07 / 05 / 2024

ocay ayı istihdam

ocay ayı istihdam

Ocak ayında en çok istihdam sağlayan sektörler sırasıyla inşaat sektörü, bilişim ve gıda sektörleri oldu. En çok eleman ihtiyacı duyulan departman ise muhasebe depatmanı oldu

İstihdam edilenlerin sayısı bir yılda 667 bin artarak 31 milyon 686 bine yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı geçen sene Ağustos ayında 31 milyon 19 bin iken bu sene Ağustos ayı itibarıyla 667 bin kişi artış göstererek 31 milyon 686 bine çıktı.

ABD'de tarım dışı istihdamın artması piyasaları tedirgin etti!

ABD'de eylül ayı istihdam verilerindeki güçlü artış ekonomist beklentilerini ikiye katlarken piyasalarda endişe yarattı. Allianz baş ekonomi danışmanı Mohamed El-Erian, verinin ekonomi için iyi, piyasa ve Fed için kötü haber olduğunu söyledi.

Depremin ardından 3 ilde yüzde 30’dan fazla istihdam kaybı!

TEPAV verileri, 6 Şubat deprem felaketinin istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin devam ettiğini ortaya koydu. Mayıs ayında yıllık bazda istihdam kaybı Malatya'da yüzde 30,3 ve Hatay'da yüzde 36,1 oranında meydana gelirken, Kahramanmaraş'ta bu oran yüzde 37'yi geçti.

TÜİK'ten açıklama geldi! Bu bölümlerden mezuna istihdam yüksek!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranını %71,7 olarak belirledi. Bu mezunların iş bulma süresi ise 13,9 ay olarak tespit edildi. Ön lisans mezunlarının ise geçen yılki göre bu oranı 64,9 olarak belirlendi. İşte istihdamın yüksek olduğu bölümlerin detayları…

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında beklentilerin üzerinde attı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de tarım dışı istihdam bu yılın Nisan ayında 253 bin ile beklentilerin üzerinde artış gösterirken, yine açıklanan rakamlara göre, işsizlik oranı yüzde 3,4 ile tarihi düşük değerlerine yakın seyretti.

Kariyer.net verilerine göre istihdam piyasasında hareketlilik başladı

Yılın ilk 3 ayında en fazla iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla yapı, üretim ve bilişim oldu. Açıklanan istihdam verilerine göre 2023’ün ocak, şubat ve mart aylarında istihdam piyasasında büyük hareketlilik yaşandı.

Dolar küresel piyasaları salladı! Son bir ayın zirvesinde! Bakan bir daha bakıyor

ABD’de tarım dışı istihdam rakamının beklentilerin çok üzerinde açıklanması ile dolar endeksi yükselişe geçti ve 103,75 ile 9 Ocak'tan sonraki en yüksek seviye oldu. Dolar küresel piyasaları salladı! Son bir ayın zirvesinde. Bakan bir daha bakıyor...

ABD istihdamı Bitcoin’i niye düşürüyor?

Uzun zamandır beklenen ABD istihdam rakamları bugün açıklandı. TSI tarafından 16:30'da açıklanan verilere göre Ocak ayında istihdam 517.000 arttı. Beklenen sayı 185.000 idi.

Küresel finans merkezinin çekim merkezi olacak projede geri sayım! İstanbul Finans Merkezi nisan ayında açılıyor

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde halen inşaat çalışmaları süren İstanbul Finans Merkezi projesinde sona gelindiği belirtiliyor. 75 bin kişiye istihdam olanağı sağlaması beklenen merkezin, nisan ayında açılması bekleniyor.

ABD'de özel sektörde istihdam aralık ayında beklentileri aştı!

Turizm-otelcilik, eğitim ve sağlık hizmetleri sektörlerinin istihdam artışını sürüklediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası duyurdu! 6 ay boyunca tüm ücretlerini devlet karşılayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Ek istihdam taahhüt eden firmaların işe alacakları her işçinin 3 veya 6 ay boyunca tüm ücretleri ve sosyal destek primlerini Çalışma Bakanlığı tarafından karşılanacak." dedi.

İnşaat sektörü istihdam kaybını ortadan kaldırdı!

Koronavirüs salgını ile beraber artan işsizlik Haziran ayında gerileme yaşadı. Analistler inşaat sektörünün istihdam kaybını büyük ölçüde azalttığını dile getirdi.

Kanal İstanbul ile 500 bin kişi istihdam edilecek!

Haziran ayı sonunda Kanal İstanbul Projesi'nin temeli atılacak. Proje ile 500 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. 

ocay ayı istihdam Haberi

ocay ayı istihdam

Ara kademe ve Mavi yakada lider insan kaynakları sitesi Elemanonline.net, yılın ilk ayına ilişkin verileri açıkladı. Ocak ayında yayınlanan 14 bin ilan arasında en çok ilan yayınlayan sektörler sırasıyla inşaat, bilişim, gıda, tekstil ve eğitim oldu. 

En çok eleman ihtiyacı duyulan departman muhasebe olurken, iş verenler en çok 'eleman' düzeyindeki pozisyonlar için ilan verdi. Satış temsilcisi yüzde 10.1, sekreter yüzde 5.7, ofis elemanı yüzde 4.7, usta yüzde 3.9 ve mühendis yüzde 3,2 ise en çok aranan pozisyonlar...