07 / 05 / 2024

nükleer santralde ABD ve Fransa süprizi

nükleer santralde ABD ve Fransa süprizi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, “2. santral için 4 ülkeden birini seçeceğiz. Ancak ikinciyi alamayanlara üçüncünün yolu açık.''

Bitcoin'e nükleer etkisi: Değer kaybediyor!

Rusya tarafından Ukrayna'daki nükleer santrali vurulduğu ve santralde yangın çıktığı haberlerinin duyulması kripto para piyasalarını etkiledi. Kriptolarda değer kaybı görülürken, Bitcoin'in de 41 bin dolar civarına kadar gerilediği belirlendi. 

3 nükleer santralde 3 büyük hamle geliyor!

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çin'de yenilenebilir enerji, nükleer ve kömürde 3 önemli protokole imza attı. Bakan Albayrak, "3 nükleer santralda, 3 büyük hamle geliyor. Çinlilerle düğmeye basıldı, Japonlar ve Ruslarla süreç hızlanıyor. İlk reaktör 2023’te" dedi.

Çin, Türkiye'deki nükleer santral ihalesine katılacak mı?

Türkiye'nin 3. santral ihalesine Çin şirketinin de katılacağı konuşuluyor. Çin Devlet Nükleer Enerji Teknolojisi ve ABD merkezli Westinghouse Electric, Türkiye'nin 3. nükleer santralini kurmak için açılacak ihalede teklif verecek olası ülkeler arasında.

İran, nükleer tesislerini yenilemeye başladı!

ABD'li istihbarat ve araştırma kuruluşunun ortaya attığı İran iddiası kafaları karıştırdı. Kuruluş, İran'ın nükleer çalışmalara başlamış olabileceğini yazdı. Parchin askeri tesislerinde inşaat çalışmaları yapılıyor.

Çin nükleer santral sayısında ABD'yi geçecek!

Çin yönetimi, yeni nükleer santrallerin inşası için 78,6 milyar dolar bütçe ayırdı. Çin'in, 2030'da nükleer santrüal sayısı bakımından ABD'yi geride bırakacağı bildirildi.

İğneada nükleer santraline ABD ve Çinliler talip oldu!

Enerji Bakanı Alaboyun, üçüncü nükleer santralin İğneada'da yapılmasının planlandığını belirterek, "ABD ve Çinliler ile mutabakat zaptı imzalandı" dedi.

3. nükleer santralin yeri Kırklareli İğneada'da olacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, 3. nükleer santral ile ABD'den ve Japonya'dan ilgilenen firmalar olduğunu belirterek, "Mutabakat zaptı imzalandı" dedi.

'Sinop'ta kurulacak nükleer santralde son aşamaya gelindi'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, Sinop'ta kurulacak 2'nci nükleer santralin yapımını Japonların başını çektiği bir konsorsiyumun üstlendiğini, proje şirketinin kurulmasının ardından inşaatın başlayacağını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde kullanılacak ekipmanlar için 30 firma talip!

Mersin Akkuyu'da kurulacak nükleer santrale ilişkin çalışmalar devam ederken, Türk firmaları yerli üretim için harekete geçti. 30'a yakın Türk firması santralde kullanılacak ekipmanları üretmek için kümelenme yoluna gitti.

Türkiye'de yer alacak 3. nükleer santrale 4 ülke talip!

Türkiye, yapımı planlanan üçüncü nükleer santral için ön görüşmelere başladı. ABD'li Westinghouse Electric Company'nin de aralarında bulunduğu Çin'den iki şirket ve Rusya, Japonya ve Fransa'yla görüşmeler yapılıyor.

Üçüncü nükleer santrale ABD ve Çin talip!

Türkiye, Mersin Akkuyu ve Sinop'ta yapılacak iki nükleer santralin ardından yapımı planlanan üçüncü nükleer santral için ABD'li Westinghouse Electric Company ve Çin devlet şirketi State Nuclear Technology Corporation (SNPTC) ile görüşmelere başladı.

Türkiye'de üçüncü nükleer sanral için ABD ve Çin ile görüşülüyor!

Türkiye, Mersin Akkuyu ve Sinop'ta yapılacak iki nükleer santralin ardından yapımı planlanan üçüncü nükleer santral için ABD'li Westinghouse Electric Company ve Çin devlet şirketi SNPTC ile görüşmelere başladı..

30 yerli şirket Mersin Akkuyu Nükleer Santrali için kümeleniyor!

Mersin Akkuyu’da 20 milyar dolar civarında yatırımla kurulacak nükleer santrale ilişkin çalışmalar devam ederken, yerli şirketler harekete geçti. 30’a yakın Türk firması santralde kullanılacak ekipmanları üretmek için kümelenme yoluna gitti.

nükleer santralde ABD ve Fransa süprizi Haberi

nükleer santralde ABD ve Fransa süprizi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, ''Üçüncü nükleer santral yapımına hiç müzakere etmediğimiz ülkelerden talip çıkabilir” sözleri, dikkatlerin bu ülkelerin hangileri olduğu konusuna çevirdi. Enerji Bakanlığı kaynaklarına göre bu aşamada Fransa ve ABD’nin adı öne çıkıyor. İstekli olmasına rağmen siyasi sıkıntılardan dolayı Türkiye’nin müzakere edemediği Fransa, toplam elektrik üretiminin yüzde 74’ünü nükleerden sağlıyor ve kurulum, işletme konusunda çok tecrübeli. ABD’nin de stratejik ortaklık fikriyle bu işe girebileceği...