02 / 05 / 2024

Neden 1+1

Neden 1+1

Türkiye'nin metrekare bazında en yüksek konut fiyatına sahip kenti İstanbul. Buna bağlı olarak küçük metrekareli evlerin en çok talep gördüğü kent de İstanbul. Peki kentlere göre değişen konut tipi tercihini neler etkiliyor?

ABD'deki terk edilmiş evler 1 dolara satılacak!

ABD'nin Maryland eyaletinin en kalabalık kenti Baltimore'daki terk edilmiş evler tanesi 1 dolardan satılacak. Bazı belediye meclis üyelerinin tepkisine neden olan söz konusu bu proje, suç oranlarının yüksek olduğu ve boş konut fazlası olan mahalleleri canlandırmayı hedefliyor.

Toyota açıkladı! Toyota 1,1 milyon aracını geri çağırdığını duyurdu...

Toyota Motor, sensördeki kısa devrenin hava yastıklarının tasarlandığı gibi açılmamasına neden olabileceği şüphesi ile dünya genelinde 1 milyon 120 bin aracı geri çağıracağını açıkladı. İşte haberin detayları...

ŞOK’ta iğneden ipliğe indirim! Şemsiye 139 TL’ye, UFO ısıtıcı 2 bin 399 TL’ye, aifryer 1.499 TL’ye düştü!

ŞOK Market’in 21 Ekim-24 Ekim tarihli yeni aktüel ürünler kataloğu paylaşıldı. Buna göre, şemsiye 139 TL’ye, UFO ısıtıcı 2 bin 399 TL’ye, aifryer 1.499 TL’ye düştü. İşte 20 Ekim 2023 ŞOK fiyat listesi...

Altın fiyatları resmen fırladı! Gram altında 1.800 TL göründü! Bu rakamları görenlerin ayakları yerden kesilecek!

Altın fiyatlarında hızlı yükseliş devam ediyor. Filistin İsrail gerginliği altın fiyatlarının resmen fırlamasına neden oldu. Bugün gram altında 1.800 TL seviyesi görüldü. 14 Ekim 2023 Cumartesi altın fiyatları.

Karaca'nın konuşan airfryeri bir gecede zamlandı: İşte Karaca Air Pro Cook XL 2 in 1 Konuşan Airfryer güncel fiyatı

Yükselen döviz kuru birçok ürünün fiyatlarında artışlara neden oldu. Ayrıca yapılan vergi arttırımı da fiyatların yükselmesinde önemli bir rol oynadı. Peki Karaca Air Pro Cook XL 2 in 1 Konuşan Airfryer ne kadar, kaç TL oldu? İşte Karaca Air Pro Cook XL 2 in 1 Konuşan Airfryer güncel fiyatı...

ŞOK’ta Onvo airfryer 1.649 TL’ye, Sinbo et kıyma makinesi 699 TL’ye, 3’lü tava set 249 TL’ye düştü!

ŞOK Market, bugüne özel iğneden ipliğe her ürüne indirim yaptığını duyurdu. Buna göre, 23 Haziran’da Onvo airfryer 1.649 TL’ye, Sinbo et kıyma makinesi 699 TL’ye, 3’lü tava set 249 TL’ye düştü. İşte ŞOK fiyat listesi 23 Haziran 2023...

Audi'de fiyatlar uçuşa geçti: Sadece 1 ayda 414 bin TL zam geldi

Artan döviz kuru otomobil fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Zaten pahalı olan bazı modeller son zamlarla birlikte  çok daha pahalandı. Örneğin Audi A6 Sedan'a sadece 1 ay gibi kısa bir sürede 414 bin TL civarında bir zam geldi. İşte detaylar...

1.500 TL'ye yükselen gram altın tepetaklak oldu! Nedeni ortaya çıktı! Altın alalım mı, bekleyelim m?

Altın fiyatları 14 Mayıs seçimleri öncesinde rekor yükselişlere imza attı. 1.500 TL olan gram altın bir anda tepetaklak oldu. Altın fiyatları neden düştü? Altın alalım mı, bekleyelim mi?

Tesla 1 milyondan fazla aracını geri çağırıyor! Peki ama neden?

Tesla, Çin pazarında yer alan 1,1 milyon aracını yazılımsal bir hatadan dolayı piyasadan toplayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Evdeki hesap çarşıya uymadı… Parola önlemi Netflix’e 1 milyon kullanıcı kaybettirdi!

Avrupa’da yapılan pazar araştırmasına göre ünlü platformun parola paylaşımına karşı yasak getirmesi yarardan çok zarara neden oldu. Platformun, bu yılın başından bu yana sadece İspanya’da 1 milyonu aşkın kullanıcıyı kaybettiği ortaya çıktı.

İnşaat demir fiyatları ne kadar? 1 ton demir kaç TL oldu? 13 Mart 2023 demir fiyat listesi

Kahramanmaraş merkezli depremler büyük yıkıma neden oldu. Hükümetin yıkılan konutların yeniden yapılmasına yönelik açıklamalarından sonra demir fiyatlarına peş peşe zam gelmeye başladı. Peki İnşaat demir fiyatları ne kadar? 1 ton demir kaç TL oldu? 13 Mart 2023 demir fiyat listesi.

BMW 1 serisi Şubat ayında zamlandı mı?  BMW 1 serisi 13 Şubat 2023 fiyat listesi nedir?

BMW 1-Serisi  yanınızdan geçerken herkesin kafasını çevirip bakmasına neden oluyor. Peki BMW 118İ 13 Şubat 2023 fiyat listesi nedir?

Kırmızı et pahalı değil! 1 kilosuyla börek 3 kilosuyla bir kilo baklava alınabiliyor!

Yeni yılla birlikte ete gelen peş peşe zamlarla etin kilo fiyatı 200 TL'ye ulaştı. Ancak ilginç bir hesap söz konusu. Kırmızı etin 1 kilosuyla börek 3 kilosuyla bir kilo baklava alınabilmesi etin pahalı olmadığı yorumlarına neden oldu.

Neden 1+1 Haberi

Neden 1+1

İstanbul, metrekare başına yüzde 1,80 değer artışıyla, Temmuz 2014'te konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. İstanbul'da konut fiyatlarındaki yıllık artış ise yüzde 20'yi aştı.


Temmuz ayında, yeni konut satış fiyatları bir önceki aya göre, 1+1 dairelerde değişmezken, 2+1 dairelerde yüzde 1,04, 3+1 dairelerde yüzde 0,74, 4+1 dairelerde yüzde 0,07 arttı. 


İşte sektörün içinden gelen açıklamalardan derlediğimiz küçük konut tercih nedenleri:


- Konut fiyatlarındaki düzenli artış, konutun Türkiye'de bir yatırım aracı olarak öne çıktığını gösteriyor.


- Kira ödemek yerine sabit faizli mortgage kullanılarak alınan konutlar, ev sahibi olunmasını sağlarken; uzun vadede değer kazanan bir yatırım aracı olarak görülüyor.


- Mega kent İstanbul'da küçük metrekareli konutlar yatırım aracı olarak görülüyor. Fiyat açısından daha kolay alınabildiği için bu tip konutlar tercih ediliyor.


- İstanbul'un olanca büyüklüğüne rağmen,...