21 / 05 / 2024

Niğde Güneş Hücresi Üretim Tesisi

Niğde Güneş Hücresi Üretim Tesisi

Eko Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi (EKORE) tarafından, Türkiye'nin temiz enerji potansiyeline katkı sağlayacak 100 MWp kapasiteli Güneş Hücresi Üretim Tesisinin temeli atıldı.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Niğde Narlıgöl'e turizm tesisi inşa edilecek!

Niğde Narlıgöl Turizm Bölgesi'ne günübirlik tesis yapılması için proje hazırlıkları tamamlandı.

Niğde Havaalanı'nın ne zaman tamamlanacağı TBMM'de!

Niğde Havaalanı'nın ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde'de hazine arazilerinin ihaleye çıkarılması meclis gündeminde!

Niğde ilinde bulunan ve Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait hazine arazilerinin ihaleye çıkarılmasıyla ilgili çiftçilerin bazı talepleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Niğde Hükümet Konağı ihalesi 23 Mart'ta!

Niğde İli Merkez İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 23 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Ankara-Niğde otoyolu 2020'de açılacak!

Niğde Valisi Şimşek, "Gölbaşı'ndan başlayıp, Niğde Gölcük kavşağında sona erecek otoyol tamamlandığında Ankara-Niğde arasında mesafe kısalacak, yolda geçirdiğimiz vakit bize kalacak, daha önemlisi vatandaşlarımız bu sayede daha huzurlu ve güvenli bir yolculuk yapmış olacak" dedi...

Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı.

Niğde'de planlanan yüksek hızlı tren projesi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'den geçmesi düşünülen yüksek hızlı tren projesi hakkında yazılı soru önergesi hazırladı..

Niğde Ulukışla yüksek hızlı tren projesi mecliste!

Niğde'nin Ulukışla ilçesini de kapsayan bir yüksek hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde Tepeköy Çiftlik yol çalışması TBMM gündeminde!

Niğde Tepeköy Çiftlik yol çalışması meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yolun ne zaman biteciğini sordu..

Niğde-Tepeköy yolu ne zaman bitecek?

Niğde ile Tepeköy arasındaki yol çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde-Tepeköy yol projesinin ne zaman biteceğini sordu..

Niğde Alaaddin Camii ne zaman onarım gördü?

Niğde'de bulunan Alaaddin Camii'ne ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Gürer sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sordu..

Hamdi Görkem Gençtürk, Niğde Çevre ve Şehircilik'teki görevine başladı!

Niğde Çevre ve şehircilik İl müdürü Ahmet Akaycan'ın merkeze alınmasından sonra boşalan Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğüne Hamdi Görkem Gençtürk atandı.

Niğde Güneş Hücresi Üretim Tesisi Haberi

Niğde Güneş Hücresi Üretim Tesisi

Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinde EKORE'ye tahsis edilen 32 bin metrekarelik alanda inşasına başlanan üretim tesisi ilk safhada 100 MWp hücre üretim kapasitesi ile çalışacak. Tesisin kapasitesi ek yatırımlarla zamanla katlanarak uzun vadede minimum 600 MWp kapasiteye çıkartılacak.


Törende konuşan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, temeli atılan tesisin, uluslararası, Türkiye'nin milli sınırlarını aşan, Türkiyeyi yeni yüksek teknolojiyi yakalayan enerji noktasında ülkelerden biri haline getirebilecek, Niğde'yi dünya çapında tanınan bir il haline getirecek proje olduğunu söyledi.


Ülke olarak elektrik tüketiminin yüzde 55'inin doğal gazdan karşılandığını dile getiren Kılıç, "Hidroelektrik santrallerden ürettiğimiz elektriğin kilovatını 2 sente, termik santrallerden ürettiğimizi 4 sente üretiyoruz, doğal gazdan ürettiğimizi 27 sente üretiyoruz. Doğal gaza para veriyoruz yurtdışına döviz gidiyor hem de devlet bunu harmanlıyor. Pahalı ürettiğimiz doğal gazdan...