29 / 04 / 2024

Nazım Hikmet Kültürevi

Nazım Hikmet Kültürevi

İlhan Berk'in şiirleri, resimleri, kitapları, defterleri ve özel eşyaları ilk kez Bodrum dışına çıktı. Ahmet Berk, usta şairin Bodrum’daki üç katlı evinin, dünyanın dört bir yanından gelecek sanatçılara ve yazarlara açılacağı haberini verdi

Bakanlıkta çalışmak isteyenlere müjde! Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu! 165 personel alımı yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 156 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. İşte alıma dair detaylar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 149 personel alacak! İş arayanlar dikkat! Yazılı ve sözlü sınav yapılmayacak!

İş arayanların beklediği müjde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklama kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine 149 personel alınacağı belirtildi.

Nazım Hikmet’in Bolu'da kaldığı han yıkılmaktan kurtuldu! Restore ediliyor!

Ünlü şair Nazım Hikmet’in, Bolu’da öğretmenlik yaparken kaldığı han yargı kararıyla yıkılmaktan kurtuldu. Şimdi otel ve müze yapılacak.

Nilüfer Gölyazı Kültürevi hizmete açıldı!

Bursa'da Nilüfer Belediyesi’nin bir süredir bakım onarım çalışması yaptığı Gölyazı Kültürevi yenilenen şekliyle ziyaretçilerini ağırladı. Gölyazı Kültürevi’nde açılan mozaik sergisi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

Kahramanmaraş Nazım İmar Planı’nda sosyal ve kültürel donatı alanlarını artırdı!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek Elbistan’a ait 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’le görüştü…

Mansur Yavaş: 12 bin konut projesi hazırladık!

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde CHP Ankara 37. Olağan İl Kongresi düzenlendi. Kongrede konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "12 bin konut projesi hazırladık" dedi...

Nazım Hikmet’in Kadıköy’deki yaşadığı ev yıkılıyor!

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Nazım Hikmet’in İstanbul Kadıköy’de yer alan yaşadığı ev deprem riski sebebiyle yıkılacak.

Burdur Kültür Merkezi nihayet tamamlanıyor!

Yıllardır yapımı tamamlanamayan kültür merkezi inşaatında çalışmalar hızlandı. Merkezin yapımın 20 Haziran 2020’de teslim edilmesi planlanıyor.

Çankaya Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

Çankaya'nın en yeni kültür ve sanat merkezi Nazım Hikmet açıldı. Yeni açılan merkezde 7 ayrı dalda eğitim verilecek. Dersler 24 Haziran'da başlıyor.

Ataşehir'in yeni kültür merkezi için protokol imzalandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ataşehir Belediyesi İçerenköy'deki yarım kalan kültür merkezini tamamlıyor.

Çankaya Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Oran Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’ni vatandaşların hizmetine açtı.

Bursa'da kentsel dönüşüm Yerden Yüksek sergisi ile anlatıldı!

Aktivist ressam Seydi Murat Koç, Bursa'da Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde kentleşmenin olumsuz etkilerini yapıcı bir yaklaşımla anlattığı 'Yerden Yüksek' adlı sergisiyle kentlerin kaybolan değerlerine dikkat çekti.

Mimaride odak kültür mü teknoloji mi?

Mimari ve tasarım daima hayatımızda karşımıza çıkıyor. Bölgeden bölgeye, kültürden kültüre değişiklik gösteriyor. Dünyanın her yerinde eş zamanlı olarak gelişen teknoloji ortaya benzer çalışmalar çıkarmaya başladı. Mimari tasarımda odağımıza kültürü mü yoksa teknolojiyi mi almalıyız.

Nazım Hikmet Kültürevi Haberi

Nazım Hikmet Kültürevi

Usta şair İlhan Berk'in şiirleri, resimleri, kitapları, defterleri, çalışma odası, fotoğrafları, giysileri ve özel eşyaları ilk kez Bodrum dışına çıktı. Bursa Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde açılan “İlhan Berk'e Ev Ziyareti” adlı sergi, Necatigil'in deyişiyle şiirimizin ‘uç beyi' İlhan Berk'in dünyasına bir kapı aralıyor.


Yazmayı kendisi için bir cehennem olarak tanımlayan usta şair İlhan Berk (1918–2008) şöyle devam eder: “Yeryüzü, bu en büyük kitap, hep yazılmalıdır. Sözcükler, sevgili sözcükler yerlerinden oynatılmalıdır, yeni bir yaşam adına.” Necatigil'in deyişiyle şiirimizin ‘uç beyi' Berk'in şiirleri, resimleri, kitapları, defterleri, çalışma odası, fotoğrafları, giysileri ve özel eşyaları ilk kez Bodrum dışına bir sergiyle çıktı. Bursa Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde açılan ve küratörlüğünü şairin oğlu Ahmet Berk ve Gonca Özmen'in üstlendiği “İlhan Berk'e Ev Ziyareti”...