15 / 05 / 2024

ofis dizaynında trendler

ofis dizaynında trendler

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esen Evran bugünkü yazısında çalışma mekanlarını ve ofis dizaynlarını anlattı. İşte Evran'ın o yazısı...

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

Ofis kullanımları resmen azaldı: Satılık ofis stok oranı yüzde 106 arttı! Satılık ve kiralık fiyatlar düşüyor mu? 

Pandeminin ardından birçok şirketin uzaktan çalışmaya geçmesinin ardından ofis kullanımları resmen azaldı. Peki kiralık ve satılık ofis fiyatlarında son durum ne? 

Honda Jazz e:HEV yenilenen özellikleriyle satışta! 07 Şubat 2023 fiyat listesi...

Yenilenen Honda Jazz e:HEV artık farklı fonksiyonlarla kullanıcılarıyla buluşmaya hazır. Özel tasarımıyla göz dolduran aracın iç dizaynında yeni kaplamalar bulunuyor. Peki Honda Jazz e:HEV  07 Şubat 2023 fiyat listesi nedir?

Albaraka'dan eğitim, kırtasiye ve ofis harcamalarında 50 TL iade kampanyası!

Harcamalarını ucuza getirmek isteyen vatandaşların için Albaraka kampanya yaptı. 9 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında Albaraka bireysel kredi kartınız ile eğitim, kırtasiye, ofis malzemeleri sektöründe tek seferde yapacağınız 300 lira ve üzeri harcamalarınızda 50 lira iade kazanma fırsatı. İşte kampany

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

Gayrimenkulde yeni dönem! Konuttan vazgeçen yatırımcı ofise yöneldi!

Artan kira geliri sebebiyle son bir yılda konuta kayan yatırımcı, ev kredilerine ve kira artışına gelen kısıtlamadan dolayı rotasını ofise çevirdi. Emlak sektörü temsilcileri ofis pazarında azalan arz ve artan kiralamalara bağlı olarak arz sıkıntısı olacağı konusunda yatırımcıyı uyarıyor.

Ofis kiralamalarında yeni dönem!

Pandemi sonrasında normalleşme sürecinin başlamasıyla ofise dönüş kademeli olarak gerçekleşiyor. Karma çalışma sisteminin hayata geçtiği şu günlerde kiralamalarda bu plana göre yapılıyor. 

İstanbul ofis piyasasında son durum ne oldu?

Colliers International tarafından 2021 sonbahar kış İstanbul Ofis Piyasası raporu yayınlandı. 

Ofis kiralarında yüzde 15 artış bekleniyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ofis kiralarında 2021 yılının son çeyreğinde geçtiğimiz seneye göre yüzde 15 artış bekleniyor.

New York'ta kiralık ofis sayısı artışta!

İnşaat şirketleri birçok yeni ofis inşa ederken New York’taki kiralık ofis sayıları her geçen gün artış gösteriyor.  New York’taki ofis piyasasında toparlanma sürecinde yeşil ışık yandı.

Konut alımında trendler değişti!

Artık konutların her bir köşesi için ‘nasıl daha işlevsel hale getirilebilir diye düşünüyoruz. Açıkçası estetik kaygılar ikinci planda kaldı. Konut alımında trendler değişti. Peki artık konut alınırken nelere dikkat ediliyor?

Pandemi ofis tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgınıyla beraber ofis tercihleri de değişti. Peki ofis pazarında neler oluyor? İşte ayrıntılar...

Esnek ofis alanlarına ilgi arttı!

Salgın döneminde uzaktan çalışma sisteminin hayata girmesiyle ofis alanlarında değişim başladı. Ofislere geri dönmeye başlayan şirketler hibrit çalışma alanları yaygınlaştı.

ofis dizaynında trendler Haberi

ofis dizaynında trendler

Türkiye istihdam oranında geride kalsa da çalışma sürelerinde AB’ye fark atıyor. Ortalama tam zamanlı çalışma süresi Türkiye’de haftada 52.2 saat iken AB’de 40.4 saate geriliyor. Haftalık çalışma süreleri erkeklerde 53.3 ve kadınlarda 48.4 saati buluyor. AB’de ise erkekler 41.1 ve kadınlar 39.3 saat çalışıyor. Ve tabii ki verimlilik kaygısı. Bu da aynı işin daha az insanla yapılmasına zorluyor.


Bu, işin bir tarafı.


Bir de diğer tarafı var, çalışma kültürü tüm dünyada değişiyor, mekânsızlaşıyor. Ofislerin de buna adapte olması bekleniyor.


Bütün bunlar olurken çalışanın motivasyonu nasıl sağlanacak?


Ya da bırakın çalışanı, patron ya da yönetici, uzun saatler geçirdiği işyerinde nasıl mutlu olacak? Ya da uzaktan çalışmanın yaygınlaşması ofis dizaynlarını nasıl değiştirecek?


İşte ofis dizaynında yeni trendleri bu gelişmeler belirliyor.

Geçtiğimiz günlerde 2016 koleksiyonunu çıkaran Derin Design’ın...