04 / 05 / 2024

Ocakta inşaatta çalışan sayısı azaldı mı

Ocakta inşaatta çalışan sayısı azaldı mı

Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, Ocak 2016'da kayıtlı çalışan sayısı bir önceki aya göre 378 bin 604 kişi azaldı. İşten çıkarılanların yüzde 55'ini inşaat sektöründe çalışanların oluşturması dikkat çekti.

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı yüzde 2,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi.

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

İMKON Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, inşaatta çalışacak işçi eksikliğine dikkat çekerek ithal usta önerisinde bulundu. 

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

İnşaat sektöründe istihdam rekoru kırıldı, sektörde çalışan sayısı 1,7 milyon seviyesine ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Türkiye'de ağustos ayında "inşaat" alanında ücretli çalışan sayısı bir virgül yedi tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Dikkat!.. Dikkat!.. Tarım Bakanlığı’nda çalışan kaç sözleşmeli kadroya geçiyor? Bakan Kirişçi duyurdu! işte o sayı!

Kamuda çalışan sözleşmeli personel, kendileri için kadro yolunu açacak düzenlemenin yasalaşmasını beklerken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda çalışanlar için müjdeli haber Bakan Vahit Kirişci’den geldi. Bakan Kirişçi, yeni çıkacak yasayla bakanlık bünyesinde kadroya geçecek personel sayısını az önce açı

Hesaplar karıştı! Kıdem tazminatındaki artış ikiye böldü! 10 yıllık çalışan…

Memur ve emekliye yapılan zamdan sonra 2023 yılı için kıdem tazminat tavanı 17 bin 904 TL olarak belirlendi. Ancak 10 yıllık çalışan için bu durum farklılık arz ediyor. İşte detaylar!

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak

Goldman Sachs 4 bine yakın kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, karlılık hedeflerini tutturabilmek amacıyla 4 bine yakın çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

Ocakta inşaatta çalışan sayısı azaldı mı Haberi

Ocakta inşaatta çalışan sayısı azaldı mı

OCAK 2016'da kayıtlı çalışan sayısı bir önceki aya göre 378 bin 604 azaldı. 2016'nın ilk ayında asgari ücrete yapılan yüzde 30 oranındaki artışın işten çıkarmalarda bir etkisinin olup olmadığı merak edilirken, sadece inşaat sektöründe çalışan 211 bin 924 kişinin işini kaybetmesi dikkat çekti. 


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre, 2015 Ocak ayında 13 milyon 58 bin 277 olan kayıtlı çalışan sayısı yıl sonunda 13 milyon 999 bin 398'e çıktı. Ancak 2016'nın daha ilk ayında 378 bin 604 kişi işini kaybetti. 


Aralık 2015 döneminde "bina inşaatı", "bina dışı yapıların inşaatı", "özel inşaat faaliyetleri" gibi sektör gruplarında toplam çalışan sayısı 1 milyon 980 bin 630 iken, Ocak 2016 döneminde bu sayı 211 bin 924 azalarak 1 milyon 768 bin 706'ya düştü. Bir ayda...