09 / 05 / 2024

new york ilk cami

new york ilk cami

New York'un ilk camisinin Türk mimarı olan Mustafa Kemal Abadan kimdir? Mustafa Kemal Abadan New York'a ne zaman gitti? Mustafa Kemal Abadan hangi işlere imza attı?

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

New York borsası düşüşle kapandı!

New York borsası, yüksek enflasyon ortamında artan faiz oranlarının ekonomiyi resesyona sürükleyeceği endişeleriyle haftanın ilk işlem gününü düşüşle kapattı.

New York'ta inşaat sektörü yeniden faaliyete geçecek!

New York Valisi Andrew Cuomo, eyaletin 4 aşamada normale döneceğine dikkat çekti. Cuomo, ilk olarak inşaat sektörünün, ikinci aşamada profesyonel hizmetler ve emlak sektörünün faaliyetlerine başlayacağını belirtti...

Jeff Bezos New York’ta ultra lüks daire aldı!

Koronavirüsün ardından servetini katlayan ve 140 milyar dolar barajına ulaşan tarihteki ilk isim olan dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos New York'ta ultra lüks bir apartman dairesine tam olarak 16 milyon dolar (110 milyon TL) ödedi...

Simit Sarayı New York 6. Cadde'de şube açtı!

Simit Sarayı, Amerika Birleşik Devletleri New York 5. Cadde'de açılan ilk şubesinin ardından ikinci şubesini New York 6. Cadde'de açtı...

Godiva ilk kafesini New York’ta açtı!

Premium çikolatanın lider markaları arasında yer alan Godiva, 5 kat büyüme stratejisi kapsamında, yeni konseptiyle ilk kafesini New York’ta hizmete açtı.

New York'un emlak değeri 1 trilyon doları aştı!

ABD'NİN New York kentinin emlak değeri tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aştı. Meksika'nın 2014'teki gayri safi yurt içi hasılası 1 trilyon dolardı. New York'un emlak değeri bu rakamı geçti.

Carmel Place, New York'taki kiralık ev sorununu çözdü!

Sekiz milyonluk nüfusuyla ABD'nin en kalabalık kenti New York’ta artan kiralık ev problemine çözüm bulmak için şehrin ilk mikro apartmanı tasarlandı. "Carmel Place" adı verilen bu binadaki evler ülkenin en büyük kentinde en küçük yaşamı sunuyor.

Dünyanın ilk yeraltı parkı New York'ta açılıyor!

ABD’nin New York eyaletinde dünyada ilk defa yeraltı parkı açılacak. Şehir planlamacıları, yüksek binalarda yaşayan insanların nefes almaları için geniş doğal parkları tasarlıyor.

Türkiye, New York Times Turizm Fuarı'nda stant açtı!

Güney Afrika'nın "altın sponsorluğu'yla birlikte, Türkiye'nin ve ABD'nin Florida eyaletinin "gümüş sponsorluğunda gerçekleştirilen New York Times Turizm Fuarı, ilk gününde, dünyanın değişik bölgelerinden sektör temsilcilerini ağırladı.

Türkiye yeni sloganıyla New York Times Turizm fuarında!

Türkiye, yeni sloganı '' Turkey Home '' la New York Times Turizm fuarına katıldı.New York Times Turizm Fuarı New York'taki Jacob Javits Kongre Merkezi'nde açıldı.

New York'taki 5 Pointz binaları yıkıldı!

New York'taki Queens bölgesinde kümlerine göre "grafiti mabedi", kimilerine göre de bir "çirkinlik abidesi" olarak nitelendirilen "5 Pointz" adlı binalar, grafiti sanatçılarının karşı koymasına rağmen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkıldı.

New York’ta Sting’e komşu olmak isteyen Türkler kim?

Ünü Türkiye sınırlarını çoktan aşan iç mimar Şafak Çak Sting’in New York Walker Tower’daki evinin bir bölümünü tasarladı. Sting, Cameron Diaz, Gisele Bündchen gibi ünlüler daire satın alınca jet sosyete de gözünü buraya dikti...

new york ilk cami Haberi

new york ilk cami

Mustafa Kemal Abadan kimdir?

Mustafa Kemal Abadan, 1958 yılı Ankara doğumlu. İlkokulu Ankara'da bitirdikten sonra ortaokulu Almanya'da Münih yakınlarında bir okulda tamamlayan Abadan New York'un ilk camisinin Türk mimarı.


Mustafa Kemal Abadan, lise öğreniminin ilk yıllarını Amerika'da Lawrenceville Okulu’nda geçirdikten sonra 1975’te İstanbul'a dönerek Robert Koleji'nden mezun oldu. Çizime ve görsel sanatlara olan yakınlığından dolayı yüksek eğitimini mimar olarak devam ettirmeye karar veren Abadan, bu ilgisini bir hayat uğraşısına dönüştürmek için Amerika'da Cornell Universitesi'nin Mimarlık Fakültesi'ne yazıldı. 


5 senelik eğitim süreci içinde mimarlık yarışmalarında başarılar kazanarak lisans üstü eğitime devam etme hakkını elde etti. 


1983 senesinde Yüksek Lisans derecesini de Cornell Üniversitesi'nden alarak Skidmore, Owings and Merrill (SOM) şirketinde tasarımcı olarak iş hayatına atıldı. 


Abadan yaratıcılığını, New York'taki ilk cami olma özelliğine ve dolayısıyla...