11 / 05 / 2024

Neolitik Çağ türkiye

Neolitik Çağ türkiye

Neolitik Çağ Türkiye'de tartışılacak. Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü, Neolitik Çağ'ın uzmanlarını Çatalhöyük'te bir araya getirecek. Öcal Oğuz, Türkiye'nin bu yıl iki önemli uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapacağını bildirdi...

YouTube Premium fiyatları ABD'de arttı! YouTube Premium'a Türkiye'de de zam gelecek mi? 

YouTube Premium fiyatlarına ABD'de zam yapıldı. 11,99 dolar olan bireysel aboneliğin fiyatı 13,99 dolara yükseldi. Peki Türkiye'de de YouTube Premium fiyatlarına zam gelecek mi? 

Türkiye Telegram’a ceza kesecek mi?

Almanya Telegram’a temsilci atamadığı ve yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle 5,1 milyon euro para cezası verdiğini duyurdu. Türkiye’de de temsilciliği bulunmayan Telegram’a Türkiye de ceza kesecek mi?

Blockchain yeni projeyle Türkiye'ye geliyor!

Çin hükümeti destekli Blockchain Tabanlı Hizmet Ağı, Türkiye ve Özbekistan'da yeni yatırımlara hazırlanıyor. 

Fortune 500 Türkiye 2018 sonuçları açıklandı!

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği Fortune 500'de, 88,6 milyar liralık net satış geliriyle birinci oldu.

Türkiye Finans'a Türkiye’nin En İyi Ofis İç Mimarisi ödülü!

Türkiye Finans Katılım Bankası, Londra’da bu yıl 27’incisi gerçekleştirilen International Property Awards 2018’in (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) Avrupa ayağı olan European Property Awards (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) gecesinde ödül aldı.

Diyarbakır'a Türkiye'nin 3'üncü açık öğretim fakültesi geliyor!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Türkiye'nin 3'ncü açık öğretim fakültesini inşa ediceklerinin müjdesini verdi. Gül, birçok projesinin olduğunu da belirtti.

Türkiye İMSAD’ın kurumsallığı tescillendi!

Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri, Türkiye İMSAD’a (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) “Sivil Toplum Kuruluşlarında Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum” derecelendirme metoduna göre 10 üzerinden 8.25 notunu verdi.

Nizameddin Aşa: Türkiye’deki konut stoku arttı!

Misyoncular Odası Yöntem Kurulu Başkanı Nizameddin Aşa, ''Türkiye’de 1 milyon civarında konut stoku bulunuyor. Ancak bu sayı son üretilen konutlarla arttı.''dedi.

İDTM'den İstanbul'a Türkiye'nin en büyük fuar alanı!

İDTM, 500 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en büyük fuar alanını yapacak. 65 bin metrekarelik mevcut alana sahip İstanbul Fuar Merkezi, yeni düzenlemelerle 700 bin metrekarelik fuar alanına dönüştürülecek

Türkiye’nin en büyük seramik showroomu hizmete açıldı!

Yurtbay Seramik’in İstanbul’daki iş ortağı Çakmak Yapı A.Ş., Türkiye’nin en büyük seramik showroom’unun kapılarını 1 Haziran Çarşamba günü açtı.

DeFacto, Azerbaycan Bakü’de mağaza açtı!

Global bir moda markası olma vizyonuyla yurt içindeki ve yurt dışındaki yatırımlarını sürdüren DeFacto, Gürcistan’dan sonra Azerbaycan pazarına da girerek hizmet verdiği ülke sayısını 10’a, Türkiye dışındaki mağaza sayısını 43’e çıkardı.

DeFacto Gürcistan'da 2 mağaza açtı!

Yurtdışında 8 ülkede faaliyet gösteren DeFacto, Gürcistan pazarına da girdi. DeFacto, böylece hizmet verdiği ülke sayısını 9’a, Türkiye dışındaki mağaza sayısını da 35’e çıkardı.

DeFacto Gürcistan'da mağaza açtı!

DeFacto, Gürcistan pazarına giriş yaparak faaliyet gösterdiği ülke sayısını 9’a, Türkiye dışındaki mağaza sayısını 35’e çıkardı. Gürcistan’da 2 mağaza açan şirket, 2015 bitmeden yurt dışındaki mağaza sayısını 74’e çıkaracak.

Neolitik Çağ türkiye Haberi

Neolitik Çağ türkiye

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Neolitik Çağ'ın uzmanlarını "Çatalhöyük'te bir araya getirecek. 


UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz, Türkiye'nin bu yıl iki önemli uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapacağını bildirdi. 


Çatalhöyük'ün 2012 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kabul edildiğini hatırlatan Oğuz, "Neolitik dönemi yansıtan Çatalhöyük, UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ndeki en eski ve en önemli kültürel miras alanlarından biri olması nedeniyle dünyada çok fazla dikkat çekiyor" dedi.


Oğuz, bu kapsamda nisan ayında Konya'da, Neolotik Çağ ve bu çağın kültürünü ele alan ve tüm dünyadan konuyla ilgilli uzmanlarının geleceği bir toplantı yapılacağını söyledi.


Bu toplantıyla, Türkiye'nin Neolitik Çağla ilgili kültür varlığına dünyanın dikkatini çekmeyi amaçladıklarını kaydeden Oğuz, "Bunun Türkiye'ye sağlayacağı en önemli kazanım şudur: Dünya uzmanlarını Türkiye'ye getirerek, onların Çatalhöyük özelinde Neolitik...