11 / 05 / 2024

Naci Görür açıklamaları

Naci Görür açıklamaları

Prof. Naci Görür, asıl beklenen İzmir depreminin henüz gerçekleşmediğini dile getirerek, "Bu deprem İzmir yarımadasındaki faylarda etkisi olmuştur. Kimi faylar daha hassas hale gelmiştir. Bunu kabul etmeyen adamın jeolojiyi yeterince algılamadığını düşünüyorum" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den İzmir için yeni uyarı geldi!

Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada İzmir'de de endişeleri olduğunu söyleyerek, "Çünkü İzmir'de, 15 fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini de bilmiyoruz. Bilmediğimiz için de biz bunu sorun olarak düşünüyoruz" dedi.

Deprem uzmanı Naci Görür Erzincan depremini değerlendirdi! Bu fay Aşkale’den gelen fayla kesişiyor!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan'da meydana gelen 4.1 şiddetindeki depremi değerlendirerek, fay hattı ile ilgili bilgi verdi.

Prof. Dr. Naci Görür 'Bu anormal olasılık' dedi ve uyardı: 7.6'ya kadar deprem bekliyoruz!

Kahramanmaraş depremlerinden sonra deprem uzmanları olası İstanbul depremi ile ilgili uyarılarına devam ederken, Prof. Dr. Naci Görür de katıldığı bir canlı yayında İstanbul'a ilişkin yeni bir uyarı yaptı. İşte Naci Görür'ün o açıklamaları...

Prof. Dr. Naci Görür, Tokat depreminden sonra açıklama yaptı! Artık harekete geçilmesi lazım...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tokat'taki depreminden sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şunları söyledi; "Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi" diyerek artık harekete geçilmesi gerektiğini açıkladı.

Naci Görür Tokat depremi için uyarmıştı! Kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak!

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından, Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem olduğu açıklandı. Depremin ardından deprem profesörü Naci Görür'den açıklama geldi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi için yeni açıklama geldi!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un büyük bir afetle karşı karşıya kalabileceğini ve yaşanacak depreme hazırlanmak için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Deprem uzmanı Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması! 4.1 şiddetindeki Malatya depremi 6 Şubat depremlerinin sonucu

Bugün saat 08.44 sıralarında,  Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından deprem uzmanı Naci Görür'den son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür yine uyardı! Tayvan'da yaşanan deprem ve sonra bizlere ibret olsun!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tayvan'da yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak "deprem dirençli kentlerin" önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Görür, benzer büyüklükte bir depremin Türkiye'de olması halinde on binlerce vatandaşımızı toprağa vereceğimizi söyleyerek yine çağrıda bulundu. 

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür uyardı: Adalar ve Kumburgaz fayı aynı anda kırılırsa, İstanbul depremi 7.5 olur!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görür, 2 fay hattına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Bugün saat 05:04'te Muğla'da merkez üssü Köyceğiz ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından depremle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Naci Görür bölgeyi yine uyardı! Balıkesir'deki deprem sonrası 7'lik deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Balıkesir'de yaşanan son depremden sonra açıklamalar yaptı. Buna göre, Görür tarih vererek geçmişteki depremleri işaret ederek  deprem faaliyetlerinin belirli periyotlar ile tekrarlandığına da dikkat çekerek uyardı.

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Endişeye gerek yok! 

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta bugün yaşanan 4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak açıklama yaptı. Prof. Dr. Naci Görür, "Bu deprem artçı bir deprem ve endişeye mahal yok" açıklaması yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Maalesef 'uzatmaları oynuyoruz' 

Prof. Dr. Naci Görür katıldığı bir canlı yayında İstanbul depremi ile ilgili olarak uyarılar yatı. Sayın Görür, İstanbul'da beklenen depremin 7.2 ve 7.6 büyüklüğünde olabileceğini kaydetti. 

Naci Görür açıklamaları Haberi

Naci Görür açıklamaları

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür önemli açıklamalarda bulundu. Sputniknews'te yer alan habere göre, Prof. Görür, depremin en çok hasara yol açtığı Bayraklı ilçesi ile ilgili olarak şunları söyledi:

''Özellikle Bayraklı bir delta çökellerinin olduğu bir yer. Tarım arazisi diyebilirsin. Buradaki zemin en kötü, onu diyelim. Gediz akarsuyu buradan denize dökülüyor, çok yakınından. Akarsu döküldüğü zaman delta yapar. Buradaki çökeller iyi çimentolanmamış, sertleşmemiş, kaya-zemin niteliğinde olmayan, içinde suyu bol, kum, çakıldan meydana gelmiş. Böyle zemine deprem dalgaları girdiği zaman burada çok oyalanır, özü yavaşlar, buradan çıkmak istemez, salladıkça sallar burayı. En büyük yer ivmesi de burada çok fazladır, titreşimi inanılmaz fazla olur. Kayalı zeminde çok az titrer ve geçer gider. Ama bu zeminde gitmez. Hep o örneği veriyorum, kapana kısılmış...