30 / 04 / 2024

Müzeyyen Şevkin deprem açıklaması

Müzeyyen Şevkin deprem açıklaması

CHP Adana Milletvekili, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Müzeyyen Şevkin, "Hemen, acilen bir Afet Bakanlığı kurulmalı" dedi ve Türkiye'nin deprem riskine ilişkin konuştu.

Müzeyyen Şevkin'den fay yasası tepkisi!

CHP Adana Milletvekili ve Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin fay yasasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Şevkin, Türkiye'nin deprem riskine dikkat çekti.

Müzeyyen Şevkin'den fay yasası ve deprem önlemleri açıklaması!

"Yapı denetimlerinin, zemin etütlerinin mutlaka kontrol edilmesi; zemin temel yapı tasarımının çok iyi irdelenmesi gerekiyor" diyen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 36 milyar dolarlık deprem parasıyla birlikte ‘İmar Affı’ için 23.5 milyar TL para toplandığını belirtti...

Müzeyyen Şevkin: 500 bin insan risk altında!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, 18 il, 82 ilçe, 502 köy ve mahallenin doğrudan 5 ve üzeri deprem üretecek fay hatları üzerinde bulunması sebebiyle ‘Fay Yasası’nın çıkması gerektiğini belirtti.

Müzeyyen Şevkin: 18 il ve 80 ilçe deprem riski altında!

TBMM’de görüşülen torba yasa kapsamında gündeme gelen depremle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Adana Milletvekili Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, nüfusunun yüzde 92’sinin deprem kuşağında olduğuna dikkat çekti.

Mağdur ev sahibinden tepki: 1500 TL 1 kg baklava fiyatına kiralar var!

Ev sahipleri, kiracılı evlerinden gerçek bedelleri alamıyor olmalarından şikayetçi. Mağdur ev sahiplerinden biri olan Müzeyyen Mağdur ev sahibi,  "1500 TL 1 kg baklava fiyatına kiralar var" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak uyardı!

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak önemli açıklamalar yaptı. Yoshinori Moriwak Hatay'da yapılacak konutların yatay mimariye uygun olması gerektiğini kaydetti.

4 deprem bilimci uzlaştı: O ilde 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Dönüşüm önceliği verilmeli!

Jeofizik Y. Mühendisi ve deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, resmi X sosyal medya hesabından Hakkari'nin deprem riski ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Ercan'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm kapsamında deprem riski taşıyan 2 adada 22 bloktan oluşan toplam 304 konutun yıkım çalışmalarına başlandı.

İstanbul'da bina tarama sistemi yavaş mı işliyor? Deprem kapıda, İstanbullular haber bekliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz verdiği bina tarama hizmetine 160 bin başvuru geldi. Ancak bazı vatandaşlar, başvurularına geri dönüş olmadığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

True Site Yönetimi Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

True Site Yönetimi Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Müzeyyen Tel ve Suna Uz tarafından kuruldu.

Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: Deprem bölgesinde o süre 30 Nisan'a kadar uzatıldı!

6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki ücretsiz tedavi uygulaması 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Adanalılara müjde! 1000 deprem konutu ocakta teslim edilecek!

Adana'da, depremzedelerin yerleştirilmesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşatına başlanan ilk 1000 konutun ocak ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Hatay'da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

Hatay'daki depremde 370 kişiye mezar olan Emlak Bank Konutları'nı inşa eden şirketin beş ortağından, AK Parti'ye yakın olan ikisine deprem bölgesinde konut ihalesi verildiği ortaya çıktı.

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Osmaniyelilere müjde: 190 deprem konutu aralıkta teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen vatandaşlar için yapılan 190 deprem konutunun aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor.

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.

DASK'ta Marmara Bölgesi zirvede: Yüzde 67’lik sigortalılık oranı!

17  Ağustos’un 24. yıl dönümünde, Zorunlu Deprem Sigortası’na dikkat çekildi. Yapılan açıklamada Marmara Bölgesi'nin yüzde 67’lik sigortalılık oranıyla zirvede olduğu belirtildi. 

Müzeyyen Şevkin deprem açıklaması Haberi

Müzeyyen Şevkin deprem açıklaması

CHP Adana Milletvekili, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Müzeyyen Şevkin, Meclis Deprem Araştırma Komisyonu’ndan aylarca devam eden çalışma sonrasında 522 sayfalık rapor hazırlandığını ve bu raporun TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a teslim edildiğini belirtti.

Halk TV'de yer alan habere göre; Türkiye’nin sismik hareketliliğin yüksek olduğu bir bölgede bulunduğuna vurgu yapan Müzeyyen Şevkin, 1959'da çıkarılan 7269 sayılı Afet Yasası’nın mutlaka yenilenmesi gerektiğine, 1999 depremi sonrası çıkarılan Yapı Denetim Yasası’nın amacına hizmet sunmadığına, kentsel dönüşüm çalışmalarının rantsal dönüşüm halini aldığına dikkat çekti ve “Özel İletişim Vergisi” ismiyle bugüne kadar toplanan 36 milyar dolar ile “İmar Barışı” için toplanan 23.5 milyar Türk Lirası'nın nerelere harcandığının bilinmediğini dile getirdi. Şevkin, şu açıklamalarda bulundu:

'2020'de depremlerde tüm dünyada 30, Türkiye'de 168 insan...