23 / 12 / 2024

nasıl duvar boyanır

nasıl duvar boyanır

Evlerde değişim yaratmanın en kolay ve en az maliyetli yolu onların rengini değiştirmek… Bahar ve yaz ayları ise boya için en ideal zamanlar. Siz de sezona DYO’nun önerileri ile hazırlanın ve işin ustasından boyanın püf noktalarını öğrenin.

İnşaat iskan nasıl alınır?

Bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyeye yapının tamamlandığını ve iskan belgesinin alınmak istendiğinin bildirilmesi gerekiyor. Peki, inşaat iskan nasıl alınır? İskan için neler gerekli?

Bina iskan belgesi nasıl alınır?

Binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten iskan belgesi Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimi tarafından düzenleniyor. Peki, bina iskan belgesi nasıl alınır?

Emlak vergisi geri nasıl alınır?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince muaf olunduğu halde bilmeden ödenen emlak vergisi geri alınır mı? Emlak vergisi geri nasıl alınır? İşte emlak vergisi geri alma koşulları...

Emlak vergisi borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

Gayrimenkul alım satımı için tapuya gitmeden önce yapılması gereken bazı işlemler arasında yer alan emlak vergisi borcu yoktur yazısı nasıl alınır? Emlak vergisi borcu yoktur yazısı nereden alınır?

Kira sözleşmesi nasıl olmalıdır?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşma için kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl olmalıdır? Sözleşmede nelere yer verilmelidir? İşte kira sözleşmesi örneği..

Plansız alanlarda yapı ruhsatı nasıl alınır?

Plansız alanlarda yapının nasıl inşa edilmesi gerektiğine ilişkin esaslar, Plansız alanlar tip imar yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yapı ruhsatı alınması için yapı sahiplerince ne yapılmalı? Plansız alanlarda yapı ruhsatı nasıl alınır?

İkametgah nasıl taşınır?

İkametgah bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Herkesin tek bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Taşınanların ikametgahını da taşıması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl taşınır?

Site ortak giderlerine katılım nasıl sağlanır?

Toplu yapı kapsamında olup, bütünüyle bu kapsamdaki bağımsız bölümlerin ortak kullanma ve faydalanmasına tahsis edilmiş yerler ortak yerler olarak nitelendiriliyor. Peki, site ortak giderlerine katılım nasıl sağlanır?

Emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır?

6552 sayılı Torba yasası gereğince Emlak vergisi ve Çevre Temizlik vergisi borcu olan mükellefler yapılandırma fırsatı ile borçlarını ödeyebiliyor. Peki, emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır?

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor. Peki, asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? Nereden alınır?

İmar durum belgesi nasıl alınır?

İmar durum belgesi, bir bölge için hazırlanan ve bölgede bulunan gayrimenkullerin nasıl kullanılacağını gösteren belgeyi ifade ediyor. Peki, İmar durum belgesi nasıl alınır? Nereden alınır?

Günlük kiralık ev ruhsatı nasıl alınır?

Günlük kiralık evler hakkında yapılan yasal düzenlemelere göre, günlük kiralık evler pansiyon statüsüne alınarak bu evler için ruhsat alınması gerekiyor. Peki, günlük kiralık ev ruhsatı nasıl alınır?

Doğalgaz açma randevusu nasıl alınır?

Doğalgaz açma randevusu, sertifikalı tesisatçı firma tarafından alınıyor. Ancak randevudan önce, abonelik sözleşmesinin yapılması gerekiyor. Peki, doğalgaz açma randevusu nasıl alınır? Doğalgaz aboneliği nasıl yapılır?

nasıl duvar boyanır Haberi

nasıl duvar boyanır

İşe başlamadan önce boyanacak yüzeyin durumunu ortaya koymak yapılacak en doğru hareketlerden biri. Eğer yüzeyde küf, rutubet gibi yalıtım kaynaklı bir sorun varsa önce bu sorun giderilmeli. Kabaran, dökülen zayıf noktalar temizlendikten sonra macun tamiratları yapılmalı. Yüzeyin zımpara ile düzeltilmesi ve astar işleminin ardından artık boyaya geçilebilir. İstenen görüntüyü elde etmek için en az iki kat boya uygulaması tavsiye edilir. Önce tavanlar, ardından duvarlar boyanmalı.

Boya yapılacak yüzeyin durumu, uygulanacak boya tipi, uygulamanın en kolay ne şekilde yapılacağı gibi kriterlere göre boya uygulama aletleri seçilir. Temel olarak 3 çeşit duvar boyama tekniği vardır: Rulo, fırça ve tabanca uygulaması. Daire içi uygulamalarda en yaygın ve en çok uygulanan boyama tekniği tüm yüzeylerin rulo ile boyanması, rulonun rahat ulaşamadığı noktalarda fırça kullanılması....