30 / 04 / 2024

TÜİK'ten açıklama geldi! Bu bölümlerden mezuna istihdam yüksek!

TÜİK'ten açıklama geldi! Bu bölümlerden mezuna istihdam yüksek!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranını %71,7 olarak belirledi. Bu mezunların iş bulma süresi ise 13,9 ay olarak tespit edildi. Ön lisans mezunlarının ise geçen yılki göre bu oranı 64,9 olarak belirlendi. İşte istihdamın yüksek olduğu bölümlerin detayları…



Üniversite mezunlarının iş bulma oranları bölümden bölüme farklılık gösterirken TÜİK’ten konuyla ilgili bir istatistik geldi. Bu istatistiklere göre lisans mezunlarının istihdam oranı %71,7 oldu. İş bulma süresinin oranı ise 13,9 ay oldu. Diğer yandan ön lisans mezunları 2022 yılına göre %64,9 oranında iş bulma istatistiğini ortaya koydu. İstihdamın yüksek olduğu bölümler ise TÜİK verilerine göre açıklandı ve bu haber özellikle de yeni mezunları ilgilendiriyor. 

Lisans ve ön lisansta en yüksek istihdam sağlayan bölümler 

Uluslararası Standart Eğitim Sınıflaması: Eğitim ve Öğretim Alanları 2013 (ISCED-F, 2013)’e göre belirli bölümler öne çıktı. Bu verilere göre ilk beş alanda sağlık ve refah, mühendislik, imalat ve inşaat, eğitim, bilişim ve iletişim teknolojileri, doğa bilimleri ve matematik ve istatistik yer aldı. Lisans bölümlerinden en yüksek istihdam oranına sahip olanlar arasında ise özel eğitim öğretmenliği, elektrik öğretmenliği, elektronik öğretmenliği ve otomotiv öğretmenliği yer aldı.


Geri Dön