10 / 05 / 2024

nazım yavuz kentsel dönüşüm uygulamaları açıklamaları

nazım yavuz kentsel dönüşüm uygulamaları açıklamaları

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, "Sektörün kentsel dönüşüm uygulaması, önemli fırsatlar sunuyor. Özellikle kentsel dönüşümün sektörü 20 yıl hareketli tutacağını düşünüyoruz" dedi.

Ümraniye nazım imar planına ilişkin itiraz planı askıda!

Ümraniye İlçesi, Adem Yavuz - Aşağı Dudulu - Cemil Meriç - Huzur - Ihlamur Kuyu parseller ve Yukarı Dudullu Mahalleleri Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli plan askıya çıkarıldı.

Ümraniye Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıktı!

Ümraniye Adem Yavuz - Aşağı Dudullu - Cemil Meriç - Huzur - Ihlamurkuyu - Parseller ve Yukarı Dudullu Mahalleleri kısmi Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı..

Doğru yalıtımla yüzde 50 tasarruf mümkün!

ÇATIDER, Tasarruf Günü’nde ısınma faturalarını yarıya düşürmenin formülünü açıkladı. ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz:“Doğru yalıtım ve doğru çatı uygulamaları ile enerji faturaları yüzde 50’ye varan oranda azalır. Yalıtımla Türk ekonomisi de kazanır. " dedi.

Nazım Yavuz: Çatıcılık sertifikası alanlar çatıya çıkabilir!

Çatılara ancak çatıcılık sertifikası ve yüksekte çalışma eğitimi almış kişilerin çıkabileceğini söyleyen ve “Her önüne gelen çatılarda güneş enerji sistemleri, depo, panel, çanak anten gibi montaj işlemleri yapmamalıdır” diyen Yavuz, TOKİ Haber’in sorularını yanıtladı.

Çatı ve binalarda enerji harcamalarını yüzde 50 düşürmek mümkün!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, kış mevsiminin kendini hissettirmeye başlamasıyla birlikte tüketicilerin doğalgaz ve enerji faturalarında önemli artışlar meydana geldiğini belitti.

Kartal Merkez nazım imar planı askıda!

İstanbul Kartal ilçesi Merkez 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı bugün askıya çıkarıldı...

Güneş enerjili çatı sistemleri enerji sorununa çözüm olabilir!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, dünyanın en önemli gündem maddesi olan enerjide Türkiye’nin güneş gibi çok değerli doğal bir kaynağa sahip olduğunu belirterek, güneş enerjili çatı sistemlerinin enerji sorununa çözüm oluşturacağını söyledi.

Antalya'da 700 hektar sera ve tarım alanı kentsel dönüşüme girdi!

Hürses Gazetesi'nin köşe yazarı Abdullah Yalçın bugün köşesinde "700 hektar sera ve tarım alanı kentsel dönüşüme girdi" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Nazım Yavuz: Yeşil binalar için atılacak adımları destekliyoruz!

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açıklamalarını sektörün çok olumlu karşıladığını açıkladı.

Kuzey Bodrum Nazım İmar Planı iptal edildi!

MUĞLA 1. İdare Mahkemesi, 3038 hektarlık alanı kapsayan Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesinin belediye sınırlarını da içine alan Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planını iptal etti.

Türker projeden Kartal Nazım İmar Planı açıklaması!

Türker Proje Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Kartal 1/5000 Nazım İmar Planı ile ilgili olarak 18 Nisan 2016 günü verilen açıklamalarda bir değişiklik olmadığını yayınladı.

Nazım Yavuz: Yeni nesil çatılar çevre açısından avantaj sağlıyor!

Nazım Yavuz, "Artık dünyada bitkilendirilmiş çatı uygulamaları ve güneş panelli çatılar hızla yaygınlaşıyor. Bitkilendirilmiş çatı uygulamaları doğa-şehir uyumunun çok güzel bir tamamlayıcısı"dedi.

Çaşme Nazım Yazıcılar Camii ibadete açıldı!

Aryon İnşaat, hayırsever Berna Yazıcılar tarafından yapımı üstlenilen Nazım Yazıcılar Camii inşaatını tamamladı. Cami, dün modern ve farklı mimarisiyle ibadete açıldı.

nazım yavuz kentsel dönüşüm uygulamaları açıklamaları Haberi

nazım yavuz kentsel dönüşüm uygulamaları açıklamaları

Türkiye'de inşaat sektörünün son yıllarda hızlı bir büyüme performansı sergilediğini söyleyen Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, çatı sektörünün de inşaattaki ilerleme paralelinde geliştiğini kaydetti. İnşaat alanındaki birçok gelişme ve düzenlemenin, çatı sektörünü de olumlu şekilde etkilediğine değinen Yavuz, "Enerji Verimliliği Kanunu, Binalarda Isı Yalıtımı ve Enerji Performans Yönetmelikleri, Enerji Kimlik Belgesi uygulaması, yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanılmasına reketlilik bekliyoruz. Sektörün yıl sonunu yönelik yasal düzenlemeler ve kentsel dönüşüm uygulaması, sektörümüz açısından önemli fırsatlar sunuyor. Özellikle kentsel dönüşüm 20 yıl hareketli tutacağını düşünüyoruz" dedi.


Sektörün 2008 yılında üretim kapasitesinin yıllık 220 milyon metrekare olduğunu belirten M.Nazım Yavuz, 2013 yılına gelindiğinde bu rakamın 300 milyon metrekareye ulaştığını bildirdi. Sektörün öncelikle le...