02 / 07 / 2024

nevşehirde eski evlerden tokiye geçen vatandaşlar

nevşehirde eski evlerden tokiye geçen vatandaşlar

Kapadokya ile meşhur Nevşehir’in her yerinden tarih fışkırıyor. Fakat bu tarihin korunması başlı başına bir dert. Resmi rakamlara göre Nevşehir kent merkezinde Rumlardan kalma 44 tane 1920 yılından önce yapılmış tarihi ev bulunuyor...

Nevşehir Karasoku Kentsel Dönüşüm'ün ihalesi tamam!

TOKİ Nevşehir Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etabında gerçekleşecek konut ve dükkanlar için ihale gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasıyla beraber eski sebze ve zahire pazarı bölgesinde inşa edilecek 41 konut ve 31 dükkan için inşaat çalışmaları yapılacak

Öğrenciler Eskişehir'de emlak piyasasını hareketlendirdi!

Yaklaşık 120 bin öğrencinin eğitim gördüğü Eskişehir'de yeni kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenciler emlak piyasasını hareketlendirdi. Şehirde ev kiraları geçen yıla oranla yüzde 15 oranında arttı. 

Nevşehir'de 12 metruk bina yıkılacak!

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde bulunan metruk binalar belediye ekipleri tarafından yıkılacak. ilçede yıkılma tehlikesi bulunan 12 eski ev için çalışmalara başlanacak.

Nevşehir Eski Hamam'a 50 bin TL'lik hibe desteği!

Nevşehir Eski Hamam'daki koruma ve kurtarma çalışmaları için Tarihi Kentler Birliği, 50 bin TL'lik hibe desteği sağladı.

Nevşehir Ortahisar'daki eski evde göçük meydana geldi!

Nevşehir ilinin Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Beldesi'nde eski bir evde göçük meydana geldi. Göçükte Suriyeli 2’si ağır 8 kişi yaralandı.

Ürgüp'teki eski okul binası semt konağı oluyor!

Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Aksalur Mahallesinde bulunan eski okul binası, Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın girişimleri sonucunda Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından Ürgüp Belediyesine devredildi.

Gaziantep Kavaklık'ta stüdyo daireler çoğaldı!

Gaziantep'in bir zamanlar en gözde mekanı olan Kavaklık,'ta mantar gibi 1+1 stüdyo dairelerin çoğalması dikkat çekiyor. Şehirde eski binalar yıkılıp, yerlerine 1+1 apartlar yapılıyor.

Ulaş Çetinkaya: Şehirde yapılacak AVM'lere karşıyız!

CHP Adana Büyükşehir Beledivesi Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya, Eski Başkan Vekili ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ile birlikte şehirde yapılacak AVM'lere karşı olduklarını bildirdi.

TOKİ Nevşehir'de 600 yeni konut yapacak!

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası üzerindeki eski yerleşim alanına yöresel mimaride yeni konutların yapılacağını söyledi. Söz konusu alana 600 dolayında konutun yapılacak.

Nevşehir Uçhisar'da imar planı çalışmaları başladı!

Nevşehir'in Uçhisar kasabasında "Eski Köy Meydanı Alanında Çevre Düzenleme ve Sokak Sağlıklaştırma' projesi kapsamında toplantı düzenlendi.

Erzurum'un eski mahalleleri dönüşümle modernleşecek!

Sekmen, “Yakın bir gelecekte şehirde, ‘Eski Erzurum’ diyebileceğimiz Mahallebaşı, Gölbaşı, Şehitler, Abdurrahman Gazi gibi bu çevrelerde de modern bir yapılaşmayı devreye sokacağız." dedi.

Eskişehir'de inşaat çalışmalarına öğrencilerden protesto!

Eskişehirde bir grup üniversite öğrencisi, Yunus Emre Yerleşkesi'nde yapımına başlanan ve kaçak olduğunu öne sürdükleri inşaat çalışmasını oynadıkları tiyatro oyunuyla protesto etti.

Kentsel dönüşüm kapsamında üçte iki çoğunluk hala geçerli!

6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası'nın çıkmasının ardından, Türkiye'nin hemen her yeri şantiyeye döndü. Edirne'den Kars'a kadar hemen her şehirde, eski ve riskli binalar yıkılıp yeniden inşa edilmeye başlandı...

nevşehirde eski evlerden tokiye geçen vatandaşlar Haberi

nevşehirde eski evlerden tokiye geçen vatandaşlar


Türkiye'de kentleşmenin acı sonuçları artık çok büyük boyutlara ulaştı. 1920 yılından kalma Tarihi Nevşehir evlerinin bir kısmı kentsel dönüşüm yüzünden yıkıldı. Bu evlerde oturan vatandaşlardan bazıları ise dönüşüm bölgesinden çıkıp TOKİ'nin kendilerine gösterdiği evlere geçtiler. Bir bölümü konak diye tabir edilebilecek evlerde oturan vatandaşlar en büyüğü 137 metrekare olan TOKİ evlerine taşındı. Bu mirasın yok olmasında herkesin biraz payı var.


Kapadokya ile meşhur Nevşehir’in her yerinden tarih fışkırıyor. Fakat bu tarihin korunması başlı başına bir dert. Resmi rakamlara göre Nevşehir kent merkezinde Rumlardan kalma 44 tane 1920 yılından önce yapılmış tarihi ev bulunuyor. Bu konutların altında ise yeni bir yer altı şehri keşfedildi. Yeraltı şehrinin üstündeki tarihi Rum konutlarında yaşayan vatandaşlar ise restorasyon çalışmaları kapsamında yıkılan evlerinden dolayı 3 katlı...