10 / 05 / 2024

nüfus artışının konutlara etkisi

nüfus artışının konutlara etkisi

TÜRKİYE'de nüfus artışına paralel olarak gelecek yıl konut ihtiyacının 814 bine ulaşması bekleniyor. Hükümet bu çerçevede 2014 yılı içinde konutu açığının kapatılması ve konut piyasasında arz talep dengesinin kurulmasını amaçlıyor...

Türkiye'de nüfus artışı durdu: Gayrimenkul sektörünü güzel günler beklemiyor!

Nüfus artışı, evlenmeler ve boşanmalar gayrimenkul sektörünü de doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Nüfus artışının durduğu belirtilirken, Yatırımcı Bora Özkent gayrimenkul sektörüne de değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye nüfusu yaşlanıyor! Toplam nüfusun yüzde 38’i büyük şehirlerde yaşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, nüfus artış hızının geçtiğimiz yıllara göre oldukça azadığını belirterek ''Nüfusun artış hız oranı son 10 yılda yüzde 1,34’ten yüzde 0,11’e geriledi.'' dedi.

AK Parti düğmeye bastı! İstanbul’dan Anadolu’ya göç için harekete geçildi! Büyükşehirlerde yaşayanlar dikkat!

AK Parti, İstanbul başta olmak üzere her geçen gün nüfusuyla beraber kentsel problemleri de artan büyükşehirleri rahatlatmak amacıyla düğmeye bastı. İstanbul'da nüfus artışı, yoğun trafik ve betonlaşmayı engellemek isteyen AK Parti, strateji kurullarıyla özel projeler üretiyor. İşte detaylar...

Bu ilde ev ve arsa fiyatları resmen 10 katına çıktı! Emlakçılar talep artışına yanıtsız kalıyor!

Türkiye'de plaj ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Ege ve Akdeniz bölgelerinde ev ve arsa fiyatları hayrete düşürüyor. Yılda binlerce yabancı turist ağırlayan bu bölgelerde nüfus artışının ev ve arsa fiyatlarını artırdığı biliniyor.

Konut tercihleri arasında artık elektrikli şarj istasyonu şart koşuluyor! İşte detaylar!

Elektrikli araç üretiminin ve kullanımının büyümesi tüketicinin talebinde değişiklik yaptı. Özellikle markalı olan projeler şarj sistemine kolay ulaşımı sağlıyor. Böylece ailelerin elektrikli araçlarına kolaylık sağlaması için şarj istasyonuna yakın konutlara yönelmesi bekleniyor.

Marinaya yakın konutlara ilgi arttı!

Marinalara yakın konutlara ilgi artarak devam ederken, yeni konut projelerinde de tekne bağlama iskeleleri dikkat çekiyor.

Nüfus artışı gayrimenkul fiyatlarını etkiliyor!

Pandemi ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar tatil bölgesine göç ediyor. Nüfus artışı yaşayan kentlerde de ev fiyatları gittikçe yükseliyor.

Rusların konutta tercihi hangi ilçe oldu?

Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Emlak Profesyonelleri Derneği Başkanı Dr. Yakup Uslu "Alanya'da özellikle Rusların konutlara olan ilgisi devam etmekte. Yabancıların özellikle Rusların konut kiralamakta daha ısrarcı olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Koronavirüs salgını doğa ile iç içe olan konutlara talebi yüzde 235 artırdı!

Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Latif Aksoy yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının, doğayla iç içe yapılara olan talebi yüzde 235 oranında artırdığını söyledi.

Kentsel dönüşüm Bağcılar'da yaşam talebini artırdı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde nüfus 737 bin 206'ya ulaştığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm Bağcılar'a olan talebin artırdığını dile getirdi.

Kanal İstanbul ile gelecek nüfus artışı kenti yaşanılamaz kılacak!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek, “Deprem riskine karşı önlem alınması gereken bu ortamda Kanal İstanbul gibi bir projenin konuşulmaması gerekiyor. Nüfus artıracak yeni bir kent projesinin İstanbul’u yaşanılmaz bir kent haline getireceği aşikar” dedi.

Bursa'da konut fiyatları yükselişe geçti!

Bursa'da son zamanlarda sanayileşme, göç ve hızlı nüfus artışıyla birlikte konut piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Özellikle Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya olurken, özellikle Doğu-Batı aksında fiyatlar yükselişe geçti. 

Güvenli ve akıllı şehir projelerine talep artıyor!

Güvenli ve akıllı şehir projeleri 40 milyar dolarlık dev bir pazar oldu. Hızlı nüfus artışı ve hızlı kentleşme güvenli ve akıllı şehir projelerine olan talebin artmasına sebep oluyor...

nüfus artışının konutlara etkisi Haberi

nüfus artışının konutlara etkisi

TÜRKİYE'de nüfus artışına paralel olarak gelecek yıl konut ihtiyacının 814 bine ulaşması bekleniyor. Hükümet bu çerçevede 2014 yılı içinde konutu açığının kapatılması ve konut piyasasında arz talep dengesinin kurulmasını amaçlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu çerçevede kamu kaynaklarının kullanılmasında dar gelir gruplarının konut ihtiyacım karşılamaya yönelik sosyal ve kiralık konut projelerinin kredilendirilmesine öncelik sağlayacak. 


Bankaların ve yapımcıların dar gelirlilere yönelik projelerini destekleyici mekanizma ve finansman modelleri geliştirecek. Hükümet bunun için gelecek yıl içinde gerekli mevzuat düzenlemeleri yapacak. Bakanlık önümüzdeki 20 yıllık süreçte 6.5 milyon binanın yenileneceği kentsel dönüşüm projelerinde kullanılacak inşaat makinelerinin ülke içinde üretilmesi için de çalışmalar yapacak. 

Bu amaçla, akıllı bina teknolojilerinin, dayanıklılığı geliştiren uygulama araçlarının ve yüksek teknik özelliklere sahip inşaat makinalarının yurt içinde üretilmesi için adımlar atılacak. 



Erdinç...