24 / 07 / 2024

Nirengi noktası ne demektir

Nirengi noktası ne demektir

Nirengi noktası nedir? Nirengi şebekesi nedir? Merak ediyorsanız, sorularınızın yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Arsa ve arazi yatırımının püf noktası ne? Kâr etmek için ne yapılmalı?

Talepbul Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, arsa ve arazi yatırımının püf noktalarını tek tek sıraladı. Güdül, toprak alımının doğru analizlerle desteklendiğinde, sürdürülebilir ve karlı bir yatırım aracı olabileceğini belirtti.

Araba almak için doğru zamanı bekleyenler dikkat! Yeni yılda otomobil fiyatları ne olacak?

Son dönemlerde otomobil sektörü, bakanlık kararları ve piyasa düzenlemeleri ile önemli bir dönüm noktası yaşıyor. Fiyatların durgunlaştığı şu günlerde araba almak için bekleyenler 2024 yılında araba fiyatlarının ne olacağını merak ediyor.

Ekim ayı enflasyon beklentisi ne yönde?

Milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiren enflasyon verileri, gündemin odak noktasında yer almaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay düzenli olarak açıklanan enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağına dair meraklar artmış durumda.

Nirengi noktası nedir?

Nirengi noktası, belirli bir alanda kullanılan terimdir. Geometri işlemiyle ayarlanan bu nokta özellikle de denizcilikte yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu noktada öncelikle nirengi kavramının ne olduğunu bilmek faydalı olacaktır. Peki nirengi nedir ve nirengi noktası ne anlama gelmektedir?

Electrolux çamaşır makinelerinde indirim var mı? Electrolux çamaşır makinelerini ne kadar? 4 Ekim 2022 fiyat listesi…

Uygun fiyatlarıyla herkesin odak noktası olan Electrolux, çamaşır makinelerinde herkesi sevindirecek bir indirime imza attı. Peki, Electolux çamaşır makineleri ne kadar? İşte 4 Ekim 2022 fiyat listesi…

Bebek Hotel, Katar Kraliyet Ailesi’ne mi satıldı?

Bir dönem önemli edebiyatçıların buluşma noktası olan ünlü Bebek Hotel, 220 milyon dolar bedelle Katar Kraliyet Ailesi’ne satıldığı iddia edildi. Otel Ocak 2019'da rezidansa dönüşüyor.

Faizsiz gayrimenkul sektörü neydi, ne oldu?

Faizsiz gayrimenkul sektörü neydi, ne oldu? Peki, markalar bu isteklere cevap verme noktasında ne durumda? Birevim’e göre; sektörün Birevim’den öncesi ve sonrası var.

1915 Çanakkale Köprüsü tarih tüpü ile ölümsüzleştirilecek!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün nirengi noktası temeline "tarih tüpü" konulacak. Yapı Merkezi Holding AŞ Kurumsal İletişim Koordinatörü Ayırga: "Amacımız yıllar sonra bölgede kazı yapacak arkeologlar tarafından eserlerin bilgilerine ulaşılmasını sağlamak" dedi.

Kocaeli'deki köprülü kavşaklara neşter!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Anadolu’nun kavşak noktasına sahip ve Türkiye’nin atardamarlarından D-100 ve D-130 karayollarının merkezinden geçtiği şehir merkezine köprülü kavşak ve yaya üst geçiş köprüleri ile adeta neşter vurdu.

Nef, Melting Point Projesi'ne sponsor oldu!

Nef, sanata verdiği destekle de dikkat çekiyor. Nef, Aslı Kutluay’ın 15. Venedik Mimarlık Bienali ön izleme projesi olarak başlayan Melting Point (Erime Noktası) Projesi’ne sponsor oldu.

Çanakkale'de RES projeleri gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'de Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projeleri birer birer gün yüzüne çıktı. Kentin birçok noktasında binlerce tribünlük projeler yapmak için firmalar kuyruğa girdi.

Kırklareli'de inşaat sektörü durma noktasına geldi!

Özellikle Kırklareli Üniversitesinin kurulmasıyla birlikte daha da büyüyen ve günden güne gelişen Kırklareli'de, ilkbahar aylarıyla birlikte başlayan yeni yapı inşaatları, kış aylarının gelmesiyle birlikte durma noktasına geldi.

Beytepe Parktepe Evleri inşaatı ne durumda?

Başkent Ankara’nın yeni gözde yerleşim yerlerinden Beytepe’nin en yüksek noktasında inşa edilen Parktepe Evleri, titiz düşünülmüş, sağlam ve estetik dış yapısının yanı sıra, fonksiyonel, rahat ve kaliteli iç mekan kurgusuyla da öne çıkıyor.

Nirengi noktası ne demektir Haberi

Nirengi noktası ne demektir

Nirengi noktası nedir?

Belli sayıda noktanın konumunu kesin olarak tespit edebilmek için bu noktaları tepe kabul ederek bir alanı üçgenlere bölme işine "nirengi" deniyor.


Büyük sahalarda poligon güzergahlarındaki hataları küçük parçalar içinde bırakmak amacıyla nirengi şebekeleri kuruluyor. Poligon güzergahları bu nirengi şebekelerine bağlanır.


Nirengi noktaları ve nirengi şebekesi

Nirengi şebekeleri birbirlerini gören ve birbirlerine üçgen şeklinde bağlı olan noktalardan oluşuyor. Bu üçgenlerin köşe noktalarına nirengi noktaları, noktaların meydana getirdiği şebekeye ise nirengi şebekesi deniyor.


Nirengi noktaları, yatay kontrol noktalar olarak karşımıza çıkıyor. Yatay kontrol noktalarının koordinatları, ülke nirengi sisteminin Gauss Krüger projeksiyonunda üç derecelik dilim esasına göre belirleniyor. 


Nirengi şebekelerinin hesaplanabilmesi için en az bir kenarının ve iki açısının ölçülmesi gerekiyor. Ancak hassasiyeti artırmak, hesap ve ölçü kontrolünü sağlamak, hata sınırı içinde kalacak ölçülere dağıtabilmek...