29 / 04 / 2024

muvazaa ispatı

muvazaa ispatı

Borcuna karşılık evini kaybetmesi riski olan birinin evini bir tanıdığına satmış gibi göstermesi "muvazaalı satış" oluyor. Peki, muvazaalı tapu iptali davalarında muvazaa ispatı nasıl yapılır?

Muvazaa nasıl ispat edilir?

Gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan satışlar muvazaalı satış olarak nitelendiriliyor. Peki, muvazaa nasıl ispat edilir?

Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

Depremin ardından iş yerlerinin neredeyse tümünün yıkıldığı Malatya’da ticari hayatın durmaması amacıyla harekete geçen büyükşehrin sağlamlığını ve kalitesini ispat etmiş tesislerini esnafa tahsis etti ve  esnaftan 3 yıl kira alınmayacağını söyledi.

Regal BM 210 2 programlı bulaşık makinesi satışa çıktı! İşte teknik özellikleri ve fiyatı...

Beyaz eşya sektöründe rüştünü ispat eden Regal, büyük ses getirecek bir bulaşık makinesini görücüye çıkardı. BM 210 2 programlı bulaşık makinesini üreten Regal, ürüne ilişkin tüm detayları paylaşırken, ürünü cazip fiyatla piyasaya sundu.

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır?

Anlaşma yapan kişilerin 3. kişileri aldatmak amacı ile, gerçek iradelerini yansıtmayan ve kendi aralarında geçersiz olması amacıyla yapılan danışıklı işlemlerine muvazaa deniyor. Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Kira elden verilebilir mi?

Konut ve işyeri gibi kiralamalarda elde edilen gelir vergilendiriliyor. Gelirin ispatı için ödeme ise bankadan yapılıyor. Peki, kira elden verilebilir mi? Kira elden verilirse ne olur?

Tapu devri ispatında sosyal medya dönemi!

Tapudaki resmi senette taşınmazın bedelinin tamamının ödendiği yazılı olsa dahi tarafların arasında ödemenin yapılıp yapılmadığına dair sosyal medya yazışmaları belge niteliğine sahip. 

İstihkak ne demek?

Kişinin başkasına ait bir malın kendi mülkü olduğunu iddia etmesi ve bunun için dava açıp ispat etmesi durumuna istihkak deniyor. İstihkak ne demek? sorusunun yanıtları haberimizin içerisinde yer alıyor...

Muvazaa ve muri̇s muvazaasına dayalı tapu iptali̇ ve tesci̇l davaları!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stj.Av. Beste Karakoç, "Muvazaa ve muri̇s muvazaasına dayalı tapu iptali̇ ve tesci̇l davaları" konusunu kaleme aldı. İşte Muvazaa ve muri̇s muvazaasına dayalı tapu iptali̇ ve tesci̇l davaları...

Avrupa'da 'ucuz ve kaliteli konut' alarmı!

Avrupa Birliği, ucuz konut alarmı verdi. Avrupa'da ucuz konut arayışı, bu konuda güvenilirliğini ve kalitesini ispat eden Türk müteahhitleri için yeni bir pazar olacak.

Ankara Çamlıdere'ye çarşı ve meydan müjdesi!

Ankara’nın Çamlıdere ilçesinin AK Parti’li Belediye Başkan Adayı Caner Can, turizmde kendini ispat etmiş emin adımlar atan bir belediye olduklarını söyledi.  

Asliye Hukuk Mahkemesi harcı 2019!

Tapu veya nüfus kayıtlarında isim düzeltme ve değiştirme, tenkis ve mirasta iade davası, Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası gibi davaların görüldüğü Asliye Hukuk Mahkemesine başvurma harcı 2019'da ne kadar oldu?

Eska Mühendislik Tuzla'yı dönüştürüyor!

Öğretmenler Sitesi projesiyle inşaat sektöründeki bilgi ve tecrübesini en iyi şekilde ispat eden Eska Mühendislik Tuzla'nın dönüşümle yenilenen yeni yüzüne projeleriyle katkı sağlıyor..

muvazaa ispatı Haberi

muvazaa ispatı

Muvazaa ispatı nasıl yapılır?

Muvazaa, bir hukuki ilişkinin taraflarının, üçüncü kişileri aldatmak amacıyla, gerçek iradelerine uymayan ve kendi aralarında hüküm ve sonuç doğurmayan bir görünüş yaratmak konusunda yaptıkları gizli anlaşma olarak tanımlanıyor.


Örneğin borcuna karşılık evini kaybetmesi riski olan birinin evini bir tanıdığına satmış gibi göstermesi "muvazaalı satış" (danışıklı satış) olarak adlandırılır.


Bu şekilde yapılan muvazaalı satışların iptal edilmesi için Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açılabiliyor. Ancak davanın kazanılması için davacının muvazaayı ispat etmesi gerekiyor. Peki, muvazaa ispatı nasıl yapılır?


Muvazaa ispatı

Murisin paraya ihtiyacı yokken durduk yere satış yapmış olması, satış işleminin değerinin altında gösterilmiş olması, satış işleminin ölüme yakın tarihlerde yapılmış olması, murisin sağlığında "onları mirasımdan mahrum edeceğim" kabilinden sözlerinin şahit beyanıyla ispatı gibi vakıa ve şahit beyanlarının toplamıyla mal kaçırma/muris muvazaası ispatlanabilir. 


Dava...