’de son gelişmeler…

Primlerini ödemelerine rağmen emekli olabilmek için yaşını doldurmayı bekleyen yurttaşlar EYT'yle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki, EYT yasası bu sene çıkacak mı, EYT’nin şartları neler olacak? İşte EYT ile ilgili merak edilenler haberimizde…

Yeni yıkım ‘afet yasası’ mı olacak?

6306 sayılı Kanun’un 6. maddesindeki değişikliğin hak kayıplarına neden olacağını iddia eden Av. Senih Özay, "Değişikliğin mülkiyet hakkına vereceği zarar uygulamada görülecek" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm 2020'de hızlanacak!

2019'da yeni proje yerine, mevcut yarım kalmış projeleri bitirmeye odaklanan gayrimenkul geliştiricileri, 2020’de yenileme projelerine ağırlık verecek. Kentsel dönüşüm desteklerinin arttırılmasını bekleyen üretici, müteahhitlik yasasının devreye girmesinin de dönüşüme hız kazandıracağını belirtti...

Kat Mülkiyeti Yasası'ndaki uyuşmazlıklara hangi mahkeme bakar?

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, site ve apartmanlardaki ortak alan ve buradaki yönetimsel problemler sulh hukuk mahkemesinde çözümlendiğini söylüyor...

Yeni müteahhitlik yasası sektör için 'bildiğiniz dünyanın sonu'dur!

Sosyolog Faruk Özcan, 2 Mart 2019 tarihinde yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmeliğini değerlendi...

Müteahhitlik yasasında önemli gelişme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 27787 sayılı 16 Aralık 2010 tarihinde “Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmeliğini yayımlamıştı...

Miami son yılların gözde yatırım bölgesi oldu!

Yurt dışından ev satın almak son birkaç yıldır ülkemiz vatandaşları arasında yaygınlaşan bir pratik haline geldi. Mütekabiliyet Yasası gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın almak hakkına sahip oluyor. 

İnşaat Mühendisleri Yetkin Mühendislik Yasası'nı istiyor!

İnşaat Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Murat Yıldız, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, inşaat mühendisleri için Yetkin Mühendislik Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Müteahhitlik yasası çıkmalı!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması dün gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu buluşmada " Acil olarak müteahhitlik yasasının çıkarılması gerekiyor." dedi..

Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı!

2016 yılında TÜİK verilerine göre gayrimenkul satışları yüzde 4 artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Türkiye, kentsel dönüşüm çalışmaları ve mütekabiliyet yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

mütekabiyet yasası Haberi

mütekabiyet yasası

Yabancı yatırımcılar, mütekabiliyet yasasının çıkmasından beri Türkiye'den 4,5 milyar dolarlık konut aldı


Körfez ülkelerine ihracat 22 milyar doları aştı


Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi arabistan gibi Körfez ülkelerinden onlarca yabancı yatırımcı ve şirket temsilcisinin etkinliğe katıldığını belirten Büyükekşi, katılımcılarını dünyanın en büyük kentleri arasında yer alan İstanbul'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. İhracatçılar olarak Körfez ülkelerini önemsediklerinin altını çizen Büyükekşi, geçen yıl en çok ihracat yaptıkları ilk 5 Körfez ülkesinin Irak, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Umman olduğunu söyledi. Büyükekşi, sadece bu 5 ülkeye ihracatın 22 milyar doları aştığını vurgulayarak, "Son derece yakın ticaret ilişkileri kurduğumuz Körfez ülkeleri ülkemizin gayrimenkul sektörüne de son dönemde büyük önem gösteriyor. Biz de bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Temennimiz bu iş birliğinin giderek artmasıdır" diye...