18 / 05 / 2024

normal yörelerdeki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi

normal yörelerdeki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi

Çevre ve temizlik vergisi için ödemeler 2 Haziran'da sona erecek. Peki, Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi ne kadardır? Çevre ve temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

İnşaat maliyet endeksi yüzde 15.7 artarken, konut fiyatları yüzde 2.3 arttı! Normal mi?

Merkez Bankası dün konut fiyat endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre;  2024 yılının Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında artış yaşandı. İnşaat maliyet endeksinde ise yüzde 15,7 artış kaydedildi. Peki bu durum normal mi?

İstanbul Valiliği'nden Kadıköy'de satılık bina!

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi'nde yer alan binayı satışa çıkardı. Bodrum+Zemin+2 Normal Kat+Açık alanlı terası bulunan betonarme binanın satış ihalesi 29 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İhbar tazminatında bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkı!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren ihbar tazminatında, bilinmeyenler gün yüzüne çıktı. EYT'liler ve normal çalışanlar açısından ihbar tazminatında merak edilen sorular ve yanıtları açıklandı...

2024 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2024 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen belli oldu. Peki 2024 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak? 

O belediye tam 105 personel alıyor! Başvuru şartları resmen belli oldu! Belediyede çalışmak isteyenlere büyük fırsat!

İstanbul'daki belediyeler alım yapmaya devam ediyor. Belediyelerde çalışmak isteyen binlerce kişi ise belediye personel alımı ilanlarını araştırıyor. İşte o belediye tam 105 personel alıyo. şartları resmen belli oldu! İstanbul'da büyük fırsat!

Federasyon Başkanı: Kurbanlık Fiyatları Yükseldi, Ancak Normal Seviyede!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Küçükbaş hayvanlar için 7 bin TL, büyükbaş hayvanlar için ise 84 bin TL'den başlayan fiyatlar belirlendi.

Aile Bakanlığı'ndan sonra destek sırası belediyelerde! O belediye su faturasında yüzde 50 indirim yaptı!Duyan inanmıyor!

İl ve ilçe belediyeler, son dönemlerde ihtiyaç sahiplerine destek olmaya ve bu kapsamda elektrik, su, doğal gaz ve gıda ürünleri gibi konularda indirim yapmaya devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultu da bir indirim uygulaması daha başlatarak suya yüzde 50 indirim yaptığını duyurdu

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Enerji fiyatları uçtu! Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda! 10 Eylül 2022 fiyat listesi..

210 gramlık normal ekmeğin maliyetinin 5.7 lirayı aştığını söyleyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yakın bir zamanda 6 liradan satılabileceğini belirtti. Bunun sebebi olarak da son bir yılda enerji fiyatlarına yapılan zamları gösterdi. İşte haberin detayları…

2023 yılında ahşap ev isteyen yaptırmak isteyen biri ne kadar harcayacak?

2023 yılında uygulanacak olan 100m2 bina normal inşaat maliyet bedelleri açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlar, Resmi Gazete'de yer alan tebliğ ekindeki cetvelde yerini  aldı. İşte detaylar…

Altın tehlikeli sularda yüzüyor! 2022'de ekmek yedirmeyecekler! Piyasaların çökmesi an meselesi

Altın yakından takip ediliyor. Altın fiyatlarının normal şartlarda yükselmesi gerekiyordu. Bırakın yükselmeyi gittikçe değer kaybeden altından sonra piyasaların çökmesinin an meselesi olacağını uzman isim açıkladı.

2022 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

2022 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belli oldu. Peki, 2022 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

Bu evler yüzde 20 daha ucuz!

İcra yöntemiyle satışa çıkarılan ev, araba, arsa, dükkan, tarla gibi bazı gayrimenkuller normal bedellerinden daha düşük fiyatlarla satışa çıkıyor. 

normal yörelerdeki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi Haberi

normal yörelerdeki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi!

Çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor.


Verginin mükellefi, binaları kullananlar oluyor. Vergi mükellefiyeti binanın kullanımı ile başlıyor. Konutlarda çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 2014 yılında 24 kuruş, diğer belediyelerde 19 kuruş olarak hesaplanıyor.


Meskenlerin çevre temizlik vergisi, su faturalarına yansıtılıyor. Su faturasının ödenmesi ile birlikte, vergi de ödeniyor.


İşyerlerinin çevre temizlik vergisi ise bağlı olunan belediyeye gidilerek ödeniyor.Çevre ve temizlik vergisi için ödenecek bedel, bulunulan yerin büyülşehir olup olmamasına göre değişkenlik gösteriyor.


Buna göre büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi...