27 / 04 / 2024

Nazmi Durbakayım kimdir

Nazmi Durbakayım kimdir

İNDER Başkanı Durbakayım, 2020’de sağlıklı bir konut yapım sürecine girileceğini belirterek, “Kabul edilebilir fiyatlarda yeni projeler devreye girecek” dedi...

İpotekli konut satışı yüzde 525 arttı!

Konut kredi faizlerindeki indirim ipotekli konut satışlarını canlandırdı. Ekim’de Türkiye genelinde 142 bin 810 konut satıldı. Geçen ay ipotekli konut satışında rekor artış yaşandı. Satışlarla moral bulan sektör temsilcileri 2020’den umutlu...

Nazmi Durbakayım: Konut satışları arttı ama tatmin edici değil!

TÜİK Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendiren İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konut satışları arttı ama tatmin edici değil" dedi...

Konut satış adedi faiz indirimiyle 1 milyonu aşacak!

Yabancılara konut satışı Ocak-Temmuz döneminde 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 64,5 artarak 24 bini geçti. Sektör temsilcileri yabancılara konut satışlarını değerlendirdi. 

Faizlerdeki düşüş eğiliminin artarak devam etmesini bekliyoruz!

"Faizlerdeki düşüş eğiliminin artarak devam etmesini bekliyoruz" diyen İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım, mevduat ve konut kredi faizlerinin henüz arzu edilen seviyeye inmemiş olmasının da söz konusu daralmaya yüzde 5-10 civarında katkı sağladığını söyledi.

Konutta nakit satış avantajı!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ''Nakit satıştan kaynaklanan indirim oranını da kullanan vatandaşlar, yüzde 20-35 seviyelerine varan avantajlı fiyatlardan gayrimenkul sahibi oldu'' dedi.

Konut alıcısı harekete geçecek!

Emlak alıcılarını harekete geçirerek yeni çalışmalar başlatılacağını söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, ''Yabancıya satışı daha da artırmak için ihracatçı sayacak bir düzenlemeye ihtiyacımız var'' dedi.

Konut satışları 2019’un ikinci çeyreğinde daha iyi olacak!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut satışlarının seçim sonrasında belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte yılın en iyi seviyesine ulaşacağını kaydetti.

2019’da konut fiyatlarının artışı sert olacak!

Konutta yaşanan yaşanan durgunluk nedeniyle bazı çevreler tarafından ‘fiyatlar daha da düşecek’ iddiasının gündeme getirilmesine tepki gösteren İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Kimse bu fiyatlardan daha gerisini beklemesi'' dedi.

Konut sektöründe risk paylaşım modeli!

Gayrimenkul sektöründe projelerin devamlılığını garantiye almak ve riski paylaşmak için yeni bir model sunuluyor. Yeni sisteme göre, arsa sahibi ve firma geçici ortak şirket kuracak ve hisseler bankalara rehin edilecek.

Yakında gayrimenkul dövizin önüne geçecek!

Evora İzmir'in lansmanında konuşan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yakında gayrimenkulün dövizden daha fazla getiri sağlayacağını söyledi...

İnşaatçıların üzerinden prim yapılmamalı!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, dolardaki artışın demir fiyatlarına etkisini değerlendirdi. Durbakayım, ‘Döviz gerekçe gösterilip inşaatçılar üzerinden prim yapılmasını istemiyoruz’ diye konuştu.

Arsa payı yüzde 20'ye düşerse 5 milyon kişi ev sahibi olur!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, arsa payının inşaat maliyetleri içindeki oranının yüksek olmasından dolayı, halen birçok kişinin konut satın alamadığını söyledi. 

KDV avantajı yabancılara konut satışını artırdı!

Yabancıya konut satışları Haziran'da rekor seviyeye ulaştı. İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yabancılara konut satışını değerlendirdi.

İnşaat sektörü 15 Temmuz öncesinde rekor satışa ulaştı!

