05 / 05 / 2024

Nevşehir Kapadokya turizm

Nevşehir Kapadokya turizm

Nevşehir Kapadokya turist akınına uğradı. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz " Japon turistler 1985'ten beri sonbahardan ilkbahara kadar bölgemize yoğun ilgi gösteriyor" dedi

Nevşehir Avanos'ta konut imarlı arsa satılıyor! Fiyatı gören inanamadı! Kapadokya'da Kasım fırsatı! 

Nevşehir Çalış Belediyesi, Nevşehir ili, Avanos ilçesi, Dicle Caddesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Nevşehir Avanos'taki arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Nevşehir Ürgüp'e 230 odalı yeni otel geliyor!

Mustur Turizm tarafından Nevşehir’de inşa edilecek turizm konaklama tesisi projesi resmen başlıyor. 230 oda ve 466 yatak kapasitesinin olacağı proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Nevşehir'deki 24 arsayı satışa sundu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Nevşehir Kozaklı'da yer alan 24 adet turizm tesis arsası satışa sunuldu.

TOKİ'den Nevşehir'e ticari satış birimleri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Nevşehir Ürgüp Üçgüzeller Mevki Ticari Satış Birimleri, Turizm Danışma, Wc ve Mescit Üniteleri İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 10 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Nevşehir'e Kapadokya Arena Stadı geliyor!

Nevşehir Spor il Müdürü Mustafa Ünlüer, ilçeye yeni kazandırılacak 15 bin kişilik yeni stadın müjdesini verdi. Stadın ismi Kapadokya Arena stadı olacak.

Nevşehir Müze ve Konferans Salonu inşaatı 2017'de başlayacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir'de kayadan oyma müze ve konferans salonu olarak projelendirilen ve 2017 yılında inşaat çalışmalarına başlanılacak olan alanda Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz'dan bilgi aldı.

Nevşehir'de 150 yıllık konak sanat galerisine dönüştürüldü!

Kapadokya'nın el sanatları merkezi konumundaki Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Kadriye Çiçek, dedelerinden kalma tarihi konağı, çömlek, mozaik ve seramik eserlerin sergilendiği sanat galerisine dönüştürdü.

Nevşehir-Kapadokya Havalimanı'nın adı değişti!

"Nevşehir-Kapadokya Havalimanı"nın adı, "Kapadokya Havalimanı" olarak değiştirildi. Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nevşehir Belediyesi yer altı şehri ile bölge turizmini canlandıracak!

Nevşehir Belediyesi Başkan Hasan Ünver yönetiminde Kapadokya bölgesinin tarihi geçmişine ışık tutmaya devam ediyor. Nevşehir Belediyesi bir yandan bölge turizmine yönelik önemli kazanımlar sağlamayı da sürdürüyor.

Nevşehir'de 5. yer altı şehri turizme kazandırılacak!

NEVŞEHİR İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici Kapadokya bölgesinde yaklaşık 200 yer altı şehrinin bulunduğunu, Nevşehir'de ise Derinkuyu, Kaymaklı, Tatlarin ve Özkonak yer altı şehirlerinin ziyarete açıldığını söyledi.

Nevşehir Kalesi turizme katkı sağlayacak!

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Düşünülen projeler tamamlandığında Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı 6 milyon civarında gerçekleşebilecek, Nevşehir turizmin içerisinde etkin olan bir yer haline gelecek" dedi...

Nevşehir'de tarihi bir yeraltı şehri bulundu!

Nevşehir Kalesi'nin eteklerindeki bin 500 dolayında gecekonduyu yıkan TOKİ, yeni binaların yapımına başlayacağı sırada, yeraltında tarihi bir kente rastladı. Bölge, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildi...

Nevşehir Kapadokya turizm Haberi

Nevşehir Kapadokya turizm


Japon turistler her yıl olduğu gibi bu yıl da Nevşehir Kapadokya'yı doldurdu. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz "Japon turistler 1985'ten beri sonbahardan ilkbahara kadar bölgemize yoğun ilgi gösteriyor. 

Turistlerin gelmesi konaklama tesisleri kadar küçük el sanatları ile uğraşanları da olumlu etkiliyor" diye...