29 / 04 / 2024

Namazgah Barajı hızla ilerliyor!

Namazgah Barajı hızla ilerliyor!

Kandıra, Derince ve İzmit ilçelerine bağlı toplam 259 köy ve mahallenin içmesuyu ihtiyacının yanı sıra bölgede yaşanan taşkınları önleyecek Namazgah barajının inşaatı 2013 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor.



Kandıra ilçe merkezi ve Karadeniz sahilindeki turistik yerleşimler ile Kandıra, Derince ve İzmit ilçelerine bağlı toplam 259 köy ve mahallenin içmesuyu ihtiyacının yanı sıra bölgede yaşanan taşkınları önleyecek ve elektrik üretimi de planlanan Namazgah barajının inşaatı 2013 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor. Kış aylarında su tutmaya başlayacak olan baraj ile birlikte önümüzdeki yıldan itibaren bölgeye su verilmeye başlanılacak. Böylelikle su sıkıntısı yaşayan bölge insanının 100 yıllık kesintisiz ve arıtılmış içmesuyu ihtiyacı karşılanacak.
Barajın 165 metre uzunluğundaki kondüvi (dip savak) betonarme inşaatı bitti.
Namazgâh Barajı'na tam not Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Namazgah Barajı'nda dizi incelemelerde bulundu. Ergün, baraj çalışmalarının hızla ilerlediğini ifade ederek, gerçekleştirilen çabadan çok memnun olduğunu dile getirdi.
KOCAELİ Bilim Sanayi ve Teknoloji Baltanı Nihat Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden olan Kandıra Namazgah Barajı çalışmalarım yerinde inceledi.
Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya özak'ın da bulunduğu inceleme gezisinde baraj inşasının hızla ilerlediğini gözlemleyen Bakan Ergün, Kocaeli'nin büyük bir bölümünün su ihtiyacım karşılayacak baraj çalışmalannın 24 saat sürdüğü bilgisini aldı. 25 milyon metre küp kapasiteli Kandıra Namazgah Barajı inceleme gezisinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya özak, Büyükşehir Başkan Danışmanı Ömer Polat, Kandıra Belediye Başkam Cengiz Kan, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ve çok sayıda teknik personel bulundu. Baltan Ergün, 2013 yılı içinde tamamlanması planlanan Namazgah Barajı'nın son durumu hakkında İSU Genel Müdürü İlhan Bayram'dan bilgi aldı.
24 SAAT ÇALIŞMA
Genel Müdür Bayram, 6 farklı kottan su alabilen su alma yapısı, pompa istasyonu inşası, enjeksiyon imalatlan, antma tesisine giden 12 kilometrelik terfi hattının tamamlandığı bilgisini verdi. 62 kot olacak barajın şu anda 43. Kotunda olunduğu bilgisini veren Bayram, çalışmaların 24 saat sürdüğünü kaydetti. Bakan Ergün, Kandıra Barajı çalışmalarının hızla ilerlediğini ifade ederek bu konuda gerçekleştirilen çabadan çok memnun olduğunu dile getirdi.
O Baraj inşasındaki bölgenin kamulaştırma işlemleri hakkında da yetkililerden bilgi alan Bakan Ergün, şu ana kadar yüzde 42 oranında kamulaştırma oranına ulaşıldığı bilgisini aldı. Baraj bölgesi için toplam 2 milyon 217 metre kare kamulaştırma yapılacakken şimdiye kadar 932 bin metre kare kamulaştırılması tamamlanmış durumda.


Yeni Şafak

Geri Dön