10 / 05 / 2024

Nurettin Canikli açıklaması

Nurettin Canikli açıklaması

Pazar günleri ve resmi tatillerde alışveriş merkezleriyle (AVM) büyük mağazaların kapalı olacağına yönelik yeni kanun teklifinin hazırlandığı haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. İşte Nurettin Canikli'den AVM açıklaması...

Bakan Nureddin Nebati'den kritik dolar açıklaması! Beklenen açıklama geldi! Dolar kurunun geldiği seviye makul

Geçtiğimiz haftayı 18,58 TL seviyesinde kapatan dolar/TL, bugün iki kez 18,73 denemesi yaptı ve son saatte yeniden 18,58 işlem aralığında işlem görüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'den son dakika dolar açıklaması geldi...

Nurettin Canikli: 19 yılda 60 milyon insan yeni konut sahibi oldu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birey ve toplum olarak da zenginleştiğini, 19 yılda üretilen 12 milyon konutla yaklaşık 60 milyon insanın yeni konut sahibi olduğunu söyledi.

Nurettin Canikli: Kanal İstanbul inşa edilecek!

TBMM Genel Kurulunda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, "Kanal İstanbul inşa edildiğinde, Montrö Boğazlar Sözleşmesi burası için geçerli değil, yani buradan geçecek gemilerden ücret alacağız. Kanal İstanbul inşa edilecek" diye konuştu...

Nurettin Canikli'den Varlık Fonu açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye Varlık Fonu’na devredilen şirketlerin satış veya özelleştirme planları olmadığını açıkladı. Canikli “Bunlar karşılık gösterilebilecek çok kıymetli şirketler. Güçlü bilançosuyla fon, uzun vadeli düşük faizli finansman sağlar” şeklinde konuştu.

Nurettin Canikli: TMSF bünyesinde zarar eden şirketler satılabilir!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bugüne kadar 800'ü aşkın şirketin TMSF'ye devredildiğini belirterek bu şirketlerden zarar edenlerin satılacağını, kar edenlerin ise kalacağını belirtti.

Nurettin Canikli'den faiz açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TCMB’nin gecelik ve geç likidite faizlerinde yaptığı artışları değerlendirdi. Canikli, şartlar düzeldiğinde faizlerin çok hızlı şekilde geriye döneceğini belirtti.

Nurettin Canikli: Varlık Fonu ekonomik saldırılara kalkan oluşturacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Türkiye Varlık Fonu ile ilgili açıklama yaptı. Canikli, açıklamasında Türkiye Varlık Fonu'ndan sonra ekonomik işleyişte hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonu açıldı!

Başbakan Nurettin Canikli ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Giresun’da Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi kız ve erkek öğrenci pansiyonunun açılış törenine katıldı.

Nurettin Canikli: Şehirleri yeniden imar ediyoruz!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Giresun'un Eynesil ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Moody’s’ten flaş Türkiye açıklaması!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisi hakkında açıklamada bulundu. Moody's açıklamasında "Darbe girişiminden kaynaklanan şok büyük ölçüde ortadan kalktı, ancak her zaman uzun vadeli sorunları mevcut" dedi.

Serdar İnan'dan gözaltı açıklaması!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan Akfa Holding'e yönelik düzenlenen soruşturma sonrası yazılı bir basın açıklaması yaptı.

İhlas Holding'ten Cahit Paksoy açıklaması!

İhlas Holding,FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan kişiler arasında bulunan Cahit Paksoy'la ilgili açıklama yaptı.İşte İhlas Holding'in Cahit Paksoy açıklaması..

TMMOB'den Bornova'da çöken inşaat iskelesi açıklaması!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Bornova'da bir inşaatta kurulu iskelenin çökmesi sonucu 3 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili "Platformda gerekli emniyet sistemlerinin bulunmadığı kanaatine varılmıştır" açıklamasını yaptı.

Nurettin Canikli açıklaması Haberi

Nurettin Canikli açıklaması


Pazar günleri ve resmi tatillerde alışveriş merkezleriyle (AVM) büyük mağazaların kapalı olacağına yönelik yeni kanun teklifinin hazırlandığı haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. 

Perakendeciler bunun hayata geçmesi halinde 400 bin kişinin çalıştığı sektörde 100 bin kişinin işsiz kalabileceği uyarısında bulunmuştu.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AVM’lerin Pazar ve resmi tatil günlerinde kapatılması gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirterek “Bu uygulama ekonomiye zarar verir” dedi.


'BU TEKLİFİ VEKİLLER VERDİ'


Canikli, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, bu önerinin hükümetin gönderdiği AVM yasası taslağında bulunmadığını, ancak milletvekillerinin verdiği tekliflerde yer aldığını da vurguladı.


2014 Eylül ayı itibariyle Türkiye genelinde 342 adet AVM ve 9 milyon 955 bin 785 metrekare kiralanabilir AVM alanı var.


'PAZAR GÜNÜNÜ DEĞERLENDİRMELİYİZ'


Öte yandan NTV yayınında konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk 14...