06 / 05 / 2024

Mars'ın rüya kenti Nüwa'da inşaat 2054'te başlayacak!

Mars'ın rüya kenti Nüwa'da inşaat 2054'te başlayacak!

Mars’ta hayata geçirilmesi hedeflenen uygarlığın başkenti Nüwa, manzarasıyla dikkat çekiyor. Dünya'dan bağımsız bir uygarlığa dönüştürülmesi planlanan Nüwa'da yaşam 2100 yılında başlayacak.



Mars’ta hayata geçirilmesi hedeflenen uygarlığın başkenti Nüwa, manzarasıyla dikkat çekiyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2100 yılında hayatın başlaması planlanan şehirde 250 bin kişi yaşayacak. 

Bilim kurgu filmlerinden görmeye alışkın olunan uzay şehirleri yakında gerçeğe dönüşecek. Bilim insanları, dünya dışında hayat ihtimallerini araştırmaya devam ederken bilimsel düşünce kuruluşları da insanlığın Mars'ta hayat sürdürebilmesi için şehir konseptleri dizayn ediyor. 

Bunlardan biri olan ABIBOO Studio ve Sustainable Offworld Network (SONet), şimdiden Mars'ta hayata geçirilecek rüya kent Nüwa'yı tasarladı. Projeye göre inşaatına 2054 yılında başlanacak olan Nüwa'nın ilk konukları 2100'de gidebilecek. Beş şehirden meydana gelen bir ağın başkenti olması planlanan Nüwa'nın, her bölgesinde 200 ila 250 bin kişiyi barınacak. 

Mars ın rüya kenti Nüwa da inşaat 2054 te başlayacak!

HER İHTİYACI KARŞILAYACAK

Dünya'dan bağımsız bir uygarlığa dönüştürülmesi planlanan Nüwa, insanların gereksinimi olan her şeye sahip. Kentte, insanların sosyalleşebileceği parklar yapılacak. Şehir, dikey kent bahçeleri ile kendi gıda ihtiyacını karşılayabilecek. Elektrik gereksinimi ise nükleer enerji ve tepenin üstündeki güneş tarlaları ile giderilecek. 

Dünya dışında hayatın nasıl olacağına ilişkin bilgiler veren mega kent Nüwa, Mars'ın Tharsis bölgesindeki Tempe Mensa tepesinde hayata geçirilecek.

Mars evinin fiyatı 500 bin dolar oldu! 


Geri Dön