17 / 05 / 2024

Nissibi Köprüsü tamamlandımı

Nissibi Köprüsü tamamlandımı

Adıyaman’ın Kahta ilçesi ile Siverek ve Diyarbakır’ı birbirine bağlayacak olan Türkiye’nin 3. büyük köprüsü 33 aylık çalışma sonunda tamamlandı. Diyarbakır’dan Kahta ilçesine mesafe 110 kilometre kısalacak.

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Fiziki gerçekleşmenin yüzde 99 olduğu Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli tamamlandığında, mevcut yol 1 kilometre kısalacak, zaman ve akaryakıttan tasarruf edilerek ekonomiye katkı sağlanacak...

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı! 

Yapımı tamamlandığında bölgedeki 16 şehir için geçiş noktası olacak olan Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Tamamlama Töreni'nden sonra, projenin teknik detaylarının bulunduğu bir tabloyu sosyal medya üzerinden paylaştı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki kesonu batırıldı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün Lapseki kesonu bugün yapılan törenle denize batırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, '1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında ülkemizin Trakya ve Batı Anadolu Bölgesi'nde ekonomik anlamda büyük ivmelenmeyi sağlayacak' dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün dev keson temelleri tamamlandı!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün en önemli noktaları arasında bulunan ve her iki yakada denizde kalacak ayakların dev keson temellerinin yapımı tamamlandı.

Devlet Bahçeli Köprüsü'nden günde 60 bin araç geçecek!

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü tamamlandığında Türkiye'nin en büyük köprülerinden biri olacak. İnşaatı devam eden köprünün her bir ayağında kullanılan malzeme ile 18 katlı bir bina dikilir...

Kocaeli İlk Adım Köprüsü tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım köprüsünün çalışmalarını tamamladı.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nde geri sayım başladı!

'Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü' olma unvanını alacak Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temelinin atılacağı 18 Mart için bölgede geri sayım başladı. Köprü için bölgedeki fizibilite ve sondaj çalışmaları tamamlandı.

Gebze Tavşanlı Köprüsü tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ulaşımı kolaylaştıracak projeleri uygulamaya devam ediyor. Ulaşım Daire Başkanlığı bu kapsamda Gebze Tavşanlı köprüsünü tamamladı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde klip çekildi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, pop müzik yorumcusu Edis'in yeni klibinde mekan olarak kullanıldı."Benim Ol" ve "Olmamış mı" isimli singlelarını 2015'te yayımlayan genç yorumcu, sözleri ve müziği kendisine ait yeni şarkısı "Dudak"ın klibini izleyiciyle buluşturdu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bir mühendislik harikası!

AK Parti İstanbul İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Temurci, yarın açılışı yapılacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.

Nissibi Köprüsü için imzalar atıldı!

Prestijli büyük proje olarak görülen Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır (Nissibi Köprüsü) Yolu ihalesi kesinleşti. Sözleşme imzalandı. Yakında işe başlanıyor.

Nissibi Köprüsü tamamlandımı Haberi

Nissibi Köprüsü tamamlandımı

Atatürk Barajı üzerine kurulan Nissibi Köprüsü’nde iki yakayı birbirine bağlayan son segmentin iki hafta önce yerleştirilmesinin ardından köprü yaya trafiğine açıldı.


Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra Türkiye’nin 3. büyük köprüsü olan Nissibi Köprüsü görkemli mimarisiyle görenleri etkiliyor. Türk mühendis ve mimarlarca inşa edilen Nissibi Köprüsü’nün tamamlanması bölgenin çehresini değiştirecek.


1992 yılında Atatürk Barajında su tutulmasıyla birlikte Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır’ı birbirine bağlayan yol ve köprü sular altında kalmış, bölgede ulaşım ilkel feribotlarla sağlanmaya başlamıştı. 20 yıl sonra yapılan girişimler sonucu köprünün temeli 26 Şubat 2012’de atıldı. Köprü ile Bitlis, Siirt, Şırnak, Batman, Mardin, Van ve Diyarbakır illerinin Adıyaman üzerinden batı illerine olan ulaşımı sağlanacak. Köprü ile birlikte ‘çıkmaz sokak’ olan Adıyaman’ın yolu açılacak. Diyarbakır’dan Kahta ilçesine mesafe 110 kilometre kısalacak.


80 milyon TL’ye...