18 / 05 / 2024

nihat zeybekci Türkiye-Yunanistan İş Forumu

nihat zeybekci Türkiye-Yunanistan İş Forumu

Turizm başta olmak üzere Türkiye ve Yunanistan’ın birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Bakan Nihat Zeybekci, “1 artı 1’i 2 değil de, 7-8-11 yapacaksak, işbirliği yapmak zorundayız” dedi..

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides, Avrupalı emeklilerin en uygun şartlarda yaşayabileceği ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye'yi ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada ise Yunanistan takip etti.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısı Yunanistan'ın nüfusuna denk!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısının Yunanistan'ın nüfusuna denk olduğunu söyledi.

Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Yunanistan'ın Girit Adası'nda meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem ülkemizde de hissedildi. Peki Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Yunanistan Dışişleri: Kanal İstanbul’un yapımı Türkiye’nin iç meselesidir!

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannou, Kanal İstanbul’un yapımının Türkiye’nin iç meselesi olduğunu söyledi.

En hesaplı evler Türkiye'de!

Aralarında Yunanistan, ABD ve Rusya'nın da olduğu alım gücüne göre konut almaya en uygun 10 ülkenin sıralandığı listede Türkiye, birini sırada yer aldı. Metrekare fiyatının hane gelirine oranının en yüksek olduğu ülke ise Yunanistan olarak açıklandı.

Yunanistan, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının sonlandırılmasını istedi!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Başkanı Oliver Varhelyi'ye yazdığı mektupta Türkiye ile olan Gümrük Birliği anlaşmasını sonlandırmanın değerlendirilmesini talep etti.

Türkiye’nin göç sorunu meclis gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Türkiye’nin göç sorununu meclis gündemine taşıdı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tamer Saka, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı oldu!

TÇMB Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini üstlenmesi nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ayrılan Nihat Özdemir’in yerine, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Tamer Saka’yı görevlendirdi...

Nihat Zeybekci İzmir projelerini 4 Şubat'ta açıklayacak!

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin İzmir için günlerdir üzerinde çalıştığı dev projeleri 4 Şubat Pazartesi günü açıklanacak.

Nihat Zeybekci: Projelerimizi İzmir'i dinleyerek hazırladık!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, " İzmir'in genel bütün sorunlarını 14 başlık altında belirli bir takvime bağlayan çalışmamız bitti. Şu an onların sunumuyla ilgili hazırlık yapıyoruz. Bu projelerimizi İzmir'i dinleyerek hazırladık" dedi.

Nihat Zeybekci Türk müteahhitlerle Japonya'da görüşecek!

Dün Japonya’nın başkenti Tokyo’ya giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk müteahhitlik sektörünün önde gelen firmalarıyla Japonya’da temaslarda bulunacak.

Nihat Zeybekci: Libya ile müteahhit sorununu çözeceğiz!

Libya-Türkiye Yatırım ve Kalkınma Konferansı'nda konuşma yapan Nihat Zeybekci, müteahhitlik firmaları ile işveren kuruluşların bir an önce görüştürülmesi gerektiğini söyledi...

nihat zeybekci Türkiye-Yunanistan İş Forumu Haberi

nihat zeybekci Türkiye-Yunanistan İş Forumu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile Yunanistan’ın tarihte yaptığı en büyük hatanın zorunlu göç olduğunu söyledi. Zeybekci, ekonomi bakanlığı koordinasyonunda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından İzmir’de düzenlenen ‘Türkiye-Yunanistan İş Forumu’na katıldı.


Türkiye ve Yunanistan’ın birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çeken Zeybekci, “Eğer akıllı olursak, 1 artı 1’i 2 değil de, 1 artı 1’i 3, 1 artı 1’i 4, 1 artı 1’i 5, 7-8-11 yapacaksak eğer, işbirliği yapmak zorundayız” diye konuştu. Zeybekci, turizmde büyük bir işbirliği yapılabileceğini belirterek şunları söyledi:

“Ege’nin rüzgârını, turizmini, koylarını birlikte pazarlayabiliriz. Japonya - Kore örneği çok önemli. Dünya kupasını beraber düzenlediler. Biz niye uluslararası etkinliklerde işbirliği yapmayalım?”

‘Zorunlu göç hata’

“İki ülkenin tarihinde yaptığı en büyük hata savaşmalarıydı ama savaşmaktan daha kötü bir hata bu zorunlu göç oldu”...