17 / 05 / 2024

ODTÜ Teknokent yeni ofis mi açacak

ODTÜ Teknokent yeni ofis mi açacak

Washington ’da ofis açan ODTÜ Teknokent, San Francisco ’da ise kuluçka ve hızlandırma merkezi kuruyor. Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu ve ABD’nin diğer eyaletlerinde de ofisler açılacak

Kastamonu Teknokent'in yeni binasının temeli atıldı! 

Kastamonu'da prefabrik binada hizmet veren Teknokent'in yeni binası için temeli atma işlemi gerçekleştirildi.

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi açıldı!

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi hizmete açıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasını yaptı.

Bilkent Şehir Hastanesi'nde yol yapım çalışmaları tam gaz!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 3 bin 804 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaşım başta olmak üzere bölge trafiğine büyük rahatlık kazandıracak olan ODTÜ Teknokent yol projesi, adım adım ilerliyor.

ODTÜ arazisinde yol yapım çalışmalarına başlandı!

ODTÜ Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasındaki bağlantıyı sağlayacak tünelin yapımı için çalışmalar başladı

Bilkent Şehir Hastanesi için yol çalışmaları başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Bilkent Şehir Hastanesi bağlantı yollarının yapımına ODTÜ Teknokent Kavşağı'ndan başlandı.

Ankara'ya 27.5 kilometrelik 7 yeni yol geliyor!

Ankara içerisinde trafiği rahatlatmak için toplam 27.5 kilometre uzunluğunda 7 yeni yol yapılacak. Proje kapsamında ODTÜ arazisi altından 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 2.5 kilometre uzunluğunda bir yol geçecek.

Melih Gökçek, ODTÜ'den yeni yol istiyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Gelin bakalım ODTÜ’den alabilirseniz alın. İnşallah ODTÜ okey der. Bu konuda beni hep mahcup etmediler, inşallah mahcup ederler de açarız yolu” dedi.

Teknokent AŞ Yeni Kuluçka Binası'nın temeli atıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya Teknokent AŞ Yeni Kuluçka Binası Temel Atma Töreni'nde, teknoparkların, bilginin teknolojik faaliyetlere dönüştürüldüğü önemli merkezler olduğunu söyledi.

ODTÜ'nün yeni mescidi hizmete açıldı!

Geçtiğimiz günlerde uzun süre tartışmalara konu olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mescidi sonunda açıldı ve ilk namazlar kılındı. Mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.

ODTÜ'ye 2 yeni mescit inşa edilecek!

YÖK, mescit olayı kapsamında savcılıktan gelen suç duyurusu üzerine ODTÜ Rektörü Ahmet Acar’ın savunmasını aldı. Rektör Acar’ın YÖK Başkanı Yekta Saraç’a ODTÜ’ye iki mescit daha yapacağını söylediği öğrenildi.

ODTÜ’nün yeni mescidi Şubat'ta açılacak!

ODTÜ yerleşkesinde gerginliğe yol açan ve inşaat çalışmaları süren hazırlık okulu yakınındaki mescidin, 20 gün içinde hizmete girmesi planlanıyor.

ODTÜ'de mescid inşaatı durduruldu!

ODTÜ Üniversite'sinin öğrencileri, mevcudu yetmediği ve maksada uygun düşmediği için yeni bir mescid yapılmasını istemişlerdi, inşaat ihale edilerek yapımı başlamıştı, mescid karşıtlarının baskın tepkileri sebebiyle inşa durduruldu.

İzmir'e yeni teknokent geliyor!

İZMİR Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü ve Teknopark İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güden, Teknopark İzmir ana bölgesinde bir teknokent kurmayı hedeflediklerini söyledi.

ODTÜ Teknokent yeni ofis mi açacak Haberi

ODTÜ Teknokent yeni ofis mi açacak


Bünyesinde KOBİ'leri yanı sıra Türk Telekom, Aselsan, Havelsan, TAİ, Arçelik, Vestel ve Netaş gibi sektörlerinin önde gelen şirketlerini barındıran ODTÜ Teknokent, dünya çapında bilinir bir ekosistem oluşturmayı amaçlıyor. Washington’da ofis açan ODTÜ Teknokent, San Francisco’da ise kuluçka ve hızlandırma merkezi kuruyor. Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu ve ABD’nin diğer eyaletlerinde de ofisler açılacak. ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş, 2020'ye kadar 1 milyar dolarlık bir teknoloji çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 


Mustafa Kızıltaş, 2020 yılına kadar bünyelerinden 1 milyar dolarlık bir teknoloji çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, bunu sağlarken işbirliğine inandıklarını bildirdi. Silikon Vadisi gibi yerlerdeki olası işbirliği kültürünü de buraya yerleştirmeyi hedefl ediklerini ifade eden Kızıltaş, üniversite işbirliği ve bunların sürdürülebilirliğine de önem verdiklerini söyledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB...