27 / 04 / 2024

Nazmi Şahin kentsel dönüşüm

Nazmi Şahin kentsel dönüşüm

Mühendisler, çürük binalarını kentsel dönüşüme sokamayan vatandaşlara yüzde 10’dan yüzde 30’a kadar yapılaşma hakkı verilmesini talep etti.

Yapı denetiminden geçmeyen binalara iskan veriliyor! İmar barışında sıkıntı var!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisler Derneği Başkanı Nazmi Şahin, yapı denetiminden geçemeyen binaların imar barışından iskan aldığına dikkat çekti. İşte Nazmi Şahin'in o açıklamaları...

Yapı denetim sistemi binaları güvence altına alıyor! 

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulamaya konulan yapı denetim sisteminin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "2000 yılından sonra ülkemizde gerçekleşen depremlerde yapı denetim sisteminde denetlen hiçbir bina yıkılmamıştır" diye konuştu. 

Kentsel dönüşüme özel sektör dahil olsun önerisi!

Yapı malzemelerinde ki atış kentsel dönüşümü olumsuz etkilemeye devam ediyor. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ve KONUTDER Başkanı Altan Elmas sektördeki maliyet artışını değerlendirdi.

Batman'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Batman'da kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım atıldı. Batman Valisi Hulusi Şahin, Çamlıtepe, Korik, Petrol ve Tilmer mahallelerini kapsayan imar planları tanıttı.

Rutubet kokan binalarda büyük risk var!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, binalarında rutubet bulunan vatandaşları uyardı. Rutubet olan binaların temelden su aldığını söyleyen Şahin bu binaların test edilmesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye'nin yapı denetim sistemi 6 ülkeye örnek oldu!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulanan yapı denetim sistemini bugüne kadar 6 ülkenin resmi olarak talep ettiğini söyledi ve "Macaristan, Arnavutluk, Kazakistan, KKTC, Özbekistan ve Azerbaycan, bizim sistemimizi tüm yönleriyle kullanmak istiyor" dedi.

Kentsel dönüşüm nasıl uygulanmalı?

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. İlhan Osmanşahin, kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Osmanşahin, kentsel dönüşümün devlet eliyle, belirli kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğini belirtti.

Türkiye’de 685 bin birim riskli!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, “Türkiye’de 685 bin riskli birim var ama bina sahipleri yeni denetim yaptırmıyor” diye konuştu.

Son 21 yılda yapı denetiminden geçen hiçbir bina yıkılmadı!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı İnşaat Mühendisi Nazmi Şahin, son 21 senede konutların depreme hazırlığı noktasında neler değiştiğini anlattı.

Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

Yapı denetim firmalarına talep arttı! 

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Elazığ depreminden sonra yapı denetimine talebin arttığını açıkladı. Şahin, "Yeni binalardan ve hanelerden art arda müracaat geliyor" dedi...

Güvenli bina için yapı denetimi şart!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Elazığ'da meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremde yapı denetimi yapılan hiçbir binanın yıkılmadığını belirtti...

İnşaat mühendisleri için kentsel dönüşüm fırsatı!

İnşaat sektörünün Türkiye'nin gelir kaynaklarının yüzde 30’unu oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Karaşahin, “Kentsel dönüşüm, inşaat mühendisleri için önümüzdeki yıllarda daha fazla fırsatlar ortaya çıkaracaktır” diye konuştu.

Nazmi Şahin kentsel dönüşüm Haberi

Nazmi Şahin kentsel dönüşüm

6.5 milyon konutun yenileneceği 400 milyar dolarlık kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması için mühendislerden teşvik önerisi geldi. 



Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye’de bir süredir yavaşlayan kentsel dönüşüm sürecinin imar hakkı artışı verilerek teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Şahin, sürecin hızlanması için çürük binalarını kentsel dönüşüme sokamayan vatandaşlara mutlaka yüzde 10’dan yüzde 30’a kadar yapılaşma hakkı verilmesini talep etti. Şahin “15 bin metrekarenin üzeri ada bazındaki kentsel dönüşüme girecek vatandaşlara yüzde 50 yapılaşma hakkı verilip bunun yüzde 20’sinin de kamuya bedelsiz terk olarak alınmalıdır. Bu sayede vatandaşların önü açılarak kanuna göre sağlam binalarda oturmaları sağlanabilir” dedi. 


YÜZDE 75’İ RİSKLİ


“Mevcut yapıların sadece yüzde 25’inin güvenli olduğu düşünüldüğünde, geriye kalan yüzde 75’lik kısmın dönüştürülmesi gereken yapılar olduğu ortaya çıkmaktadır” tespitini...