04 / 05 / 2024

Ödenmeyen aidatlar paylaştırılabilir mi

Ödenmeyen aidatlar paylaştırılabilir mi

Aidat konusu özellikle büyük sitelerde yüksek fiyatlarla tartışma konusu oldu. Ama ne yazık ki bundan kaçış yok! Uzmanlar, “Apartman, site toplantılarına mutlaka katılın, sonra üzülürsünüz” diyor.

ŞOK 13 Nisan 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı! Bugün ŞOK markette hangi seçili ürünlerde indirimler var?

ŞOK market 13 Nisan 2024 Cumartesi aktüel kataloğunu internet üzerinden paylaştı! Bugün ŞOK'ta birçok üründe indirim fırsatı sunuluyor. 

BİM 16 Nisan 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı! BİM'de, gıda, deterjan ve tekstil ürünlerinde indirim fırsatı!

BİM Market 16 Nisan 2024 salı aktüel ürünler fiyat listesini internet sayfası üzerinden paylaştı. BİM'de 16 Nisan 2024'te onlarca üründe indirim fırsatı var.

İstanbul Boğazı'ndaki tüm yalılar kamulaştırılmalı ve halka açılmalı!

İstanbul Boğazı'nı çevreleyen yalıların değerleri 200 milyon TL'ye ulaştı. Mimar Şenol Gökner, tüm yalıların kamulaştırılmasını önerdi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Kataloğunu paylaştı! Bu perşembe A101'e Elektrikli Bisiklet geliyor!

A101 4 Nisan 2024 katoloğunu internet üzerinden paylaştı! 4 Nisan 2024 Perşembe günü A101'de beyaz eşyadan, televizyona, elektrikli bisikletten, kahve makinesine kadar birçok seçili üründe indirim sunuluyor. 

Hisseli Tapusu olanlar dikkat! Miraslar artık bu şekilde paylaştırılacak!

Miraslar için alınan karar kapsamında birçok kişinin ortak sorunu olan ve tapuda pay sisteminde değişikliğe gidilerek 81 kentte devreye sokulduğu kaydedildi. Türkiye genelinde mirasçılar için önemli bir adım atıldı. Bu düzenleme ile miras paylaşımında kurallar belirlenerek 81 ilde devrede.

ŞOK Market 30 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı! Bu cumartesi ŞOK'ta birçok üründe indirim fırsatı!

ŞOK Market 30 Mart 2024 Cumartesi aktüel ürünler kataloğunu internet üzerinden paylaştı. ŞOK'ta bu cumartesi birçok seçili üründe indirim fırsatı sunuluyor. 

BİM 26 Mart 2024 indirimli kataloğunu paylaştı! Bu salı BİM'de birçok üründe indirim var!

BİM 26 Mart 2024 kataloğunu internet sayfası üzerinden paylaştı. BİM 26 Mart 2024 Salı günü seçili gıda ürünlerinde indirim yapılacak.

ŞOK 23-26 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı! ŞOK'ta birçok seçili ürün raflardaki yerini aldı!

ŞOK Market 23-26 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğunu internet üzerinden paylaştı. Buna göre, ŞOK markette bu hafta temizlik ürünlerinden, gıdaya birçok seçili üründe indirim fırsatı var. ŞOK 23-26 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğu ürünleri.

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

“Babam sağ olsun” sticker’ları evlerin pencerelerine yapıştırılmalı! İşte nedeni?

​​​​​​​Türkiye’de konut sorunu gittikçe derinleşirken ev sahibi olma oranları da azalıyor. TÜİK’in açıkladığı verilerden sonra emekli akademisyen Cem Leventbaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , “Babam sağ olsun” stikerlarının ev pencerelerine yapıştırılması gerektiğini söyledi.

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Miras paylaşımında detaylar! Anne ve baba mirası hangi paylarla paylaştırılır?

Miras paylaşımları oldukça sıkıntılı bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte , Anne ve babadan kalan mirasın nasıl paylaştırılacağının ayrıntıları merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

Dolar kuru 28 TL'yi geçti, Özgür Demirtaş'tan son dakika açıklaması geldi: Dolar / TL grafiğini paylaştı ve...

28 TL'nin üzerinde seyreden dolar kuru, 18 Ekim 2023 Çarşamba günü gündemin en önemli başlıklarından biri oldu. Bu gelişme üzerine ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, daha önce yaptığı bir paylaşıma referansla yeni bir açıklama paylaştı. İşte detaylar...

Ödenmeyen aidatlar paylaştırılabilir mi Haberi

Ödenmeyen aidatlar paylaştırılabilir mi

Yönetici, kat maliki, kiracı arasındaki en önemli ihtilaflardan birini de ‘aidat’ oluşturuyor. Milliyet gazetesinden Duygu Erdoğan'ın haberine göre, yöneticilerle, yönetim şirketleriyle; aidat ödeyenler arasındaki sorunlar son zamanların en önemli gündem maddelerinden. Aidatları ödeme sorumluluğu olanlar ödenmediği durumda yaptırımlar ve soruna ilişkin ihtilafların giderilmesine yönelik soruların yanıtları bu yazıda. Aidat konusuna ilişkin soruları MGC Legal Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Avukat Mustafa Güneş yanıtladı.


Aidat ödeme sorumluluğu kimdedir?


Site aidatlarını her durumda ödemesi gereken kat malikinin kendisidir. Ancak kanunun 22’nci maddesinde kiracı ve herhangi bir surette oturma hakkına sahip olanların da bu aidatları ödeyeceği düzenlenmiştir. Ancak burada iki tane sınır bulunmaktadır. Kiracının sorumluluğu ödediği kira ile sınırlıdır. Yine taşınmazın aynına ilişkin sabit kıymet niteliğindeki yapı ve tesisatın bakım ve onarım giderlerinden...