08 / 05 / 2024

neden sel olur

neden sel olur

Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan, '2011 yılı Haziran ayından bu yana yaptığımız çalışmalarla kentsel dönüşüm sürecine katkı sağlıyoruz. Bilinçsiz yapılaşma sel felaketine davetiye çıkartıyor' dedi.

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Sel felaketi zeytinyağı piyasasını nasıl etkiliyor? Fiyatlar neden yükseliyor?

Gaziantep ve Şanlıurfa'daki sel felaketi, zeytinyağı piyasasında fiyatların tırmanmasına yol açtı. Üreticiler, azalan ürün verimine karşı koyarken azalan zeytin stokları sebebiyle fiyatlar kabarıyor ve bu durum tüketicileri kaygılandırıyor.

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Deprem neden hep gece oluyor? Deprem en çok hangi saatlerde oluyor?

Dünya tarihinde pek çok büyük deprem yaşandı ve ne yazık ki bu depremler önemli ölçüde yıkıma neden oldu. Vatandaşlar, depremlerin neden genellikle gece meydana geldiğini merak ediyor. Peki, Depremler neden gece olur? Depremler genellikle hangi saatlerde olur? İşte ayrıntılar...

Piyasa uzmanı Selçuk Geçer bombayı patlattı! Dolar neden yükseliyor?

Ülke ekonomisini yüksek seviyede etkileyen ve son zamanlar yaşanan dalgalanma ile piyasayı panik havasına sokan dolar, euro ve altın fiyatları, vatandaşında gerilmesine sebep oldu. Uzman isim Selçuk Geçer son yaşanan gelişmelerle alakalı uyarılarda bulundu. 

Doların güzergahı belli oldu! Dolar net bu kadar olacak! Doları bilen adam Selçuk Geçer tarih verdi! Acil bakın

Dolar kurundaki son dakika gelişmeler yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. ''Dolar ne olur?'' sorusunun yanıtı belli oldu. Dolar net bu kadar olacak! Doları bilen adam Selçuk Geçer tarih verdi! Acil bakın!

Doların ok gibi fırlayacağı net tarih resmen belli oldu! Dolar Kahini Selçuk Geçer'den beyin yakan rakam geldi

Milyonlarca kişi ''Dolar ne olur? Dolar ne kadar olacak?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Dolar Kahini Selçuk Geçer'den beyin yakan rakam geldi! Doların ok gibi fırlayacağı net tarih resmen belli oldu! Hemen bakın...

Karalar bağlayan yatırımcıya Selçuk Geçer'den doların 24 TL olacağı tarih! Hemen bakmayan sonra bin pişman olur! 

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili çok önemli bir konuyu yorumladı. Borsa yatırımcılarının da yakından izlediği Geçer, doların 24 TL`ye çıkacağı tarihi açıkladı. İşte yatırımcıların heyecanla beklediği o açıklama..

Dolar Kahini Selçuk Geçer doların yarından sonra geleceği seviyeyi açıkladı! Böylesi ne görüldü ne de duyuldu!

Dolar Kahini Selçuk geçer, doların yarından sonra geleceği seviyeyi açıkladı. Bu açıklama daha önce ne görüldü, ne de duyuldu. Elinde dolar olanlar hemen bakın bakmayan bin pişman olur...

Selçuk Geçer 'Dolar 30 lirayı geçer' diyerek tarih verdi içler acısı durumu ifşa etti

Türkiye'de doların seyri yıl sonuna kadar ne olur, geçen sene 7 liradan 9 liraya oradan da 18 liraya fırlayan dolar 2022 yılının sonunda kaç lirayı görecek. Ekonomist Selçuk Geçer, doların önümüzdeki günlerde yeni zirvelere doğru yol alacağını açıkladı.

Miras kalan evin satışı nasıl olur?

Miras, çoğu zaman aileler arasında büyük sorunların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ev paylaşımında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, miras kalan evde kim ne kadar paya sahip? miras kalan evin satışı nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Gümüşün gramı bu hafta kaç lira oldu? Gümüş fiyatları ne olur?

Bu hafta gümüş piyasasında ani iniş çıkışlar yaşandı. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik operasyonlarına hız kesmeden devam etmesi gümüş piyasasında dalgalanmalara neden oldu. Peki gümüşün gramı bu hafta kaç lira oldu? Gümüş fiyatları ne olur?

Euro kuru bu hafta kaç lira oldu? Euro gelecek hafta kaç TL olur?

Bu hafta döviz piyasasında ani iniş çıkışlar yaşandı. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik operasyonlarının hız kesmeden devam etmesi döviz piyasasında dalgalanmalara neden oldu. Peki euro kuru bu hafta kaç lira oldu? Euro gelecek hafta kaç TL olur?

neden sel olur Haberi

neden sel olur

Son zamanlarda şiddetli yağan yağmur, birçok bölgede sel baskınlarına neden oluyor. Özellikle dere yataklarına yapılan evlerde maddi zararların fazla olması, inşaat sektöründe yeterince araştırma yapılmadan evlerin yapıldığı izlenimi bırakıyor.  Kentsel dönüşüm çerçevesinde yeniden yapılan konutlar, insanlar tarafından daha güvenli bulunuyor.

Şiddetli sağanak yağış, birçok bölgede hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde şiddetli yağış sonrasında Üsküdar’da deniz seviyesinin yükselmesiyle maddi ve manevi kayıplar meydana gelmişti. Doğal afet olarak adlandıracağımız şiddetli yağışlar evlerde su baskınlarına da yol açıyor ve inşaat firmalarının bu konudan ne kadar sorumlu olduğunu gözler önüne seriyor.

Birçok inşaat firmasının dere yataklarına yakın yerlerde yaptığı evler sel felaketinden en fazla etkilenen yerler arasında gösteriliyor. Şiddetli yağış sonrasında ev sahipleri ve esnaf zor durumda kalırken, inşaat firmalarının yer seçiminde ve yapılaşmada...