02 / 07 / 2024

nitelikli beton şartı

nitelikli beton şartı

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği ile binaları nemden koruyacak belirlenmiş malzemelerin kullanılması zorunlu olacak. Haziran 2018 itibarıyla zorunlu olacak yönetmelikle binaların kalitesi artacak.

Müteahhitler şikayetçi! Beton fiyatları 5 kat arttı...

Beton sektöründe kartelleşen şirketlerden şikâyet eden müteahhitler fiyatların 5 kat artmasından dert yanıyor. Buna göre, Demir-Çelik sektöründeki fahiş fiyat artışları da bakanlığın radarına takılmış oldu.

Beton ve demir maliyetlerindeki artış o binaları da vurdu! Spor tesis binalarında prefabrik konteyner dönemi başladı! 

Beton ve çimento maliyetlerindeki artışlar, spor tesis binası yatırımlarını da değiştirdi.  Spor tesis binaları artık prefabrik konteyner olarak inşa edilecek.

Ziya Yılmaz: Nitelikli konuta talep çok yüksek!

Yaptığı açıklamada nitelikli konuta güçlü bir talebin olduğunu belirten DAP Holding çatısı altında faaliyet gösteren DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut fiyatlarındaki artışın temel nedeninin emtia fiyatlarındaki yükseliş olduğunu söyledi.

Çimento ve beton fiyatlarından sonra sıra demire geldi! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışlarının yakın takibe alındığını açıklamıştı. Bu alanda yapılan denetimler ve yaptırımlar fiyatları geri çekerken gözler demir fiyatlarına çevrildi. Bugün demir fiyatlarına indirim geldi. İşte güncel demir fiyatları...

Beton fiyatlarındaki fahiş artışa karşı ilk adım o belediyeden geldi! Yüzde 40 daha ucuza satılacak!

Son zamanlarda beton fiyatlarındaki fahiş artış sektörün gündemine bomba gibi düştü. Özellikle deprem bölgelerinde fırsatçılar fiyatları olduğundan fazla yükseltmişti. Beton fiyatlarındaki fahiş artışa karşı ilk adım ise o belediyeden geldi. Yüzde 40 daha ucuza satılacak...

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: Fahiş fiyatla beton satışına biz de karşıyız! Peki zamları kim yapıyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye'de hazır beton üretiminin 110 milyon metreküp civarında olduğunu belirterek,  beton fiyatlarındaki fahiş artışlara karşı olduklarını değindi.

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Yüksek fiyatlarla mücadele için birçok sektörde ağır ceza ve yaptırımlar uygulayan Hükümet şimdi de çimento ve hazır beton sektörünü mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.

İnşaat sektöründe maliyetler tavan yaptı! Demir, çimento, beton ve kum fiyatları ne kadar oldu? 

İnşaat sektöründe maliyetler her geçen sene artıyor. 2022 senesinde maliyet artışları yüzde 106,60 yükseldi. Peki demir, beton, çimento ve kum fiyatları ne kadar oldu? İşte 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

İnşaat sektörü temelden sallanıyor! Çimento, beton ve demir fiyatlarına gelen zamlar 'artık yeter' dedirtti!

Konut sektöründeki fiyatlar gündemden hiç düşmüyor. Konut fiyatlarına gelen zamlar aynı orantı da kira fiyatlarını da etkiliyor. Konuta gelen zammı anlamak için temele inmek gerekiyor. İnşaatın temelinde; demir, çimento ve beton fiyatları bulunuyor. Peki beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar?

İnşaat sektörü ve konut fiyatları çıkmaza girdi: Demir, beton ve çimento fiyatları arttı! 

İnşaat sektöründe yaşanan maliyet artışları her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Demir, çimento ve beton fiyatlarında meydana gelen fahiş artışlar inşaat sektörünü ve konut fiyatlarını çıkmaza soktu...

İnşaat sektörü zam çıkmazına girdi! Beton ve çimento fiyatlarının önüne geçilemiyor!

İnşaat sektöründe beton ve çimento fiyatlarındaki orantısız artış sektörün gündemine bomba gibi düştü. Beton ve çimento fiyatlarında rekor artışlar özel ve kamu sektör yatırımlarını ciddi şekilde etkiledi. İnşaat sektörü bir zam çıkmazına girdi ve önüne geçilemiyor...

İnşaat sektörü zam haberleri ile yıkıma uğradı! Çimento ve beton fiyatlarında rekor artış!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Geçen hafta çimentoya gelen zamlar Bakanlık Kararı ile askıya alınıp inceleme başlatılmıştı. Peki bugün çimento fiyatları ne oldu? Çimentoya zam geldi mi?

Çimento ve beton fiyatları düşecek mi?

Son zamanlarda fahiş fiyat artışları ile gündemde olan inşaatın temel malzemelerinden çimento ve beton fiyatları Bakanlık tarafından incelemeye alındı. Peki Çimento fiyatlarında indirim olacak mı? Çimento fiyatları düşecek mi 2022? Çimento fiyatları düştü mü?

nitelikli beton şartı Haberi

nitelikli beton şartı

Habertürk Gazetesi'nde Neslihan Can'ın haberine göre Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği ile Haziran 2018'den itibaren inşaatlarda binaları nemden koruyacak, belirlenmiş malzemelerin kullanılması zorunlu hale gelecek.
Yalıtım malzemelerinin güvenilir, yerli ve düşük maliyetli olmasına özen gösterilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Nem ve suyun binaları çürüttüğünü belirten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk,
‘Yönetmeliğe dayanarak binaları nemden koruyacak yalıtım malzemelerini belirleyeceğiz. Haziran 2018 itibarıyla inşaatlarda bu malzemelerin kullanılması zorunlu hale gelecek” dedi.


YEŞİL ÇATI İÇİN EK ÖZELLİK ŞARTI


Mustafa Öztürk nem ve suyun binalar üzerindeki olumsuz etkisinin ölçüldüğü araştırma yapıldığını ve bunun doğrultusunda yönetmelik yapıldığını ifade etti. 

Yönetmeliğe göre bodrum perdeleri, ıslak hacimler,binaların temelleri, balkon, çatı, teras, su deposu gibi su ve neme maruz...