02 / 05 / 2024

Myanmar nükleer reaktör inşası

Myanmar nükleer reaktör inşası

New Light of Myanmar' ın hükümet yetkililerine dayanarak verdiği haberde, Myanmar hükümetinin, sağlık ve tarım sahasında araştırmalarda kullanılmak üzere nükleer reaktörler inşa etmeyi planladığı bildirildi.

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna’da 2. Çernobil paniği başladı. Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması durumunda, nükleer sızıntıdan etkilenmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor...

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni adım

MERSİN'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), ana adımlardan biri olan ikinci güç ünitesinin reaktör basınç kabı kurulumu bitirildi. İşte detaylar…

İş arayan mühendislere müjde! Nükleer Güç Santrali’ne 600 kişi alınacak

Akkuyu NÜKLEER A.Ş. Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Mersin’in Gülnar bölgesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) 600 Türk Mühendisi’nin görev alacağını belirtti. İşte detaylar…

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

Bitcoin'e nükleer etkisi: Değer kaybediyor!

Rusya tarafından Ukrayna'daki nükleer santrali vurulduğu ve santralde yangın çıktığı haberlerinin duyulması kripto para piyasalarını etkiledi. Kriptolarda değer kaybı görülürken, Bitcoin'in de 41 bin dolar civarına kadar gerilediği belirlendi. 

Bitcoin madencileri nükleer enerjiyi tercih ediyor!

Aşırı elektrik tüketimi nedeniyle tartışmalara neden olan Bitcoin için madenciler nükleer enerjiye yönelmeye başladı.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatıyla ilgili soru önergesi verildi!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı projesinde yer alan bir Rus firmasının hisselerinin devri meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündeminde!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli atılıyor!

Rusatom Energy International (REIN) Genel Müdürü Anastasia Zoteeva yaptığı açıklamada sürekli enerji ihtiyacı artan Türkiye'yi nükleer enerji konusunda desteklediklerini söyledi.

Nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'a göre nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği geldi..

Myanmar nükleer reaktör inşası Haberi

Myanmar nükleer reaktör inşası

Myanmar nükleer reaktörler inşa edecek. Ülkenin resmi haber ajansı “New Light of Myanmar”ın hükümet yetkililerine dayanarak verdiği haberde, reaktörlerin “gerekli altyapının oluşturulmasının ardından” inşa edilmesinin planlandığını belirtildi.


Haberde, Myanmar Bilim ve Teknoloji Bakanı Ko Ko U'nun, nükleer sektörde çalışacak insan kaynakları oluşturmak amacıyla çalışmalar başlatıldığına ilişkin parlamentonun üst kanadında yaptığı konuşmaya yer verildi.


Ko Ko U, bakanların nükleer reaktörlerin inşasından önce radyasyon sızıntılarına mani olmak amacıyla nükleer gücün yayılmasını önlemeye yönelik bir kanun taslağı hazırlamak istediğini belirtti.


Nükleer silah geliştirme faaliyetleri yürüttüğüne yönelik iddiaları uzun süredir reddeden Myanmar, nükleer teknolojiyi barışçı araştırmalarda kullanmak istediğini ilk kez 2012’de duyurmuştu.


Myanmar’ın gizli olarak nükleer silahlar geliştirme yönünde çalışmalar yürüttüğü iddiası 2010’da Democratic Voice of Burma adlı haber sitesinde yer almıştı. Bu iddia Uluslararası Atom Enerjisi...