28 / 04 / 2024

nasa Mars Kolonisi mimari tasarım yarışması

nasa Mars Kolonisi mimari tasarım yarışması

NASA’nın düzenlediği ‘Mars Kolonisi’ isimli mimari yarışması yakın zamanda ilk insanlı koloninin kurulacağını ortaya koydu. 168 projenin katıldığı yarışmada Türk mimar Güvenç Özel’in projesi finale kalarak dördüncü oldu.

Mars Internatıonal Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Mars Internatıonal Gayrimenkul Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Mars Group Gayrimenkul A.Ş. tarafından kuruldu.

Mars International CEO'su: Yabancıya konut satışı 2025 yılında yeniden canlanacak!

Türkiye'de konut satışları ve fiyatlarının seyri merakla takip ediliyor. Mars International CEO'su Hakan Bucak, gayrimenkul sektördeki son gelişmeleri anlattı. İşte Bucak'ın emlak piyasasına ilişkin değerlendirmeleri...

Kahramanmaraş depremi uzaydan böyle görüntülendi! NASA saniyesi saniyesine kaydetti! İşte öncesi ve sonrası!

NASA bir deprem hasar haritası oluşturdu. Kahramanmaraş ve Gaziantep'in harita değişiklikleri uzaydan böyle görünüyor.

Vestel'in NASA'da kullanılan su arıtma cihazı! 21 Ekim 2022 fiyat listesi...

Nobel Kimya ödüllü protein sistemiyle entegre olan Vestel su arıtma cihazı NASA'da da kullanılıyor. Cihazın özellikleri ve fiyatına baktık. 

NASA, Ay görevi için yeni tarih verdi!

NASA, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Artemis I roketinde ortaya çıkan sorunları çözmek için çalışmalara başlandığını duyurdu.

Mars'ta görüntülenen gizemli yapı görenleri şaşırttı! Ne olduğunu kimse açıklayamadı

İnsanlığın merakını günden güne celbeden Mars'ta görüntülenen gizemli yapı esrarını koruyor. Mars'ta yaşayan bir tür ya da canlının var olup olmadığını merak eden araştırmacıların karşısına çıkan gizemli bölgenin ne olduğuna ilişkin kesin bir açıklama yapılamadı.

Nasa Stone Yapı Elemanları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nasa Stone Yapı Elemanları Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Nalan Ilgın ve Sami Güven ortaklığında kuruldu.

'Gelecek Mars’ta Değil Metaverse’te mi?' paneli 18 Şubat'ta!

Denge Değerleme tarafından 18 Şubat'ta saat 10:30-12:30 arasında Digital Network Alkaş platformu üzerinden 'Gelecek Mars’ta Değil Metaverse’te mi?' paneli gerçekleştirilecek.

Mars Doğa Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Mars Doğa Turizm Anonim Şirketi Esenyurt’ta  200  bin TL sermaye bedeli ile Hasan Hüseyin Sarıbacak tarafından kuruldu.

Mars'ın rüya kenti Nüwa'da inşaat 2054'te başlayacak!

Mars’ta hayata geçirilmesi hedeflenen uygarlığın başkenti Nüwa, manzarasıyla dikkat çekiyor. Dünya'dan bağımsız bir uygarlığa dönüştürülmesi planlanan Nüwa'da yaşam 2100 yılında başlayacak.

Mars Lojistik yurt dışındaki havalimanı ve fabrika yatırımlarında hız kesmiyor!

Mars Lojistik'in gündeminde çok uzun soluklu 3. ülke boru hattı projesi, yurt dışında yapımı hız kesmeden süren havalimanı, liman ve fabrika yatırımları bulunuyor.

Yabancıya gayrimenkul satışında yeni adım!

Mars Investment’ın Genel Müdürü Hakan Bucak, halihazırda gayrimenkul sektöründe yabancı yatırımcıya 250 bin dolarlık yatırım karşılığında tanınan vatandaşlık hakkının 500 bin dolara yükseltilmesinin konuşulduğunu belirtti. Bucak, geçişin kademeli yapılması tavsiyesinde bulundu.

Türk çiftin NASA projesi: 3 katlı yaşam alanı!

ABD’deki Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çifti, 2028 yılında emekliye ayrılması beklenen Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerini dolduracak ticari bir uzay istasyonu kuracaklarını açıkladı. Tasarladıkları uzay istasyonu, yörüngede kendiliğinden şişecek ve 3 katlı yaşam alanları sunulacak.

nasa Mars Kolonisi mimari tasarım yarışması Haberi

nasa Mars Kolonisi mimari tasarım yarışması


GEÇTİĞİMİZ hafta Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Mars’ta sıvı halde su bulduğunu açıklamasının ardından bu gezegende yaşam umudu arttı. NASA, son dönemde yaptığı çalışmalarla Mars’ta yerleşik hayat için de çalışmalarını hızlandırmış durumda. ‘Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması’nı düzenleyen NASA, bu alanda önemli aşamalar kaydetmeye başladı. 168 uluslararası tasarımcının ve mimarın katıldığı yarışmada ilk dörde giren modeli ise ABD’de yaşayan bir Türk mimar Güvenç Özel gerçekleştirdi.


4 ASTRONOT YAŞAYACAK   

NASA, ön elemeye tabi tuttuğu uzman araştırma ekiplerinden üç boyutlu baskı tekniğiyle 4 astronotun yaşamını sürdürebileceği 100 metrekarelik bir mekân tasarlanması ve üretilmesi konusunda fikir, görseller ve teknik raporlar üzerinden seçimini yaptı. Seçimde önemli kriterler, inşa edilebilirlik, kullanılması önerilen malzemelerin Mars’ta yaygın şekilde bulunması ve koloninin güvenliğini sağlayacak şekilde olması idi....