02 / 05 / 2024

kocaeli namazgah barajı

kocaeli namazgah barajı

Namazgah Barajı’nda bugün itibariyle 7,5 milyon m3 su birikti. Dolu savak seviyesine gelen barajın tahliye kapakları Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile test için açılarak bir süre doğal ortama su bırakıldı.

Namazgah Barajı elektrik üretecek!

Kocaeli'de 259 köy ve mahallenin 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılaması amacıyla inşa edilen Namazgah Barajı'ndaki su miktarı 1 milyon metreküpe ulaştı. 25 milyon metreküp kapasiteli barajda enerji üretilmesi planlanıyor...

Namazgah Barajı hızla ilerliyor!

Kandıra, Derince ve İzmit ilçelerine bağlı toplam 259 köy ve mahallenin içmesuyu ihtiyacının yanı sıra bölgede yaşanan taşkınları önleyecek Namazgah barajının inşaatı 2013 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor.

İhsaniye Barajı yıl sonu tamamlanacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli'de inşa edilen İhsaniye Barajı'nın bu yıl bitirilmesi hedefleniyor...

Kocaeli Namazgâh Kültür Merkezi açıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Namazgah Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Karamürsel İhsaniye Barajı'nda sona yaklaşılıyor!

Kocaeli'de inşa edilen Karamürsel İhsaniye Barajı'nın yapımı devam ediyor. Sona yaklaşılan barajın yüksekliği 69 metre, uzunluğu 203 metre olacak.

Kocaeli'deki kaçak bungalov evlerin yıkımında gerginlik!

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın havzasındaki bir işletmenin kaçak bölümleri ekipler tarafından yıkılmak istenince, arbede yaşandı.

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın etrafındaki tesisler yıkıldı!

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan Yuvacık Barajı çevresindeki kaçak olduğu tespit edilen tesisler yıkıldı. İşletme sahipleri yıkıma karşı çıktı.

Kocaeli Kandıra'da yapılacak Sungurlu Barajı mecliste!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet önderliğinde 27 milletvekili, Kocaeli Kandıra'da yapılması gündemde olan Sungurlu Barajı'nı meclis gündemine taşıdı..

Kocaeli Namazgah Barajı HES'in inşaatı tamam!

9 milyon TL yatırım ile inşaatı tamamlanan Kandıra Namazgah Barajı HES’te yapılan test çalışmalarının ardından devreye alma işlemi tamamlandı.

Kocaeli Yuvacık Barajı 512 milyon dolar maliyetle inşa edildi!

İSU eski Genel Müdürü Servet Alparslan, Yuvacık Barajı ve Osmangazi Köprüsü’nün yapılış şekillerinin benzer olduğunu ifade etti. Servet Alparslan, Yuvacık Barajı'nın 512 milyon dolar yatırımla inşa edildiğini söyledi.

Akmeşe Barajı için ÇED toplantısı yapıldı!

Devlet Su İşleri tarafından İzmit Akmeşe’de yapılması planlanan Kocaeli Akmeşe Barajı ile ilgili Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı Mecidiye Köy Konağı’nda yapıldı. Toplantıda köy halkı barajı istemediklerini söyledi.

Kocaeli'deki barajların doluluk oranı yüzde 93'e ulaştı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) verilerinden derlenen bilgiye göre, yağışların ardından kente su sağlayan Yuvacık ve Namazgah Barajı'ndaki su miktarı 68 milyon 840 bin metreküpe yükseldi.

Yuvacık Barajı'nın doluluk oranı yüzde 96!

Kocaeli’yi etkisi altına alınan yoğun kar yağışı, Yuvacık Barajı’nın rekor seviyede dolmasını sağladı. 48 milyon 920 bin metreküplük su, seviyenin yüzde 96’ya çıkmasını sağladı.

Kandıra Namazgah Barajı cazibe merkezi oldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilerek 2014 yılında işletmeye alınan Kandıra Namazgah Barajı’nda son kar yağışları ile birlikte 19 milyon m3 su birikti.

Yuvacık Barajı hidroelektrik santraline dönüştü!

Kentin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'yia arıtma tesisi arasındaki 38 metrelik kot farkını değerlendiren Kocaeli Belediyesi, yerleştirdiği türbinlerle elektrik üretmeye başladı.

kocaeli namazgah barajı Haberi

kocaeli namazgah barajı


Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(İSU)’nün, Kandıra ve sahilleri ile İzmit, Derince ve Körfez ilçelerine bağlı yerleşim alanlarının içme suyu ihtiyacını karşılamak için yaptığı Namazgah Barajı’nda bugün itibariyle 7,5 milyon m3 su birikti. Dolu savak seviyesine gelen barajın tahliye kapakları Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile test için açılarak bir süre doğal ortama su bırakıldı.



7,5 MİLYON M3 SU BİRİKTİ


İSU Genel Müdürlüğü, 25 milyon m3 kapasiteli olarak inşa ettiği Kandıra Namazgah Barajı’nı tamamlayarak işletmeye aldı. Yaşanan son yağışlarla birlikte su seviyesi kapak seviyesine kadar yükselen barajda 7 milyon 500 bin m3 su birikti. Barajın tahliye sistemi ve suyun oluşturduğu basıncın kapaklara etkisini test etmek için tahliye kapakları kısa bir süre açıldı. Test sürecine temel atma...