02 / 05 / 2024

Norman Foster kim

Norman Foster kim

1 yılda 15 bin konutun yeniden yapılacağı Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü projesini de tasarlayan İngiltereli Mimar Norman Foster kimdir? Norman Foster, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Ferko Signature iş dünyasına kapılarını açtı!

Gayrimenkul sektörüne kazandırdığı nitelikli projeler ile öne çıkan Ferko’nun Levent’te inşa ettiği, dünyaca ünlü mimar Lord Norman Foster imzalı projesi Ferko Signature, iş dünyasına yepyeni bir soluk getiriyor. 

Ferko Signature‘da 25'nci kat tamamlandı!

İstanbul’un merkezinde bölgenin prestij noktası haline gelecek 30 kattan oluşan Ferko Signature projesinde finale yaklaşıldı. Dünyaca ünlü mimar Norman Foster’ın imzasını taşıyan Ferko Signature‘da 25. kat tamamlandı.

Ferko Signature projesi 2016'da teslim!

Ferko İnşaat'ın Levent'te inşa ettiği ve dünyaca ünlü mimar Norman Foster tarafından tasarlanan Ferko Signature projesinin yüzde 70'i satıldı. Metrekare fiyatlarının 8 bin dolardan başlıyor

Ferko'da satışların yüzde 70'i tamamlandı!

İstanbul Levent'te, dünyaca ünlü mimar Norman Foster imzası taşıyan Ferko Signature'ın satışları tüm hızıyla sürüyor. Levent'te, lüksün kapılarını aralayacak projede satılabilir alanlarının yüzde 70'i tükendi.

Ferko Signature'da satışlar devam ediyor!

İstanbul’un en merkezi lokasyonlarından Levent’te, dünyaca ünlü mimar Norman Foster imzası taşıyan ve bölgenin prestij noktası haline gelecek Ferko Signature’ın satışları tüm hızıyla sürüyor.

Afrika Ruanda'ya insansız hava aracı limanı geliyor!

İngiliz mimar Norman Foster’ın öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan insansız hava aracı (drone) limanı, ilk olarak Afrika ülkesi Ruanda’da kurulacak.

İşte Gaziosmanpaşa'nın Master Planı!

Ünlü mimar Lord Norman Foster'ın mimarlık ofisi Foster&Partners'ın hazırladığı Gaziosmanpaşa master plan çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 4 milyon metrekare riskli alanın bulunduğu Gaziosmanpaşa, dönüşüm tamamlandığında nasıl olacak? İşte çalışmalar...

Gaziosmanpaşa Essenora projesi ile yeşilleniyor!

Dünyaca ünlü mimar Norman Foster 'in master planlarını hazırladığı Gaziosmanpaşa 'da dönüşüm yaşanıyor. Bu yeniden yapılanma, yeşil bir Gaziosmanpaşa 'nın oluşmasına da zemin hazırlıyor.

Essenora'nın yüzde 50'si yeşil alana ayrıldı!

Dünyaca ünlü mimar Norman Foster'in master planlarını hazırladığı İstanbul Gaziosmanpaşa'da 60 dönümlük şehir parkının yanındaki 21 dönümlük alanda yapımına başlayan Essenora projesininin yüzde 50'si yeşil alana ayrıldı.

Kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?

Kira sözleşmeleri noterde yapılıyorsa damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor.Peki,kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?Kira sözleşmelerinde damga vergisi oranları nedir?

Kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Kat mülkiyeti kanununa göre inşaat çalışmaları tamamlanıp iskan izni alındığı zaman, bu bölüm "arsa" yerine "bina" olarak değiştirilerek kat mülkiyeti tapusu elde edilebiliyor.Peki, kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Mexico City'ye çevreci havalimanı tasarlanıyor!

Dünyanın birçok ülkesinde genellikle çelik kullandığı mühendislik harikası binalar inşa eden mimar Norman Foster ve ekibi, şimdi de Meksika'nın başkenti Mexico City, çevreci bir havalimanı tasarlıyor.

Mexico City'ye 13 milyar dolarlık çevreci havalimanı!

Dünyanın birçok ülkesinde genellikle çelik kullandığı mühendislik harikası binalar inşa eden mimar Norman Foster ve ekibi, şimdi de Meksika'nın başkenti Mexico City için çevreci bir havalimanı tasarlıyor.

Norman Foster kim Haberi

Norman Foster kim

Norman Foster kimdir?

Norman Foster; 1 Haziran 1935, Manchester, İngiltere’de doğdu. Mimarlık eğitimini Manchester Üniversitesi’nde aldı. Foster,  Yale Üniversitesi’nde master yaptı.


Millau Viyadüğü, Fransa, Hong Kong Uluslararası Havalimanı veya Reichstag’ın restorasyonu gibi birçok projeyi Norman Foster hayata geçirdi. Norman Foster, 1 yılda 15 bin konutun yeniden yapılacağı Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü projesini de tasarlıyor.


Norman Foster projeleri:

1970–1971, IBM Ofis Binası, Cosham, Portsmouth, İngiltere

1971–1975, Willis Binası, Ipswich, İngiltere

1974–1978, Sainsbury Görsel Sanatlar Merkezi, East Anglia Üniversitesi, Norwich, İngiltere

1983, Renault Dağıtım Merkezi, Swindon, İngiltere

1979–1986, HSBC Merkez Binası, Hong Kong

1993, Kings Norton Kütüphanesi, Cranfield Üniversitesi

1991–1997, Commerzbank Kulesı, Frankfurt, Almanya

1992–1998, Hong Kong Uluslararası Havalimanı, Hong Kong

1997-2004, 30 St Mary Axe, Londra

1999, Reichstag restorasyonu, Berlin, Almanya

2006, Hearst Kulesi, New York City, ABD

2002-2007, Wembley Stadyumu, Londra,...