28 / 07 / 2024

nitelik belgesi imar

nitelik belgesi imar

Belediyelerin İmar ve Şehircilik Müdürlükleri tarafından arsa, konut, işyeri için istenen belgeler arasında nitelik belgesi de bulunuyor. Peki nitelik belgesi nedir? Nitelik belgesi ne işe yarar?

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

İmar durum belgesi nedir? İmar durum belgesi nasıl alınır?

İmar durum belgesi; bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren resmi belge olarak biliniyor. Peki, İmar durum belgesi nasıl alınır? İşte tüm detaylar...

İmar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Belediyelerden talep edilen belgeler için belli oran veya miktarlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

İmar durum belgesi ücreti 2021!

İBB İmar Müdürlüğü'nce 2021 yılı hizmet tarifesi yayınlandı. Peki imar durum belgesi nasıl alınır? İmar durum belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışından yararlanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Peki yapı kayıt belgesi formu nasıl doldurulur? İşte imar barışı başvurusunun adımları...

İmar Barışı başvuruları ne zaman sona eriyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan imar barışı düzenlemesi başvuruları ve yapı kayıt belgesi bedeli ödemeleri için son tarih belirlendi.

Antalya’da imar barışına başvurular 151 bine ulaştı!

Antalya’da imar barışı uygulamasıyla oluşturulan ‘Yapı Kayıt Belgesi’ sayısı 151 bin 708’e denk geldi. Uygulamada başvurular alınmaya devam ederken son başvuru tarihi ise 15 Haziran olarak açıklandı.

5 bin 300 imar barışı fırsatçısı yakayı ele verdi!

Hükümet, imar barışı fırsatçılarına göz açtırmıyor. 31 Aralık 2017’den sonra yapılan kaçak yapılar takibe alındı. Türkiye genelinde 5 bin 300 kişinin yapı kayıt belgesi iptal edildi. Fırsatçılara para ve yıkım cezası geliyor..

İmar barışında son fırsat! Duyan bankaya koştu!

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapılar için Yapı Kayıt Belgesi almanın önünü açan imar barışı uygulaması 15 Haziran'da sona eriyor...

Yapı kayıt belgesi sorgulama 2019!

Yapı kayıt belgesinin nasıl sorgulandığını, nasıl alınacağını birçok vatandaş araştırmaya başladı. Yapı kayıt belgesi, imar barışına yapılan başvuru sonucunda alınabiliyor ve kişinin beyanına göre düzenleniyor.

20 soruda yapı kayıt belgesi müracaatı!

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapıları kapsayan imar barışı başvuruları 15 Haziran'da sona erecek. Peki yapı kayıt belgesi nasıl alınır? İşte 20 soruda yapı kayıt belgesi müracaatı...

Mera alanlarında imar barışı davası!

Mera arazisine kaçak inşaat yapan imar barışı fırsatçıları mahkemelik oldu. Yapı kayıt belgesi için para dahi ödeyen fırsatçılar yapı izinlerini alamadı.

nitelik belgesi imar Haberi

nitelik belgesi imar

Nitelik belgesi nedir?

Nitelik belgesi, belediyelerin İmar ve Şehircilik Müdürlükleri tarafından arsa, konut, işyeri için istenen belgeye deniyor. Tapu belgesinde ana gayrimenkulün niteliği arsa ve kat irtifakı olarak belirtiliyor. 


Konutun veya işyerinin müstakil bir tapusu olup; Kat irtifakı olmadığı durumlarda konutun tapusunu almak yerine konutun üzerinde bulunduğu arsaya hissedar olunuyor. 


Tapu belgesinin bir örneği ile belediyeye müracaat ederek bu durum kontrol edilebiliyor. Bu durumda konutun bulunduğu yapının ruhsatsız yani kaçak olduğu, Belediye Encümenince alınmış yıkım kararı olup olmadığı öğrenilebiliyor.


Nitelik belgesi dilekçesi..



T.C

........ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 'NE

....... ilçesi,......................................... Cad/Sok.,..................noda, ve

tapunun ....................pafta, ...................ada, .......................... parselinde kayıtlı

taşınmaza ilişkin nitelik belgesinin hazırlanarak tarafıma verilmesi için gereğini arz

ederim. 

..../..../20...

 Mal Sahibi 

 ADI-SOYADI

 T.C. Kimlik No: 

 (imza)


Eki: -Tapu örneği

 -(Vekil ise Vekaletname örneği)

Adres:......................................

............................................

............................................


Telefon:..............................


Yeni inşaat ruhsatı...