29 / 04 / 2024

Namazgah Barajı elektrik üretecek!

Namazgah Barajı elektrik üretecek!

Kocaeli'de 259 köy ve mahallenin 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılaması amacıyla inşa edilen Namazgah Barajı'ndaki su miktarı 1 milyon metreküpe ulaştı. 25 milyon metreküp kapasiteli barajda enerji üretilmesi planlanıyor...



Kocaeli'de 259 köy ve mahallenin 100 yıllık içme suyu ihtiyacım karşılaması amacıyla inşa edilen Namazgah Barajı'ndaki su miktarı 1 milyon metreküpe ulaştı, 25 milyon metreküp kapasiteli barajda enerji üretilmesi hedefleniyor. Kocaeli Su ve Kanalizasyon idaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kandıra, İzmit ve Derince ilçelerine bağlı köylerin 100 yıllık içmesuyu ihtiyacım karşılayacak Namazgah Barajı inşaatında son aşamaya gelindiğini söyledi. Barajda gövde İdi ve kaya dolgu ile dolu savak betonarme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bayram, barajda 25 gün önce başlanan su tutma çalışmaları kapsamında yaklaşık 1 milyon metreküp su depolandığını kaydetti. 


25 MİLYON METREKÜP KAPASİTELİ 

Bayram, 6 Ekim'de su tutulmaya başlanan barajda bölgenin yeterli yağış almamasına rağmen önemli miktarda su biriktiğine dikkati çekerek, "Türkiye'de içmesuyu barajı inşa eden ilancı kurumuz. Baraj, içmesuyu ihtiyacının yanı sıra su taşkınlannı da önleyecek. Elektrik üretiminin de yapılması planlanan barajın aynı zamanda sulamada da kullanılması hedefleniyor." 


Yeni Şafak Gazetesi


Geri Dön