29 / 04 / 2024

nisan ayında kaç konut satıldı

nisan ayında kaç konut satıldı

Ülkemizde yılın ilk 4 ayında konut satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 6.5 düştü ve 358 bin 913'e geriledi.

2020 Nisan'da 42 bin 783 konut satıldı!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,5 oranında azalarak 42 bin 783 oldu.

Nisan ayında 119 bin 317 konut satıldı!

Seçim öncesinde konut satışlarındaki artış sürüyor. Nisan’da 119 bin 317 konut satıldı, 4 aylık toplam satış 416 bin oldu. Faizin geçen yıla göre düşmesiyle kredili satış iki katına çıktı

Nisan ayında kaç konut satıldı?

Hangi ayda kaç konut satışının yapıldığı, konut satışlarının şekli ve en çok ile en az konut satışının yapıldığı illerin istatistik verileri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki, 2015 Nisan ayında kaç konut satıldı?

Nisan'da 83 bin 610 konut satıldı!

Nisan ayında geçtiğimiz aya göre konut satışları yüzde 4.6’lık azalmayla 83 bin 610’a geriledi. Yılın ilk 4 ayındaki düşüş ise yüzde 7.5’u buldu. Bunda siyasi gündemin sıcaklığı ve faizlerin seyri etkili oldu.

Türkiye genelinde nisanda 83 bin 610 konut satıldı!

Türkiye genelinde nisanda 83 bin 610 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 4.6 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı konut satış istatistiklerini açıkladı...

Bedava doğalgaz nisan ayında başlamıştı! Ne zamana kadar ücretsiz olacak? İşte o tarih açıklandı!

Nisan ayında başlayan ve ücretsiz 25 metreküp doğalgaz kampanyası büyük ilgi gördü. Bu kapsamda konut aboneleri için ilk 25 metreküp doğalgaz ücretsizdi. Peki bedava doğalgaz hangi tarihte bitecek? Bedava doğalgaz kampanyası ne zaman sona erecek? İşte o tarih...

İngiltere'de ortalama konut fiyatları Nisan ayında yüzde 3,5 arttı!

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan resmi verilere göre, İngiltere'de ortalama konut fiyatları, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 3,5 artış gösterdi.

Konut Fiyat Endeksi nisan ayında yüzde 4,7 arttı!

Fiyat Endeksi, nisan ayında aylık yüzde 4,7 artış yaşanırken, yıllıkta yüzde 121,3 artış meydana geldi. İşte detaylar!

Perakende satış hacmi Nisan ayında yüzde 27,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 27,5 oranında arttı.

Sanayi üretimi Nisan ayında aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 1,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Sanayi üretim endeksi, Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,9, yıllık bazda yüzde 1,2 azalış gösterdi.

ABD'de tüketici kredileri Nisan ayında beklentileri aştı!

ABD'de tüketici kredileri, Nisan ayında 23 milyar dolarlık artışla beklenenden daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Tüketici harcamalarındaki bu artış, ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

Avro Bölgesi'nde işsizlik Nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi!

​​​​​​​Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre,  Avro Bölgesi'nde işsizlik, nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi...

Türkiye Nisan ayında 2,7 milyon ton ham çelik üretti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin ham çelik üretimi Nisan ayında 2,7 milyon ton, nihai mamul tüketimi de 3,5 milyon ton şeklinde oldu.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısında büyük düşüş yaşandı!

Türkiye'de kurulan şirket sayısı, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 19 oranında azaldı. Nisan’da 9 bin 174 şirket kurulurken, kapanan şirket sayısı da yüzde 1,9 gerileyerek 1423'e düştü.

Kurulan şirket sayısı Nisan ayında yüzde 19 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de kurulan şirket sayısı, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 19 azaldı ve 9 bin 174'e indi.

2. el online oto pazarında Nisan ayında satışlar yüzde 10 azaldı!

Indicata'nın ikinci el online pazar raporundan derlenen bilgilere göre, Türkiye 2. el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, Nisan ayında geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 10 azaldı ve 172 bin 450 adet şeklinde oldu.

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.

nisan ayında kaç konut satıldı Haberi

nisan ayında kaç konut satıldı

Yükselen konut kredi faizleri etkisini gösterdi. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; 2021 yılının ocak-nisan aylarında konut satışları geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 6.5 düşerek 358 bin 913'e geriledi. Aynı süre boyunca kredili konut satışları da yüzde 55.8 düşerek 64 bin 730 oldu. Peşin, senet gibi diğer konut satışları yüzde 23.9 artış kaydederek 294 bin 183'e çıktı. 

BAZ ETKİLİ ARTIŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri değerlendirildiğinde nisanda 95 bin 863 konutun satışı gerçekleşti. Satışlar geçtiğimiz aya oranla yüzde 13.82 düşerken, baz etkisiyle geçtiğimiz yılın nisan ayına göre yüzde 124.1 yükseldi. Geçtiğimiz yıl nisan ayın ayında pandeminin etkisiyle satışlar en düşük seviyeye indi ve 42 bin 783 konut satışı yapıldı. Tüm bu veriler sonucunda geçtiğimiz yıla göre ciddi oranda arttı. Nisan ayında banka kredili konut satışları geçtiğimiz senenin aynı ayıyla kıyaslandığında yüzde 2.5 artarak...