16 / 05 / 2024

Namazgah Barajı elektrik

Namazgah Barajı elektrik

Kocaeli'de 259 köy ve mahallenin 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılaması amacıyla inşa edilen Namazgah Barajı'ndaki su miktarı 1 milyon metreküpe ulaştı. 25 milyon metreküp kapasiteli barajda enerji üretilmesi planlanıyor...

Seleshi Bekele: Hedasi Barajı'nın inşaatı durmayacak!

Etiyopya Su, Sulama ve Elektrik Bakanı Bekele, Hedasi Barajı’nın inşasını durduramayacağını ifade etti. 

Ilısu Barajı ekonomiye yılda 1,3 milyar lira katkı sağlayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine yılda 1,3 milyar lira katkı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Ilısu Barajı, bölgenin can suyu olacak!

Mardin ve Şırnak'ta bulunan, "dünyanın en uzun krete ve en büyük ön yüzü beton kaplama alanı"na sahip Ilısu Barajı, Türkiye'nin yüzde 5'lik elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Kocaeli Namazgah Barajı HES'in inşaatı tamam!

9 milyon TL yatırım ile inşaatı tamamlanan Kandıra Namazgah Barajı HES’te yapılan test çalışmalarının ardından devreye alma işlemi tamamlandı.

Batman Ilısu Barajı'nın yapımı iptal mi edilecek?

Batman Ekoloji Meclisi Ilısu Komisyonu Üyesi Öner Öztürk, ''Ilısu Barajı’nın inşaatı iki aşamalıdır. Asıl elektrik üretecek olan HES inşaatı yapım maliyetinin fazla olmasından dolayı henüz başlamamış. Devlet baraj yapımının iptal edilme ihtimaline karşı bu inşaatı ağırdan alıyor” dedi.

Etiyopya'da baraj inşası için anlaşma imzalandı!

Etiyopya'nın, Omo Nehri üzerine elektrik üretimi için baraj inşa edecek İtalyan şirketi ile anlaşma imzaladığı bildirildi.

Elmak Mekanik Elektrik Aydınlatma Limited Şirketi kuruldu!

Elmak Mekanik Elektrik Aydınlatma Limited Şirketi, Mehmet Erdinç Başaran tarafından 60 bin TL sermaye ile 17 Mayıs'ta Beyoğlu, Keçeci Piri Mahallesi, Namazgah Caddesi'nde kuruldu.

Kocaeli'deki barajların doluluk oranı yüzde 93'e ulaştı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) verilerinden derlenen bilgiye göre, yağışların ardından kente su sağlayan Yuvacık ve Namazgah Barajı'ndaki su miktarı 68 milyon 840 bin metreküpe yükseldi.

Kandıra Namazgah Barajı cazibe merkezi oldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilerek 2014 yılında işletmeye alınan Kandıra Namazgah Barajı’nda son kar yağışları ile birlikte 19 milyon m3 su birikti.

Yuvacık Barajı hidroelektrik santraline dönüştü!

Kentin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'yia arıtma tesisi arasındaki 38 metrelik kot farkını değerlendiren Kocaeli Belediyesi, yerleştirdiği türbinlerle elektrik üretmeye başladı.

Artvin Barajı ve HES inşaatı ne durumda?

Artvin -Çoruh Nehri üzerinde bulunan ıo baraj ve HES projelerinden biri olan Artvin Barajı su tutmaya başladı. Doğuş İnşaat tarafından yap-işlet-devret yöntemiyle yapılan Artvin Barajı ve HES inşaatında elektrik üretiminden önceki son aşamaya geçildi.

Yuvacık Barajı elektrik üretiyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Yuvacık Barajı’ndan içme suyu arıtma tesisine giden sudan elektrik üretiyor. Kanal Tipi Hidroelektrik Santrali projesinin Türkiye’de başka bir örneği bulunmuyor.

Akçay Barajı'nda çalışmalar hız kazandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Akçay Barajı'nın tamamlanması için çalışmalara hız verdi. Baraj bittiğinde göle hayat vermesinin yanı sıra Türkiye'de ilk kez isale hattı üzerinden elektrik üreten sistem unvanını da alacak.

Namazgah Barajı elektrik Haberi

Namazgah Barajı elektrik

Kocaeli'de 259 köy ve mahallenin 100 yıllık içme suyu ihtiyacım karşılaması amacıyla inşa edilen Namazgah Barajı'ndaki su miktarı 1 milyon metreküpe ulaştı, 25 milyon metreküp kapasiteli barajda enerji üretilmesi hedefleniyor. Kocaeli Su ve Kanalizasyon idaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kandıra, İzmit ve Derince ilçelerine bağlı köylerin 100 yıllık içmesuyu ihtiyacım karşılayacak Namazgah Barajı inşaatında son aşamaya gelindiğini söyledi. Barajda gövde İdi ve kaya dolgu ile dolu savak betonarme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bayram, barajda 25 gün önce başlanan su tutma çalışmaları kapsamında yaklaşık 1 milyon metreküp su depolandığını kaydetti. 


25 MİLYON METREKÜP KAPASİTELİ 

Bayram, 6 Ekim'de su tutulmaya başlanan barajda bölgenin yeterli yağış almamasına rağmen önemli miktarda su biriktiğine dikkati çekerek, "Türkiye'de içmesuyu barajı inşa eden...