02 / 05 / 2024

Nuh Yükselgüngör kimdir

Nuh Yükselgüngör kimdir

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör, müteahhitlerle ilgili yasanın bir an önce çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Çukurova'da konut ve arazi fiyatları artıyor!

Çukurova'da konut fiyatları Şubat ayından bu yana giderek artıyor. Türkiye ortalamasının üzerinde artış gösteren bölgede satışlar devam etse de müteahhitlerin karlılık oranı azalıyor.

MTSO toplantısında inşaat sektörünün sorunları konuşuldu!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlar, sektör temsilcilerinin katılımıyla masaya yatırıldı. Mersin ’de yapılacak yatırımlarda yerel yönetimlerin bürokratik engellerine takıldıklarını dile getirdiler.

Nuh Yükselgüngör: İnşaat sektöründeki sorunlar çözülürse Mersin şaha kalkar!

Mersin Müteahhitler Derneği Başkanı Nuh Yükselgüngör, inşaat sektörünün sorunlarını anlattı, "Bekleyen dev projelerimiz ve tüm kenti kapsayacak Nazım İmar Planı'nın yenilenmesi ile kent ekonomimiz atağa kalkacaktır' dedi.

Bekir Emre Haykır kimdir? Bekir Emre Haykır ne iş yapmaktadır?

Petkim Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan, Bekir Emre Haykır kimdir? Bekir Emre Haykır hakkında merak edilen detaylar, hangi sektörlerde görev aldığı, eğitim durumu ve tüm kariyeri...

Çin'de konut inşaatları için karamsar 2024 öngörüsü!

Çin'de konut piyasasında 2024 yılında da düşüşün devam ederek ekonomik büyümeyi aşağı çekeceği öngörülüyor. 

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

Limak Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Danışmanı Volkan Bozkır oldu! Volkan Bozkır kimdir?

Türkiye'de birçok makamda görev yapan Volkan Bozkır, Limak Şirketler Grubu bünyesinde ‘Yönetim Kurulu Danışmanı’ olarak göreve başladı. Peki, Volkan Bozkır kimdir? İşte detaylar...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir? Mehmet Fatih Kacır nereden mezun? 

Yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı 1984 yılında İstanbul'da doğan Mehmet Fatih Kacır oldu. Peki Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir? Mehmet Fatih Kacır nereden mezun? 

Mikail Hıdır kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Hangi dili biliyor?

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mikail Hıdır kimdir? Kaç yaşında? Mikail Hıdır daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Mikail Hıdır'ın eğitim hayatı nasıldı?

OPEC, küresel petrol talebindeki artış öngörüsünü sabit tuttu!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2023 yılı için küresel petrol talebine yönelik artış öngörüsünü sabit tutarak günlük 2 milyon 320 bin varil olarak duyurdu.

Hürana Güngör: Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini çözer!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan İYİ Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hürana Güngör “Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini de çözer” dedi.

Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti!

Merhume Nadire Öngör ve merhum Dr. Öngör'ün oğulları 1961 TED Ankara Koleji ve 1966 ODTÜ mezunu, meslek hayatını 1968'den bu yana Danimarka'da sürdüren Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti. 

Hayrettin Güngör'den Kılavuzlu Millet Bahçesi açıklaması!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör yaptığı açıklamada Kılavuzlu’da 265 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan Millet Bahçesi ihalesinin yapıldığını ifade ederek: “Kahraman şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Mikail Hıdır kimdir?

Vakıf GYO Yönetim Kurulu Başkanı Mikail Hıdır kimdir? Mikail Hıdır daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Mikail Hıdır'ın biyografisi...

Yıldırım Güngör: Kerpiç evler mutlaka boşaltılmalı!

İran'da meydana gelen depremin Van'da hissedilmesi ve Gelenler köyünde 40 evin yıkılması sonrası uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı. Afet uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Güngör depreme dair yaptığı açıklamada, "Kerpiç evler mutlaka boşaltılmalı, artçılarda yıkılabilir." dedi...

İsviçre Hükümeti, Hayrünissa Güngör'ün servetinin varislerini arıyor!

Hayatının son 16 yılında İsviçre'nin Basel bölgesinde yaşayan Hayrünissa Güngör Sayın 2019'da yaşamını yitirdi. Vefatı sonrasında Basel Şehri Miras Dairesi, Hayrünissa Hanım'ın servetinin varislerini arıyor.

Nuh Yükselgüngör kimdir Haberi

Nuh Yükselgüngör kimdir

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör, inşaat sektöründe yaşanan birçok problemin çözülebilmesi için müteahhitlik yasasının çıkması, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere de oturma, çalışma ve tapu hakkı verilmesi gerektiğini söyledi. Yükselgüngör, "Müteahhitlik yapmak için bir şirket kurmak yeterli. Her önüne gelenin bu işi yapması, kamusal hizmet disiplininin bozulmasına ve müteahhitte olan güven duygusunun yok olmasına sebep olmaktadır" dedi. 


EĞİTİM VE SINAV 


Bu çerçevede müteahhit olmak isteyen kişilerin eğitim ve sınava tabi tutulması gerektiğini kaydeden Yükselgüngör, "Müteahhitlerin sicilinin tutulması, ayrıca müşteri mağduriyetini önleyebilmek için yeterli sermaye ve teminat gücüne sahip olunması, iş kazalarının ve kötü imalatların önüne geçebilmek içinse nitelikli insan kaynağına sahip kişilerin bu işi yapması gerekmektedir. Müteahhitlik yasasının bahsi geçen konuları da kapsayarak acilen çıkarılması yaşanan mağduriyetleri önemli ölçüde...