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminden sonra süreci anlattı. Durbakayım, inşaat sektörünün 15 Temmuz öncesinde tarihinin yüksek satış rakamlarına ulaştığını belirtti.

Hasan Gümüş kimdir? Hasan Gümüş nerelerde görev almıştır?

Hasan Gümüş kimdir? hangi görevlerde bulundu? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Hasan Gümüş ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Fatma Dilek Yardım kimdir?

Türkiye'nin önde gelen iş kadınları arasında yer alan Fatma Dilek Yardım kimdir? Fatma Dilek Yardım ne iş yapıyor? İşte ayrıntılar...

Ekrem Yıldırım kimdir? Ne iş yapıyor? Nereli? 

Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Başkanı Ekrem Yıldırım kimdir? Kaç yaşında? Ekrem Yıldırım daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Ekrem Yıldırım'ın eğitim hayatı nasıldı?

Ali İhsan Sılkım Kimdir?

Ahlatçı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Sılkım kimdir? Ali İhsan Sılkım daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ali İhsan Sılkım'ın biyografisi..

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Nazmi Durbakayım: Konut satış ofisleri pazar günleri de açılmalı!

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Satışlara en fazla ümit bağladığımız dönemin sonuna geliyoruz" dedi. Durbakayım, satış ofislerinin pazar günleri de açık olması gerektiğine dikkat çekti.

Muzaffer Yıldırım kimdir?

The Stay Otelleri'nin sahibi ve kurucusu Muzaffer Yıldırım kimdir? Muzaffer Yıldırım daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Muzaffer Yıldırım'ın biyografisi...

Nazmi Durbakayım: Otopark şartı konut fiyatlarını düşürebilir!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, otoparklarda yeni düzenleme yaparak binalarda otopark alanı ayrılması şartının konut fiyatlarını düşüreceğini söyledi. 

Nazmi Durbakayım yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İstanbul İnşaatçılar Derneği'nin (İNDER) olağan genel kurulunda Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yeniden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Zekeriya Yıldırım kimdir?

Zekeriya Yıldırım kimdir? Zekeriya Yıldırım daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Zekeriya Yıldırım'ın biyografisi...

2021'de ev fiyatları artacak mı?

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu ve İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Engin Yıldırım kimdir?

25 yıldır alışveriş merkezleri ve gayrimenkul sektörlerinin önemli projelerine imzasını atan Engin Yıldırım kimdir? Engin Yıldırım hangi görevlerde bulundu?

Ersan Yıldırım kimdir?

TSKB GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Yıldırım kimdir? Ersan Yıldırım daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ersan Yıldırım'ın biyografisi...

Nazmi Durbakayım kimdir Haberi

Nazmi Durbakayım kimdir

Gayrimenkul sektörünün oldukça zorlu ama bir o kadar öğretici bir yılı geride bıraktığını ifade eden İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, 2019'da herkesin ders çıkarması gerektiğini belirtti. Konut üretiminin, bu işe gönül vermiş uzman firmaların yapması gerektiğinin bir kez daha ortaya çıktığını anlatan Nazmi Durbakayım, "Ülkemizin ve sektörümüzün yaşadığı bu zorlu süreçte, konut yapım işini sadece 'kâr' olarak görenler elimine olurken 'ar' olarak görenler ise deneyim ve birikimleri sayesinde ayakta kaldı. Eğer 2019'u yaşamamış olsaydık, sektöre sonradan giren 'kâr' amaçlı firmaların yarattığı bu sorun kangrene dönüşecek ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktı" dedi.

YARAYA NEŞTER ATILDI

2019'da yarım kalan inşaatların, olağandışı fiyatların temelinde; söz konusu 'kâr'cı firmaların hesapsız kitapsız ihalelere girmesinin var olduğunu aktaran Durbakayım, "İş kapmak için akıl almaz oranlarla kat karşılığı sözleşmelere imza...