06 / 05 / 2024

ocaklar plajlarında yason

ocaklar plajlarında yason

Balıkesir'in Erdek ilçesinin Ocaklar mevkisinde, plajları saran yosunlar nedeniyle vatandaşlar sıkıntılı günler geçiriyor. Belediye ekipleri, turistlerin şikayetlerinin artması üzerine işmakineleriyle her gün yaklaşık 50 ton yosun temizlenmeye çalışıyor.

Sayıştay raporu resmen belgeledi! Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı işgal altında!

Antalya’nın dünyaca ünlü plajları arasında yer alan Konyaaltı sahilindeki işletmeci işgali, Sayıştay raporuna girdi. İşte konu ile ilgili detaylar....

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.

Ordu Yason'daki Papaz Evi restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Yason Kilisesi’nin yanında yer alan ve papaz evi olarak kullandığı bilinen yapıyı restore ediyor.

Yason Burnu'ndaki tarihi doku geleceğe taşınacak!

Ordu ilinin Perşembe ilçesindeki Yason Burnu'nda, kilisenin yanında bulunan ve geçmişte papaz evi olarak kullanılan yapının restore edilerek turizme kazandırılacağı ifade edildi...

Halk plajları ihale edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Özellikle Bodrum, Çeşme, Antalya gibi Türkler arasında da çok popüler olan yerlerde belli sayılarda, deneme amaçlı bu sene başlıyoruz, halk plajları ihalesi yapacağız" dedi.

Kuşadası İmbat Otel satıldı!

Kuşadası’nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizi plajlarında denize sıfır konumda yer alan İmbat Otel satıldı.

Ali Ağaoğlu: Ordu-Yason Burnu'na kimse konut yapmak istemez!

Ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu, önceki gün İstinyePark'da objektiflere takıldı. Ordu'nun Perşembe ilçesinde yer alan tarihi sit alanı Yason Burnu'nda' alan araştırması yaptığına dair iddialara yanıt verdi. 

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı geliyor!

Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı, geçmiş dönemlerde İstanbul'da faaliyet gösteren Silahtarağa Elektrik Santrali'yle şehrin kuzeyindeki linyit ocakları arasında kurulan tarihi demiryolu hattı tekrar hayata geçiriliyor.

Adıyaman'da mermer ocakları protesto edildi!

Adıyaman'da vatandaşlar mermer ocaklarının doğal hayatı etkilediği ve yolları bozduğu için eylem yaptı. Daha önceden yol kapatma eylemi yapan köylüler bu kez beldenin hemen yanında açılan mermer ocağına tepki gösterdi.

Lara'daki falez kıyısında yer alan plajlar düzenlemeye giriyor!

Antalya'nın ünlü restoranlarından Lara Balıkevi'nin 1'inci Derece Doğal SİT alanı falez kıyısında yer alan plaj noktasında Muratpaşa Belediyesi'nce yapılmak istenen düzenleme gerginliğe neden oldu.

Çatalca'daki taş ocaklarının ruhsatları iptal edilmeli!

Çatalca Muratbey Mahallesi´nde faaliyet gösteren bir taş kırma eleme tesisinin kapasite artışı hakkında ÇED için halk katılım toplantısı yapıldı. Başkan Cem Kara "Çatalca'daki taş ocaklarının ruhsatları iptal edilmeli" dedi.

Kuşadası'nda turizm çeşitlendirilecek!

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, temel hedeflerinin turizmi 12 aya yaymak olduğunu belirterek "Plajları, iklimi ve sahip olduğu birbirinden kaliteli turistik tesisleri ile marka olan Kuşadası'nda, turizmi çeşitlendirmek için çalışıyoruz" dedi.

1997 yılında Haliç, diyaliz yöntemiyle temizlenecekmiş!

1997 yılında Haliç'i temizleme çalışmaları başlamış. Toplam maliyeti 30-40 trilyon liraya diyaliz yöntemiyle Haliç, 8 ayda temizlenecekmiş. Gemilerle toplanan balçıklar, Alibeyköy'deki eski taş ocakları çukurlarına hortumlarla pompalanacakmış.

ocaklar plajlarında yason Haberi

ocaklar plajlarında yason

Güney Marmara'nın tatil merkezlerinden Balıkesir'in Erdek ilçesinin Ocaklar mevkisinde, plajları saran yosunlar nedeniyle vatandaşlar sıkıntılı günler geçiriyor. Belediye ekipleri, turistlerin şikayetlerinin artması üzerine işmakineleriyle her gün yaklaşık 50 ton yosun alarak plajları temizlemeye çalışıyor. Görevliler son 1,5 ayda bin traktör dolusu yosun topladı.Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Yapakçı, yaptığıaçıklamada, geçen yıl 1,5 ay karadan denize poyraz estiğini belirterek, bu yılise bu durumun tersine döndüğünü söyledi. Bölgede 20-30 yıl önce deniz kıyısının daha derin olduğunu vurgulayan Yapakçı, şöyle konuştu: "Sellerle taşınan topraklar, denizimizi doldurdu. Derinlik azalınca yosunlaşma oldu. Bu yıl yaz sezonunda bin traktör yosun taşıdık. Bizi zora sokanolaylarından biri de kumsalı Milli Emlak Genel Müdürlüğü kendi tasarrufuna aldı. 

Şezlong, şemsiye kurulacak alanları Milli Emlak kendi kiraya veriyor, ücretini onlar alıyor...