19 / 05 / 2024

nişanca Cerrah İshak Kazgani Sıbyan Mektebi

nişanca Cerrah İshak Kazgani Sıbyan Mektebi

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan, Nişanca Mahallesi, Nalbant Camii Sokak’ta bulunan Kazgani Sadi Sıbyan Mektebi ve çeşmesinin Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Eyüpsultan Nişanca 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

Eyüpsultan ilçesi, Nişanca Mahallesi, 123 ada, 2 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Eyüpsultan Nişanca sakinlerinin tapu sevinci!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Nişanca Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlara tapu sorununun çözümüyle ilgili verdiği sözü yerine getirdi. 

Eyüp Nişanca’daki 40 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Nişanca Mahallesi’ndeki 40 yıllık tapu sorunu çözülecek.

Eyüpsultan Nişanca Kentsel Yenileme Projesi askıya çıkıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amacıyla askıya çıkıyor.

Eyüpsultan Nişanca'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Eyüpsultan ilçesi Nişanca Mahallesinde bulunan yaklaşık 7 hektar büyüklüğe sahip alan "Yenileme Alanı" olarak ilan edildi. Saha çalışmaları sonuçlarına göre projelendirme çalışmalarına başlanacak.

Tekirdağ Tarihi Doğanca Evi açıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Doğanca Evi'ni hizmete açtı.

Çorlu Doğanca Evi restore edildi!

Tekirdağ'ın kültür varlıklarını bugüne ve yarınlara kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu'da yer alan Doğanca Evi'ni restore etti.

Tarihi Doğanca Evi restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu’da bulunan Doğanca Evi’ni restore ediyor. Bu kapsamda yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Fatih Nişanca'nın yolları genişletiliyor!

Nişanca Mahallesi’ndeki bazı cadde ve sokaklarda Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kamulaştırma, yıkım ve düzenleme çalışmalarıyla genişletme yapılarak, trafik yoğunluğu gideriliyor.

Eyüpss İnşaat Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eyüpss İnşaat Emlak Ticaret Limited Şirketi, Metin Akıncı tarafından 400 bin sermaye ile 27 Mayıs'ta Eyüp, Nişanca Mahallesi, Cezri Kasım Akarçeşme Sokak'ta kuruldu.

Metil İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metil İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Metin Tilaver tarafından 500 bin TL sermaye ile 19 Ocak'ta Fatih, Nişanca Mahallesi, Derinkuyu Sokak Hilal Apartmanı' nda kuruldu.

Cerrah İshak Kazgani Sıbyan Mektebi restore edildi!

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan, Nişanca Mahallesi, Nalbant Camii Sokak’ta bulunan Kazgani Sadi Sıbyan Mektebi ve çeşmesinin Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Eminönü’ndeki eski evler pansiyon olacak!

UNESCO tarafından koruma altında olan Eminönü’nün Nişanca, Kumkapı ve Sultanahmet semtlerinde ‘ev pansiyonculuğu’ hayata geçiriliyor. Bölgede konut dokusunu değiştirmeden, isteyenlerin evini pansiyon yapmasına izin verilecek.

nişanca Cerrah İshak Kazgani Sıbyan Mektebi Haberi

nişanca Cerrah İshak Kazgani Sıbyan Mektebi


Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan, Nişanca Mahallesi, Nalbant Camii Sokak’ta bulunan Kazgani Sadi Sıbyan Mektebi ve çeşmesinin Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı. Yapılan araştırmalar sonucunda 15. yüzyıl sonlarında, Fatih Sultan Mehmet’in Cerrahbaşısı İshak Efendi tarafından yaptırıldığı anlaşılan yapının üzerinde herhangi bir kitabe bulunmamaktadır.


Bir Eser Daha Gelecek Nesillere Aktarıldı


Dörtgen plan esasına göre inşa edilmiş olan sıbyan mektebi, bir bodrum ve bir zemin katından (dershane) ibarettir. Zaman içinde müdahale gördüğü belli olan yapı günümüzde Nalbant Camii'nin abdest alma yeri ve tuvaleti olarak kullanılmaktaydı. Özellikle çatısında büyük malzeme kayıpları oluşmuş ve uygulanan geçici çözümlerle yapı özgünlüğünü yitirmiş durumdaydı. Fatih Belediyesi tarafından 2014 yılı ocak ayında başlanan Kazgani Sadi Sıbyan Mektebi ve Çeşmesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlanarak, yapı...