07 / 05 / 2024

ODTÜ eski binaları yıkabilecek robot ne zaman tamamlanacak

ODTÜ eski binaları yıkabilecek robot ne zaman tamamlanacak

ODTÜ Araştırma ekibinden Buğra Koku inşaat sektörü için eski binaları yıkabilecek bir robotun tasarımını yürüttüklerini, askeri amaçlı robot araçlar geliştirdiklerini belirtti.

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binaların yıkımı için ihale yapıldı. İhaleye 11 firma teklif sundu. İhaleye sunulan en yüksek teklif 1 milyon 710 bin TL + KDV oldu. İhaleler dışındaki maddeler de konuşularak karar verildi. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binalar ortadan kaldırılıyor.

Kayseri Seyrani kentsel dönüşümle modern görünüme kavuşuyor!

Kayseri Kocasinan'a bağlı Seyrani'de hayata geçen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski binaların yıkımı devam ediyor. Bölgeye modern binalar inşa ediliyor. 

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

Kayseri Kocasinan'da eski binalar ortadan kaldırılıyor!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde eski yapılar yıkılarak yerine modern binalar inşa ediliyor.

İnşaat sektörünün gelişimi için kentsel dönüşüm şart!

Kentsel dönüşümün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, eski binaları yıkıp yenisinin inşa edilmesinin kentsel dönüşüm olmadığını dile getirdi. 

Eski ve verimli olmayan binalar Yeşil Mutabakat ile yenilenecek!

Yeşil mutabakat süreci hakkında değerlendirme yapan Mapei Türkiye Genel Müdürü Selman Tarmur, eski verimsiz binaların yenilenme sürecine gireceğini dile getirdi. 

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Eskişehir Odunpazarı'nda metruk binalar ortadan kaldırılıyor!

Eskişehir'e bağlı Odunpazarı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan metruk binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

Şanlıurfa Kızılay Meydanı Projesi'nde son durum ne? 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızılay Meydanı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binaların yıkım işlemleri gerçekleşiyor. 

ODTÜ eski binaları yıkabilecek robot ne zaman tamamlanacak Haberi

ODTÜ eski binaları yıkabilecek robot ne zaman tamamlanacak

ODTÜ'lü bilim insanları, TÜBİTAK desteğiyle zorlu arazi koşullarında önüne çıkan engellerden kaçınarak gideceği rotayı belirleyebilen, araziye ait üç boyutlu görüntü ve derinlik haritası çıkarabilen robotik özellikli insansız kara aracı geliştirdi.


İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN DE TASARLIYORUZ

ODTÜ Araştırma ekibinden Buğra Koku ise hedeflerinin zamanla işleri devralan, tamamen kendi başlarına çalışan otonom araçlar geliştirmek olduğuna işaret etti. Koku, insan gibi zeki ve otonom bir aracın dünyada henüz yapılamadığını ancak laboratuvarlarında pek çok farklı çalışma yürüttüklerini belirtti. Koku ayrıca, inşaat sektörü için eski binaları yıkabilecek bir robotun tasarımını yürüttüklerini, askeri amaçlı robot araçlar geliştirdiklerini belirterek, "ODTÜ'de yoğun bir şekilde insansız kara araçları konusunda çalışmalar devam ediyor. Öğrencilerin, lisans ve yüksek lisans seviyesinde bu çalışmalara ilgisi oldukça tatminkar. Bölümümüze yeni öğrencileri bekliyoruz" diye...