02 / 05 / 2024

nilüferde engelliler için okul varmı

nilüferde engelliler için okul varmı

Teknolojinin son olanakları kullanılarak yapılan Nilvak Çekirge Rotary Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı. Merkez, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin toplum içindeki rollerini gerçekleştirebilmeleri amacı ile kuruldu...

Üniversite öğrencileri için müjdeli haber! Toplu taşıma binişleri artık ücretsiz olacak

Bursa Nilüfer Belediye Meclisi, üniversite öğrencilerini sevindirecek bir karara imza attı. Artık öğrenciler toplu taşıma hizmetlerinden ücret ödemeden yararlanabilecekler. Bursa’da hayata geçirilecek bu uygulama, öğrenciler için oldukça avantajlıdır. İşte bu yeni uygulama hakkındaki ayrıntılar...

Engelliler için bir desteğin tutarı daha arttı! Hemen bakın!

Engelliler için verilen bir desteğin tutarında daha artış yapıldı. Buna göre engelliler için özel eğitim kurumlarıyla rehabilitasyon merkezlerinde verilen eğitim desteğinin tutarı artırıldı.

Engelli memurlardan TOKİ konutları için faizsiz kredi talebi!

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Eşref Karaaslan, engelli kamu görevlilerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarından satın almaları durumunda tek konut için faizsiz kredi kullandırılmasını istedi.

Bursa Nilüfer için acele kamulaştırma kararı!

Bursa ili Nilüfer ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Keçiören Belediyesi engelliler için örnek okul inşa ediyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi, engellilere yönelik eğitim faaliyeti sunacak olan okulun inşaatında sona geldi...

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e yetim ve engelliler için yaşam merkezi!

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de yetim ve engelli aileleri için yaşam merkezi inşa ediyor. İnşa edilecek rojede, 100 ailenin barınacağı 100 konutun yanı sıra cami, okul, sağlık ve kültür merkezi de olacak...

FETÖ'nün kapatılan okulu, engelliler için eğitim yuvası oldu!

Kırklareli'nde FETÖ'nün haksız kazançlarla elde ettiği paralarla yaptırdığı ve darbe girişiminin ardından MEB'e devredilen okul, engelliler için yeniden düzenlenerek eğitim yuvası oldu.

Çekmeköy Engelliler Okulu projesi için imzalar atıldı!

Çekmeköy Belediyesi’nin Ekim 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği arsada hayata geçirilmesi planlanan engelliler okulu için yapım protokolü imzalandı.

Yaşlılar için gündüz bakım merkezi kurulabilecek!

Mevcut uygulamada yalnız engelliler için faaliyet gösteren gündüz bakım merkezi Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yaşlılar için de kurulabilecek..

Çekmeköy Engelliler Okulu için imzalar atıldı!

Çekmeköy Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği arsada inşa edilecek olan engelliler okulu için imzalar atıldı.

Beykoz'da engelliler için mimari düzenlemeler!

Beykoz'da engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için küçük mimari düzenlemeler yapılıyor. Proje kapsamında ihtiyaca göre evlere asansör, engelli tuvaleti ve rampa yapılacak.

Bursa İzzet Şadi Sayarel Huzurevi açılış için gün sayıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından Çamlıca Mahallesi'nde inşa edilen İzzet Şadi Sayarel Huzurevi'nin inşaatında sona gelindi. Bölgede yapılan ikinci huzurevi açılış için gün sayıyor.

Antalya'ya engelli yakınları için mola evleri geliyor!

Antalya'da 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali etkinliği başladı. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Türel, engelli yakını olan aileler için Mola Evleri yapılacağını söyledi.

nilüferde engelliler için okul varmı Haberi

nilüferde engelliler için okul varmı


Teknolojinin son olanakları kullanılarak yapılan Nilvak Çekirge Rotary Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı.


Nilüfer'de hizmete açılan Rehabilitasyon merkezi, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin toplum içindeki rollerini gerçekleştirebilmeleri, işbirliği içinde çalışabilmeleri, çevresine uyum sağlayabilmeleri, üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmeleri için eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Nilüfer Sosyal Kültürel Yardımlaşma Vakfı (Nilvak) çatısı altında hizmet verecek ve Çekirge Rotary Kulübü’nün desteğiyle yapılan Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Günümüzün en son teknoloji olanaklarının kullanıldığı merkezin açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Çekirge Rotary Kulübü yönetici, rehabilitasyon merkezinde eğitim gören öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptığı konuşmada projenin katılımcı belediye anlayışının somut bir örneği olduğunu kaydetti....