05 / 05 / 2024

Nepal depreminin Türkiyeye alarmı

Nepal depreminin Türkiyeye alarmı

İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, " Nepal depremi Türkiye'de güvenli yapıların inşası için alarm olarak değerlendirilmeli " dedi.

Beklenen Marmara depreminde 320 milyar dolarlık bir hasar olacak! Milyonlara bina tamamlama sigortası önerisi!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen, olası Marmara depreminin Türkiye'ye maliyetinin 320 milyar dolar seviyesinde olabileceğine dikkat çekerek, bina tamamlama sigortalarını işaret etti. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son 24 saatte 4'ten büyük 4 depremin meydana geldiğini belirterek, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz ettiğini söyledi.

Marmara'da 110 kilometrelik fay kırılmaya hazır! Deprem uzmanı bir bir açıkladı ve uyardı! 7.2 büyüklüğünde deprem...

Marmara depreminin Türkiye’nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına darbe vuracağına dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, 110 kilometrelik fayın kırılmaya hazır olduğunu söyledi. İşte Görür'ün o açıklamaları...

ILO, Türkiye ve Suriye’li çalışanlar için acil destek çağrısı yaptı!

Kahramanmaraş depreminin işgücü piyasasındaki etkileri hakkında rapor yayınlayan ILO, afetten etkilenen Türkiye ve Suriye’deki yüzbinlerce çalışan için “acil destek” çağrısı yaptı.

4.8'lik Bolu depremi, Marmara depreminin habercisi mi? Uzman isim açıkladı!

Bolu'da yaşanan 4.8'lik depremden sonra akıllara 'daha büyük bir deprem tetiklenir mi' veya 'beklenen Marmara depreminin habercisi mi' soruları gelirken, Prof. Dr. Okan Tüysüz, konu ile ilgili açıklamalar yaptı...

Ziraat bankası hesabınız yoksa hemen açtırın! Devlet destekleri yapmaya başlıyor

Kahramanmaraş depreminin akabinde verilen destekler afet bölgesine can suyu oluyor. Afetzedelerin taşınma ve barınma ihtiyaçları için devlet aracılığı ile yapılacak desteklerden ise Hesap açtıran ve kontrat imzalayan kişiler desteklerden faydalanacak.

Fransız deprem bilimci peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

Fransız deprem bilimci ve jeofizikçi Xavier Le Pichon, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili analizlerini ve Türkiye genelindeki deprem tahminlerini açıkladı. Peş peşe açıkladı! İstanbul depreminin şiddeti tam bu kadar olacak! Son dakika!

TÜRKONFED'den açıklama! İşte depreminin altyapıya etkisi!

Türk Girişimcilerinin kurduğu TÜRKONFED'in "2023 Kahramanmaraş Depremi Afet Durum Raporu"nda Kahramanmaraş depremlerinin 84,1 milyar  dolarlık maddi hasar oluşturacağı hesaplandı.

Deprem ekonomiyi nasıl etkileyecek? Cevabı IMF'den geldi!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Kahramanmaraş depreminin Türkiye`nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası üzerindeki tahmini etkisini açıkladı.

Tofaş’tan bomba haber geldi! Tofaş Şahin ortalığın tozunu attırmak için geri dönüyor!

Son zamanlarda 2022 model Tofaş Şahin çıktı mı? Türkiyeye ne zaman geliyor sorusunun yanıtı ise merak edilenler arasında yer alıyor. 2022 model Tofaş Şahin ile ilgili güncel detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Deprem Araştırma Komisyonu raporu TBMM’de onaylandı!

İzmir depreminin ardından kurulan Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor Ekim’de Meclis Genel Kurulunda görüşüldü ve onaylandı. Rapora ilişkin Doç.Dr. Bülent Özmen “Şimdiye kadar yayınlanmış olan raporların en detaylısı ve en kapsamlısı olduğu görülmektedir. Raporda 268 öneri mevcut” dedi.

Türkiye'de kaç kişi ev alırken deprem araştırması yapıyor?

17 Ağustos depreminin 22. yıldönümü için yapılan ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Sonuçlara göre; Türkiye genelinde ev alanların yüzde 66'sı evlerin depreme dayanıklılığını test etmiyor. 

İzmir depremi Türkiye’yi uyardı!

İzmir'de yaşanan depremde birçok bina yerle bir olurken, çok sayıda apartman da kullanılmaz hale geldi. Bu yıkımlarının nedeni halen tartışılırken Maltepe Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Utku Yazgan, İzmir depreminin Türkiye'yi uyardığını dile getirdi.

Nepal depreminin Türkiyeye alarmı Haberi

Nepal depreminin Türkiyeye alarmı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, "Son yüzyılda ve 1999 depreminde yaşadığımız büyük kayıpların ardından maalesef hala Türkiye'nin depreme hazırlıklı olduğunu söyleyemiyoruz. Bu nedenle Nepal depremi ile yaşanan felaket ülkemizde güvenli yapıların inşası için bir alarm olarak değerlendirilmeli" ifadelerini kullandı. 


Hinginar, yazılı açıklamasında Japonya örneğinde olduğu gibi doğal afetlerin artık toplumların yazgısı olmadığını, tedbirler, yapılan düzenlemeler ve kurulan sistemler sayesinde can ve mal kayıplarının önlenebildiğini belirtti.   


Katmandu yakınlarındaki depremi değerlendiren Fethi Hinginar, "Türkiye'de Deprem ve Güvenli Yapılar" ile ilgili alınması gereken acil önlemler konusunu gündeme taşıyıp, Nepal'de yaşanan deprem felaketinin ardından bir hafta geçmesine rağmen yaşamını kaybedenlerin sayısının artmaya devam ettiğini anımsatarak, 7 binden fazla kişinin ölümüne yol açan Nepal depreminde bilançonun her geçen gün ağırlaştığı yönünde...