29 / 04 / 2024

Nükleer santral yatırımları

Nükleer santral yatırımları

Uluslararası İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi Başkanı Doç. Dr. Şule Ergün, nükleer santral projelerinin inşa ve işletme süreçleri için yerli yatırımcıların harekete geçmesi gerektiğini belirterek nükleer santraller yerli yatırımcıları bekliyor dedi...

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Ceysin İnşaat Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Ceysin İnşaat Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Kadıköy’de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Sinan Melikoğlu tarafından kuruldu.

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

Ongan İnşaat, Avrupa yatırımlarına başlıyor!

Ortadoğu'daki yatırımlarıyla adından söz ettiren Ongan İnşaat, Avrupa yatırımları için düğmeye bastı. Firma ilk olarak Karadağ'da 2,5 milyon Euro'luk projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Cozy İnşaat Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cozy İnşaat Gayrimenkul Yatırımları Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Burcu Karagöz tarafından kuruldu.

Blue Moon İnşaat Gayrimenkul Yatırımları Ve Danışmanlık Bilişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Blue Moon İnşaat Gayrimenkul Yatırımları Ve Danışmanlık Bilişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Erol tarafından kuruldu.

Dilek Bayraktutan Turizm Otelcilik İnşaat Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Dilek Bayraktutan Turizm Otelcilik İnşaat Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Dilek Bayraktutan tarafından kuruldu.

Dekom Emlak İnşaat Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Dekom Emlak İnşaat Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Faruk Erkal tarafından kuruldu...

Arapların Türkiye yatırımları devam edecek!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Bürosu temsilcisinin katılımıyla, DEIDIN şirketi Türkiye'deki Arap yatırımlarının başarısını kutladı.

Çanakkale Köprüsü'yle bölgedeki yatırımlar zirve yapacak!

Çanakkale trafiği çözüm için 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 1922'de açılıyor. Köprünün bölgedeki yatırımları artırması bekleniyor.

Ulaştırma Bakanlığı'nın Kırklareli yatırımları TBMM'de!

CHP Kırklareli Milletvekili Türebi Kayan, Ulaştırma Bakanlığı tarafından Kırklareli'ne yapılan ve yapılacak yatırımları TBMM gündemine taşıdı..

All In One Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

All In One Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş’ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Alper Kahramaner tarafından kuruldu. 

Beyt Eyüp Sultan İnşaat Turizm  Yatırımları ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyt Eyüp Sultan İnşaat Turizm  Yatırımları ve Dış Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Mohammed Tarık Chaabı, Ahmet Abdülaziz ve Halil İbrahim Kaymak ortaklığında kuruldu. 

Nükleer santral yatırımları Haberi

Nükleer santral yatırımları

Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Öğretim Üyesi, Uluslararası İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi Başkanı Doç. Dr. Şule Ergün, nükleer santral projelerinin inşa ve işletme süreçleri için yerli yatırımcıların harekete geçmesi gerektiğini belirterek, söz konusu yatırımların hem firmalara hem de ülke ekonomisine ciddi katkılarının olacağını kaydetti.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, 2023 yılına kadar işletmeye alınması planlanan Akkuyu ve Sinop Nükleer Santralleri’nin inşaat ve işletmeye geçiş süreçlerinde 16 milyar dolarlık yerli yatırım öngördüklerini bildirdiğini anımsatan Doç. Dr. Şule Ergün, Bakan Yıldız’ın bu açıklamasının nükleer santrallerin gerçekte ekonomiye ne denli katkısı olacağının altını çizdiğini bildirdi.


Doç. Dr. Şule Ergün, nükleer santral projelerinin Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük yatırımlar olacağını belirterek, şunları söyledi:


“Nükleer santral inşa süreçlerinde, hükümet tarafından uygulanmakta olan etkili yerlileştirme...