02 / 05 / 2024

ödenmemiş eski aidat borçları

ödenmemiş eski aidat borçları

Apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin aidat borcunun olduğunu düşünelim. Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Melih Gökçek, Başkanlık konutunun aidatını ödemediği için icralık mı oldu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek, Başkanlık konutunun aidatını 6 aydır ödemediği için, site yönetimi tarafından icraya verildi...

Deniz Akkaya, Cem Yılmaz'ın aidat şikayetini eleştirdi!

Deniz Akkaya, eski sevgilisi Cem Yılmaz’ın 14 bin TL'lik aidat ödemesini eleştirdi: “Ben özel bir uçak alırım. Her hafta başka yerde tatil yaparım. Bir mülke bu kadar para vermek bana absürd geliyor.”

Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin aidat borcunun olduğunu düşünelim. Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Eski malikin aidat borcunu yeni malik öder mi?

Malikler, aidatı ödemekten kaçınamıyor. Ancak, aidat borcu bulunan malikin evini satıp gittiğini farz edelim. Bu durumda eski malikin aidat borcu ne olacak? Eski malikin aidat borcunu yeni malik öder mi?

Eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu!

Eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu nedir? Kat mülkiyeti devralınırken eski kat malikinin ortak gider borcu devralınır mı? Geçmiş aidat borcunu yeni ev sahibi mi öder?

Aidat borcunu kim öder? Eski ev sahibi mi? Yeni ev sahibi mi?

Konut aldığınızı ancak, konutun eski malikine ait ödenmemiş aidat borçları olduğunu farz edelim. Bu durumda aidat borcunu kim öder? Eski ev sahibi mi? Yeni ev sahibi mi? Eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu nedir?

Emre Arolat, eski eşinin kirasını ödememek için dava açtı!

Emre Arolat, 14 yıl önce boşandığı eski eşi ve kızının oturduğu evin kira ve aidat giderlerini ödeme taahhüdünün kaldırılması için dava açtı. Eski eş Ayşegül Açıkgöz davanın reddini istedi...

Eskişehir'e 63 km tren rayı alınacak!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eskişehir Kentsel Gelişim Projesi kapsamında uluslararası ihale açtı

Isısan 30 Eylül'e kadar eski kombileri yenileyecek!

Markası ne olursa olsun eski kombisini Isısan bayisine getirenler uygun fiyatlarla Buderus kombi sahibi oluyor

"Eski Bursa Evleri" yok olma tehlikesiyle karşı karşıya!

"Eski Bursa Evleri", betonarme yapılardan bunalan kent sakinlerini, yaşanmışlığın verdiği sıcaklıkla tarihsel yolculuğa çıkarıyor

Eskişehir'de icradan 2 milyon 500 bin TL'ye satılık fabrika sahası!

Eskişehir 4. İcra Müdürlüğü'nden, Eskişehir'de 11 bin metrekarelik fabrika sahasının tamamını satışa sunuyor

Eskişehir’e gar yapılacak mı?

Süleyman Karaman, Eskişehir’e ve hızlı trene yakışan, yolcuların çok daha kolay gidip geleceği bir garın yapımı konusunda anlaşacaklarını umduğunu söyledi

ödenmemiş eski aidat borçları Haberi

ödenmemiş eski aidat borçları

Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Aidat, bir apartman veya sitede belirli aralıklarla, hizmet karşılığı ödenen para olarak karşımıza çıkıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. 


Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor.


Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:

a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;


b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine...