30 / 04 / 2024

Ocakta azalan konut satışları

Ocakta azalan konut satışları

Ocakta satışlar geriledi. Yapı ruhsatı ve oturma izinleri her 4 konuttan 1'inin stoka gittiğini gösteriyor. Bu tablo önce hükümeti sonra sektörü harekete geçirdi.

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

Bir evin satış süresi Türkiye'de 60 günden 86 güne, İstanbul'da 61 günden 91 güne çıktı!

Yüksek faiz, enflasyon, döviz kurları sebebiyle azalan konut talebi, geri dönüş sürelerinin Türkiye'ye oranla daha kısa olması ve yüksek kira getirisi nedeniyle yurt dışını tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Ev almayı düşünenler hemen bakın! Azalan satışları sektörü nasıl etkileyecek? Konut fiyatları düşecek mi? 

Ekim ayı itibariyle konut satışlarında düşüş kaydedildi.  Bu durum, konut fiyatlarında da gerileme beklentisini gündeme getirdi. Peki konut fiyatları düşecek mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Konut piyasaları canlanıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son yıllarda azalan konut üretiminin mevcut konut talebine cevap veremez hale geldiğini ve tüketicilerin 2.el piyasalara yöneldiğini değerlendirdi.

Rusya'da konut satışları yüzde 15 düşebilir!

Siberbank Başkan yardımcısı Bessonov, Rusya'da azalan talep sonucunda  konut satışlarının yüzde 15 civarında düşebileceğini dile getirdi.

İnşaatçılar 'online satış'a geçti!

Koronavirüs salgını nedeniyle satış ofislerinde online satış dönemi başladı. Azalan konut satışlarını online ile artırmak isteyen müteahhitler ilk satışlarını yabancılara yaptı.

ABD'de bekleyen konut satışları ocakta yüzde 5,2 arttı!

ABD'de bekleyen konut satışları ocak ayında aylık yüzde 5,2 artarak beklentilerin altında kaldı. Verilere göre, piyasa beklentisi yüzde 2,2 artması yönündeydi.

Yabancıların 2020'de en az 55 bin konut alması bekleniyor!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Ocak ayında yabancılara konut satışı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Selman Özgün, "Ocakta tarihin en iyi başlangıcıyla yabancılara 3 bin 907 adet konut sattık." dedi...

ABD'de ikinci el konut satışları ocakta 5,46 milyona geriledi!

ABD'de ikinci el konut satışları Ocak ayında aylık yüzde 1,3 azalarak 5,46 milyona düştü ve beklenenin altında bir azalış gösterdi. 

ABD'de konut başlangıçları Ocak ayında yüzde 3.6 azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı, ocak ayına ilişkin konut başlangıçları ve inşaat izinleri istatistiklerini yayımladı. ABD'de konut başlangıçları ocakta bir önceki aya göre yüzde 3,6 azalışla 1 milyon 567 bine geriledi...

100 bin sosyal konut işsizliği de çözecek!

Türkiye’nin 81 şehrinde hayata geçirilecek 100 bin sosyal konut, kendisine bağlı 200 alt sektörü besleyerek ülke ekonomisinin lokomotifi olma özelliği taşıyan inşaat seköründe son bir senede 450 bin azalan istihdam sayısını artıracak.

İpotekli konut satışları 8 ayın zirvesinde!

Kredi faizlerindeki düşüşün etkisi konut sektörünü olumlu yönde etkilemeye başladı. Ocakta yüzde 25 olan yıllık daralma Mart'ta yüzde 5’e geriledi. Mart ayında konut satışları yüzde 34 arttı.

İstanbul’da konut satış fiyatları en fazla Sultangazi'de arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, İstanbul‘da son bir yılda konut fiyatları en fazla artan ve azalan ilçeleri güncel verilerle açıkladı. 

Ocakta azalan konut satışları Haberi

Ocakta azalan konut satışları

Seçim beklentisi, faiz tartışmaları ve genel olarak düşük büyüme beklentisiyle konut satışlarında durgunluk ortaya çıkınca, ilk önce hükümet ‘peşinata destek’ uygulaması kararı almıştı. Şimdi sektör, geçmiş yıllarda da olumlu etkisi tecrübe edilmiş ‘Bahar Kampanyaları’ ile satışları canlandırmaya çalışıyor. Bir yandan fiyat indirimi ve cazip promosyon kampanyaları yapılıyor; diğer tarafta da eskiden de başvurulan özel finansman modelleri, faiz indirimi, vade kolaylıklarıyla daha yoğun şekilde devreye alınıyor. Ocakta yeni konut satışları bir önceki yıl aynı aya göre % 5.4 azalmış, toplam satışlar % 1.7 düşmüştü. Ocak 2014’e göre düşüş % 36 ile daha dikkat çekici düzeyde gerçekleşmişti. Yapı ruhsatı ve oturma izni rakamları her 4 konuttan ancak 3’ünün satılabildiğini ortaya koymuştu. Hem hükümeti hem de sektörü harekete geçiren bu tablo oldu....