03 / 05 / 2024

Muvakkat haciz anlamı nedir

Muvakkat haciz anlamı nedir

Borçluya yapılan icra takiplerinde konulan hacizlerden biri olarak karşımıza çıkan muvakkat haciz ne demektir? Muvakkat haciz halinde hangi hükümler uygulanır? İşte Muvakkat haczin yasal esasları...

Ortaklığın giderilmesi davası haciz süresini keser mi?

Ortaklığın giderilmesi davasını taşınmaz malda tapu ile malik olan paydaş veya paydaşlar açabiliyor. Peki, hissedarların birinin haciz durumunda, ortak mala haciz konur mu? Ortaklığın giderilmesi davası haciz süresini keser mi?

Haciz nasıl konur?

Haciz işleminin gerçekleşebilmesi için alacaklı tarafından haciz talebinde bulunulması gerekiyor.İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor. Peki, haciz nasıl konur?

Haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Borcunu ödemeyen kimselerin menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemine haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haciz işlemine tabi tutuluyorsa İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini bildirebiliyor. İşte, haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Haciz talebi nasıl açılır?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, haciz talebi nasıl açılır?

Haciz talebi dilekçesi örneği!

Kanun hükümlerine göre, hacze itiraz edilebiliyor. İtiraz yapılabilmesi için görevli icra dairesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, haciz talebi dilekçesi örneği!

Haciz durdurma dilekçesi!

Borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması işlemine haciz deniyor. Haciz bazı koşullarda durdurulabiliyor. İşte, haciz durdurma dilekçesi!

Haciz işlemi nasıl kaldırılır?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol bulunuyor. Peki, haciz işlemi nasıl kaldırılır?

Haciz işlemi nasıl başlatılır?

Borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile borcun tahsil edilmesi için başvurduğu işleme haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl başlatılır?

Eve haciz gelirse ne alırlar?

Haczin gerçekleşebilmesi için alacaklının İcra müdürlüklerine talepte bulunması gerekiyor. Ödeme emrine rağmen borç ödenmezse hacze gidiliyor. Peki, eve haciz gelirse ne alırlar?

Haciz olan eşyalar geri alınır mı?

Haczedilen malların belli bir süre içinde satış talebinin yapılması gerekiyor. Yapılan satıştan elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz olan eşyalar geri alınır mı?

Süleyman Çetinsaya: Türkiye'de yapılaşma anlamında büyük yol katedildi!

Kentsel dönüşümle niteliksiz yapıların kaliteli yapılara dönüşmesi gerekiyor Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 17 Ağustos 1999'dan itibaren Türkiye'de yapılaşma anlamında büyük yol katedildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Konutu arsasına haciz mi geldi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin alacaklıları, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na verilmek üzere Maliye ile trampa edilen (değiş-tokuş) Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) 8 bin 406 metrekarelik arsanın üzerine haciz koydurdu.

Muvakkat haciz anlamı nedir Haberi

Muvakkat haciz anlamı nedir

Muvakkat haciz ne demektir?

Muvakkat haciz, icra takibinde itirazın geçici kaldırılması kararı üzerine, borçlunun malları üzerine alacaklının istemi ile konulan geçici haciz olarak tanımlanıyor.


Muvakkat haciz halinde: 

Haczi muvakkat olan alacaklı satış talebinde bulunamaz ve hakkında 106 ncı maddedeki müddetler cerayan etmez. 


Muvakkaten veya ihtiyaten haczedilen mallar ancak 113 üncü maddenin son fıkrasında yazılı hallerde satılabilir.


Haciz satışının tatili: 

Satış bedeli, haklarında haciz katileşmiş olan alacakların mecmu miktarına baliğ olursa satış tatil edilir. 

Haczin kalkması: 

Bir malın satılması kanuni müddet içinde istenmez veya icra müdürü tarafından verilecek karar gereği gerekli gider onbeş gün içinde depo edilmezse veya talep geri alınıp da kanuni müddet içinde yenilenmezse o mal üzerindeki haciz kalkar. 


Hacizli malın satılması yönündeki talep bir defa geri alınabilir. 


Haczedilen resmi sicile kayıtlı malların, icra dairesiyle yapılacak yazışmalar sonucunda...